jaca V6 Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Dziś właśnie moja Maximka dostała nowy czyściutki olej. Zalałem jej taki jak miała czyli Castrol RS 10W60 Sport Wymiane robiłem w NORAUTO w Markach i za olej, filtr i robocizne zapłaciłem 228 pln. Niewiem, ale mam wrażenie że silniczek jakoś ciszej pracuje i wogóle jakoś jest lepiej jeżeli chodzi o kulture pracy, ale to chyba tylko mi sie wydaje. Ważne że ma nowy olej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 za te pieniądze mialbyś motula :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 A jakie są ceny motula ? To może następnym razem zmienie na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 A jakie są ceny motula ? To może następnym razem zmienie na niego no nie radze skakac z oleju na olej zwlaszcza przy wieku twojej maximy. a to ze silnik lepiej i ciszej pracuje to normalne po zmianie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 za połowę tychpieniędzy sam sobiezmienisz olej ifiltr-oczywiście na taki sam oleji filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 za połowę tychpieniędzy sam sobiezmienisz olej ifiltr-oczywiście na taki sam oleji filtr mnie wymiana kosztuje 10$ hehehe sam sobie robie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 2 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 za połowę tychpieniędzy sam sobiezmienisz olej ifiltr-oczywiście na taki sam oleji filtr No niewiem czy za połowe, za ile mi załatwisz taki olej, fakt że zapłaciłem za wymiane i oleju i filtra, filtr kosztował 20 pln, u mnie w Zielonce za całą wymiane płace 10 pln,oczywiście + olej i filtr, wiem że troche przepłaciłem ale tak wyszło. Szkoda że takiego oleju niema w beczkach, przynajmniej nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Wacu - olej w polsce jest za***iscie drogi. . . (blisko $100 za Mobil1 wymiana) . . .dobrze ze wziolem sobie 18L Mobil1 z US i sam zmieniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Wacu - olej w polsce jest za***iscie drogi. . . (blisko $100 za Mobil1 wymiana) . . .dobrze ze wziolem sobie 18L Mobil1 z US i sam zmieniam :) no to widze ze przygotowany jestes na kazda ewentualnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Szkoda że takiego oleju niema w beczkach, przynajmniej nie słyszałem. jest ja swego czasu go kupowalem w Motoexpressie jest jest, tylko dobrze poszukaj ale ...beczka hmmm ja bym sie nie pisal, lepiej zaplacic ciut wiecej i miec pewnosc ze w butli jest to co na etykiecie a broń boże nie kupowac oleju z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 3 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Szkoda że takiego oleju niema w beczkach, przynajmniej nie słyszałem. jest ja swego czasu go kupowalem w Motoexpressie jest jest, tylko dobrze poszukaj ale ...beczka hmmm ja bym sie nie pisal, lepiej zaplacic ciut wiecej i miec pewnosc ze w butli jest to co na etykiecie a broń boże nie kupowac oleju z allegro Masz racje gre, lepiej zapłacić więcej i mieć pewność że w tym małym opakowaniu jest to co ma być. Mój kolega pracuje w serwisie ciężarówek i tam mają olej BP właśnie w beczkach, mówi że jest git, ale pewnie biorą z pewnego zródła. A z Allegro to bym nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 u mnie wymiana 25$ castrol gtx :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=26515 tu castrol rs w dobrej cenie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Nadszedł czas na wymiane oleju, cały czas jeżdże na tym Castrolu RS 10/60 Sport i od wymiany nie dolałem ani kropli, stan jest na minimum, auto jest z 91 roku, lać dalej tego Castrola czy może wymienić na jakiś półsyntetyk ? Przejechane licznikowo ponad 240 tyś, żadnych wycieków niema, chyba zaleje taki co był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Nadszedł czas na wymiane oleju, cały czas jeżdże na tym Castrolu RS 10/60 Sport i od wymiany nie dolałem ani kropli, stan jest na minimum, auto jest z 91 roku, lać dalej tego Castrola czy może wymienić na jakiś półsyntetyk ? Przejechane licznikowo ponad 240 tyś, żadnych wycieków niema, chyba zaleje taki co był lej to co lales do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ostatnio za 18.99$ castrola wlalem i podolewali ubytki ,plyn do spryskiwaczek ,uklad kierowniczy plyn hamulcowy i plyn chlodniczy ..... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 No i wymieniłem dzisiaj, zalałem Castrol RS 10/60 Sport, czyli taki jak był. Zapłaciłem za banieczke 4 litry 159 pln. dobra cena wydaje misie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 ja też leje castrola 10W60 a kupuję na allegro zawsze od tego samego gościa(to nie reklama) i za 5 literków płacę z kosztami prtzesyłki 148 zł. http://www.allegro.pl/item110638162_110638162.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Kolejna wymiana była dzis, i jak mi sprzedawca powiedział to Castrol zmienił opakowanie z RS 10/60 Sport na EDGE 10/60 Sport więc zalałem EDGE, 165 za 4L + filtr i coś tam za wymiane pewnie = 191 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja też zalewam Maximę Castrolem EDGE 10W60 (wcześniej RS Sport 10W60), też kupuję od gościa na allegro, który ma sklep w W-wie (login "Przem"). Ale ostatnio przy naprawie wahacza, mój mechanik (nowy, serwisant w Toyocie) stwierdził, że Castrol ma kiepskie oleje, nawet te najdroższe. Ponoć markę wyrabia sobie za kasę i wszystkie serwisy go promują. Najlepszy jest Mobil (ma dla swoich klientów za 110zł Mobil1) a potem Shell - ciekawe co? Ponoć Castrol zostawia coś w rodzaju nalotu, nagaru (nie znam się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i weź tu wybierz olej hehe, ja tez sie nie znam, jak kupiłem Maxime to była zalana RS 10/60 i tak już zalewam od 3 lat, dodam że dolewek nie robie a auto jest z 91 roku. A co to za olej 0/30 (też Castrol) ?? bo jest drogi, 220 pln za 4L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia :oops: , ale spróbuję sie dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 A ja od zawsze zalewam Maximę (z poprzednimi Nissanami robiłem tak samo) olejem SHELL HELIX ULTRA . I jestem z niego bardzo zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ponoć Castrol zostawia coś w rodzaju nalotu, nagaru (nie znam się). A ja właśnie to słyszałem o MOBIL'u Dlatego leję do NX'a MOTUL'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 JA do swojej leje Shella A nie zdziwilbym sie jakby one wszystkie z jednej beki byly lane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi