Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Widać musiał za dużo mixolu wlać , bo strasznie kopci zanim na obroty wejdzie , ale też mocy nie ma i może świece zarzucać ? 

Dajcie na luz , Panowie wiara , piękny dzionek dzisiaj był 15*C na samym oceanem :) i ta przyjemność z jazdy gdy córcia wozi tatę , a tata spożywał dziś szklaneczkę Guinnessa w każdym napotkanym pubie po drodze ( 4 )  

Tak mnie nastroiły do tego okoliczności przyrody i wieczorne namowy kolegów z forum :) 

Zdrów .....

Pewnie w różowych okularach jeździłeś ...;)

U nas szaro ,buro i ponuro - za oknem :(

Ale za " szybką" przede mną jest dobrze !

I tak trzymać ! :)

Pogoda i aura iście wiosenna !!! nie spada poniżej 11*C nawet w nocy , w dzień spokojnie można w krótkim rękawku śmigać po dworze (wersja krakowska) po polu :) nie wzbudzając sensacji przechodniów ! 

Nie w różowych , a -1,25 dpt :P 

Według Amerykanów , marki o najbardziej oszczędnych silnikach samochodów osobowych:

1 -Mazda

2-Honda

3-Subaru

4-NISSAN  :thumbsup:

5-Hyundai

6-BMW

7-Kia

8-Toyota

9-Mercedes

10-Ford

Na podstawie... http://moto.wp.pl/gid,18054939,kat,55194,title,Marki-o-najbardziej-oszczednych-modelach,wid,18054939,galeriazdjecie.html

Czyli " japończyki" górą !

Przez to je lubię ... :)

Czyli " japończyki" górą !

Przez to je lubię ... :)

W sumie jestem zdziwiony pozycją toyoty  :huh: niby ok ,ale taki hyundai...

Według Amerykanów , marki o najbardziej oszczędnych silnikach samochodów osobowych:

1 -Mazda

2-Honda

3-Subaru

4-NISSAN  :thumbsup:

5-Hyundai

6-BMW

7-Kia

8-Toyota

9-Mercedes

10-Ford

Na podstawie... http://moto.wp.pl/gid,18054939,kat,55194,title,Marki-o-najbardziej-oszczednych-modelach,wid,18054939,galeriazdjecie.html

W maździe usunęli dwa Goryle a reszta się męczy z Gorylami  :laie_67:

Komuś tu grzeszne myśli po głowie chodzą. :P

Pójdzie lepiej przy niedzieli do kościoła, wyspowiada się przed świętami i da sowitą ofiarę, a nie głupoty w głowie. :D  ;)

Przebacz mi Panie ... Colinsie ;)

Nudny ten Twój dyżur więc ja tak po koleżeńsku chcę abyś w pracy nie zasnął :)

No właśnie jeden robaczek zaliczył bocznego dzwona w robaczka drugiego. Na szczęście bez większych konsekwencji na ciele. Bo na umyśle i blachach swoich wehikułów to już gorzej. :P

Wsiadam dziś do "nowego" auta córki , aby sprawdzić jak lata na nowych gumach , a tu .....wyświetla się napis "Sprawdź poziom oleju" ? 

Po powrocie mówię dziecku czemu nie powiedziała że komputer woła o olej ?

w odpowiedzi usłyszałem że jej się nic takiego nie wyświetla ! 

Kurcze , ja to mam szczęście , jak serwis to ja , przyjemności , to inni :)  

ps gumki trzymają świetnie (dunlop) 4 pory roku .

jeszcze jedno ps- poziom na idealnym środku , przejechane od wymiany / inspekcji równy 1000km , może TTTM , albo woła o 100gr cieczy smarującej ?

Najgorsze jest to iż jest bardzo mało info o tym silniku w sieci , przewija się tylko 1.6 i 2.0 że to konstrukcje w kooperacji z BMW i mają trochę problemów , natomiast o 1.4 VTI że jest na łańcuchu i więcej nic ...! 

...i jeszcze że nie lubią gdy poziom oliwy jest na max - Panie Prezydencie , co robić ? :) 

Musisz napisać do Petru vel Sewetru on wszystko wie to ci opowie o tym silniku wszystko  :D

Te Dunlopy -SP 4 All Seasons ???

Co do oleju to było wlać więcej pod max wtedy byś wiedział który czujnik szwankuje ,ciśnienia czy poziomu!!!

Wlałem tak 150ml i info się nie wyświetla , teraz jest " Level Oil Ok " 

Dunlopy muszę sprawdzić co to jest za symbol .

Pamiętam silniki w marabellach,bodajże 1.2 albo 1.4 ,na których dumnie widniał napis "system porsche" jak to cholerstwo się psuło  :thumbsdown:

No to poszperałem trochę i jest to z BMW i montowane w Mini też .

W 206 pug. jest rakieta , ale opinie z czasopism są takie że do 308 jest za słaby , moim zdaniem G. prawda , bo auto zbiera się lepiej niż Qq z 1.6 chociaż kucy ma mniej o około 20 .

może to zasługa elastyczniejszej skrzyni lub momentu , wszak nie kuce graja główna role tylko dostepny moment obrotowy dużo nizej niz w QQ .

krótka jedynka , ale pozostałe biegi ciągną lepiej , a 5 nie meczy motoru jak w Qq 

I tak na koniec rozważań i porównań 

Galant (mitsubishi) choc ma już 12 lat to jednak limuzyna ze sportowym zacięciem , nim jeździ mi sie najlepiej Pug 308 , fajne autko , taka zabawka ii tez fajnie sie wkręca , no a Qq .....to zupełnie inny samochód na brak mocy nie narzekam , ale do sportowej jazdy sie nie nadaje :) , gumy zapiszczą gdy potrzeba . a...

Polatać w zakrętach na serpentynach z widokiem na ocean to jednak galant Piszę tylko o autach które ....serwisuję/posiadam obecnie , miałem mazdę 1,6familia  automat , była świetna , miałem toyotę 1,8 corolla też wygodna bryka :) , ale kazde z nich to inne auta i charakterystyka silnik/skrzynia ....

Łomatko ale sie rozczuliłem , jeszcze rozpisze sie na temat poloneza atu+ 3 ,fiatów 125 żuka i tarpana :) 

O firmowych nie będę pisać , bo nie moje :P 

Wsiadam dziś do "nowego" auta córki , aby sprawdzić jak lata na nowych gumach , a tu .....wyświetla się napis "Sprawdź poziom oleju" ?

Po powrocie mówię dziecku czemu nie powiedziała że komputer woła o olej ?

w odpowiedzi usłyszałem że jej się nic takiego nie wyświetla !

Kurcze , ja to mam szczęście , jak serwis to ja , przyjemności , to inni :)

ps gumki trzymają świetnie (dunlop) 4 pory roku .

jeszcze jedno ps- poziom na idealnym środku , przejechane od wymiany / inspekcji równy 1000km , może TTTM , albo woła o 100gr cieczy smarującej ?

Najgorsze jest to iż jest bardzo mało info o tym silniku w sieci , przewija się tylko 1.6 i 2.0 że to konstrukcje w kooperacji z BMW i mają trochę problemów , natomiast o 1.4 VTI że jest na łańcuchu i więcej nic ...!

...i jeszcze że nie lubią gdy poziom oliwy jest na max - Panie Prezydencie , co robić ? :)

Poczytaj na forum Peugeota 207. Jest osobne niż ogólne Peugeota. Tam piszą o tym silniku

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Pocom ja wziął tego quashqaia ?

Oddałem dziś do nareperowania, dostałem Skodę Rapid. Jak nie lubię niemieckich samochodów to muszę przyznać, że w porównaniu z qashqaiem to jest samochód ! Wciśniesz gaz to jedzie - a nie jak nissan co się zbiera jak autobus zanim ruszy. Siedzi się nisko, normalnie tak że czuć prędkość i auto - a nie jak nissan co się siedzi jak w autobusie. Na zakrętach trzyma się a dziur wcale bardziej nie czuć - nie to co nissan, gdzie na zakrecie jest jak w autobusie. Do tego pięknie warczy i twardo się prowadzi a przy tym bardziej płynnie. 

Nigdy więcej nie wezmę SUVa.