Deorex Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Cześć, Za turbiną zbiera się olej (w tej rurze z grawerem "TURBO"). Mechanik twierdzi, że jak zdjął rurę to wyleciało z niej trochę oleju i polecił jej regenerację. Jednak w trakcie jazdy nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów. Turbo ładuje ładnie do 0.7 - 0.8 bara i starałem się tez dbać o nią i nie gasiłem silnika od razu po zaparkowaniu. Czy faktycznie jest sens dawać do sprawdzenia tę turbinę? Wiadomo, że jak już do niej serwis zerknie to na pewno coś znajdą i trzeba będzie wyrzucić "okrągłą sumkę". Macie jakieś pomysły, sugestie, co zrobić? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 sporo było o turbinie swego czasu ... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/93852-wykres-z-hamowni-problemy-z-kolorowym-silnikiem-td27t/ ale tamtemu to kolor zaszkodził przeczytaj cały temat, wątek turbiny pojawił się później ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Jak nie dolewasz litra na miesiąc i nie zostawiasz obłoków niebieskich za sobą to Turbo jest dobre ... regeneracja to średnio 700-1000 zł a prawda taka że każde puszcza wymyj sobie tą rurę i zobacz za miesiąc czy też tam jest aż tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deorex Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Olej od pół roku w na podobnym poziomie więc NO FEAR Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 no to kwestia ile tego jest tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Chyba niewiele skoro nie znac na bagnecie wielkich ubytkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.