JACKO29 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ale! Mucka ty masz 2007 rocznik ja 2014 mogą być różnice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ale! Mucka ty masz 2007 rocznik ja 2014 mogą być różnice!ja mam 2012 i mam co jeden km/h skok. A tej opcji o której pisze jacko (ze tempomat czeka aż bedzie mógł osiągnąć dana prędkość nie mam) moze ze względu na skrzynie bo ja mam A/T. A właśnie to mnie wkurza ze jak w szczególności zwalniam to musze sie nawciskac tego guzika bo wyprzedzam zawsze "noznie" bo tempomat u mnie za wolny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Wiecie co, nie żebym hejtował, ale wydaje mi się, że u mnie tempomat przestawia się co 2km/h choć nie jestem pewien i muszę to sprawdzić. Skrzynia manualna.W ogóle ja mam chyba jakieś inne zegary, bo z tego co widziałem w większości zdjęć poniżej przebiegu na wyświetlaczu jest ikonka skrzyni biegów, a ja tego nie mam. Czy to jest jakiś wskaźnik, kiedy zmienić bieg? Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Huh ,ikona skrzyni biegów ....no ja też tego nie mam ... Najłatwiej sprawdzić o ile tempomat podbija , to obserwować ustawioną prędkość na tempomacie podczas jazdy na nim i kliknąć wajchą . Jak cyferka przeskoczy o jeden to podbija o jeden , jak o więcej to....wiadomo ...a może tą ikonę skrz.bieg. wywołuje się na środkowy ekran jakąś kombinacją klawiszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Ta ikonka pojawia się i znika ... kiedy w.g. komp. powinniśmy zmienić bieg i zazwyczaj strzałka pojawia się w dość niskich wartościach obrotowych silnika. Może Wy tak te biegi idealnie (z komp.) zmieniacie ,że nie trzeba Was "dyscyplinować" Edytowane 25 Czerwca 2014 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Przeglądam grafikę google, i ta ikonka świeci się nawet jak samochód stoi. U mnie nigdy nic takiego się nie pojawiło, a nie raz zdarzyło się zmienić bieg, gdy moment nie był odpowiedni, aby jazda była ekonomiczna. Może to jest powiązane z kontrolą oleju (inne oprogramowanie)? U mnie jak już pisałem nie ma ikonki skrzyni, ale za to mam sprawdzanie oleju po włączeniu stacyjki. W nowszych rocznikach jest na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Też mi się wydaje że to zależy od softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Też mi się wydaje że to zależy od softu ? Witam mam qashqaia 1.6 akcenta i mam wskaźnik zmiany biegów i sprawdzanie oleju. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 ... ta uwaga słuszna lecz spóżniona Panie Moderatorze - no i mamy taki sobie miszmasz ... Michalmiko Niezbyt precyzyjnie napisałem .... oczywiście ,że pojawia się i znika strzałka a ikonka "lewarek" świeci zawsze (w modelu po lifcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Nowy 2011 zapodałbyś zdjęcie ? Za Chiny ludowe nie wiem jak ta ikona skrzyni biegów wygląda i w ,którym miejscu na ekranie jej szukać ? Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zdjęcie znalezione w googlach. Zauważ, że u nas tam gdzie jest temperatura, jest też zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Dokładnie tak to wygląda jak na załączonej przez Michalmiko fotce. Strzałka sugerująca zmianę pojawia się z prawej strony "lewarka" - jeśli dobrze pamiętam. Poza tym w górnej części ekranu po lewej wyświetla się temperatura a po prawej zegar. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Z ciekawostek: 1. Zegarek obok temperatury to można wł/wył w menu 2. Wersje benz 1.6 i diesel 1.6 mają delikatnie inaczej umieszczoną ikonę lewarka: benzyna - na środku (jak na zaprezentowanym zdjęciu), diesel - po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Posłuchajcie starszego kolegi opowie wam jak to z tym wszystkim jest ;-) Tempomat. Drzewiej bywało że tempomat po każdym kliknięciu zwiększał/zmniejszał prędkość o 2 km/h, aż pewnego dnia nadeszła Wielka Akcja Serwisowa i przy okazji innych zmian przestawiła to na 1 km/h. Przypuszczam że nowsze samochody albo starsze po zmianie softu silnika mają 1 km/h a starsze, te gdzie nie trzeba było zmieniać programu mają nadal 2 km/h Wskaźnik biegów pojawił się od produkcji październik 2010 razem z Euro 5. Starsze go nie mają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 no i tym samym luc od 1 do 6 rozwiał wszelki tajemnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To by się zgadzało. Dziś sprawdzałem tempomat i przestawia prędkość o 2 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip17895_PL Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Dlaczego klimatyzacja dmucha ciepłym powietrzem ? sprężarka działa i był sprawdzany w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Przyczyn może być wiele. Najczęstsza przyczyna w QQ to przestawione względem siebie tryby przy sterowniku temperatury, który znajduje się przy filtrze kabinowym (za plastikiem przy pedale gazu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip17895_PL Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Przyczyn może być wiele. Najczęstsza przyczyna w QQ to przestawione względem siebie tryby przy sterowniku temperatury, który znajduje się przy filtrze kabinowym (za plastikiem przy pedale gazu). a jak go przestawić żeby było dobrze pozdrawiam czy może ktos odpowiedzieć Czy jest może nowa aktualizacja do nissana qashqaia 2011r?. nissan connect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi