romeosoul Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 na czarnym nie rzucają się w oczy te wszystkie plastiki a jest ich dużo na samochodzie, jakoś tak dostojnie i "biznesowo" wygląda wtedy QQ. Wada - po każdym myciu woskuję bo widać każdy zaciek i wyschnietą kroplę wody, chyba że myjecie na myjni czego nie polecam nowiutkim lakierom. Do delikatnego woskowania uzywam Nigrin Hartwax Turbo , delikatnie się ściera , nie trzeba się napocić jak z innymi środkami a nie szkodzi nawet nowym lakierom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Nightshade jest prawie czarny bez slonca wiec plastiki nie beda sie odznaczac ale za to w sloncu wychodzi jego kolor Czarny jast perla (przynajmniej tak jest opisany) Nightshade wyglada jak KAMELEON A jak bedzie napewno podziele sie doswiadczeniami i zdjeciami niestety oba kolory sa ciezkie w utrzymaniu i o tym trzeba pamietac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) na czarnym nie rzucają się w oczy te wszystkie plastiki a jest ich dużo na samochodzie, jakoś tak dostojnie i "biznesowo" wygląda wtedy QQ. Wada - po każdym myciu woskuję bo widać każdy zaciek i wyschnietą kroplę wody, chyba że myjecie na myjni czego nie polecam nowiutkim lakierom. Do delikatnego woskowania uzywam Nigrin Hartwax Turbo , delikatnie się ściera , nie trzeba się napocić jak z innymi środkami a nie szkodzi nawet nowym lakierom To zależy jak bardzo "kochasz" swoje autko i nigdy NIE nakładać wosku i polerować kolistymi ruchami ! Edytowane 12 Lipca 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Fergul11 czy ty morze pracujesz przy Car detailing ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 ProceSS popraw się Nie , nie pracuję zawodowo przy tym , ale jak zadasz pytanie na które będę znał odpowiedź ,podzielę się nieodpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 na czarnym nie rzucają się w oczy te wszystkie plastiki a jest ich dużo na samochodzie, jakoś tak dostojnie i "biznesowo" wygląda wtedy QQ. Wada - po każdym myciu woskuję bo widać każdy zaciek i wyschnietą kroplę wody, chyba że myjecie na myjni czego nie polecam nowiutkim lakierom. Do delikatnego woskowania uzywam Nigrin Hartwax Turbo , delikatnie się ściera , nie trzeba się napocić jak z innymi środkami a nie szkodzi nawet nowym lakierom Romeo,kup sobie ręcznik ,duży taki 70x120 z mikrofibry tylko gęsty i po myciu wytrzyj autko.Gwarantuję Tobie ,że żadnych zacieków nie będziesz miał,a i nie napocisz się za każdym razem przy woskowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 no właśnie kupiłem sobie sztuczną irchę i zostawia mazy na lakierze. Spróbuję z mikrofibrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Na prawdę polecam.Sam mam taki ręcznik i wycieram do sucha. Ściąga masę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Na prawdę polecam.Sam mam taki ręcznik i wycieram do sucha. Ściąga masę wody. no to bedzie na kogo zwalić jak sie nie sprawdzi:) To jest taka ściereczką jak sie dostaje np. do telewizora przy zakupie czy jak ręcznik? Mozna to w Tesco np. kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ja kupowałem z allegro,coś takiego: http://allegro.pl/super-recznik-z-mikrofibry-70x140-kolory-okazja-i4413441639.html To jest ręcznik! Gruby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 ja się wspomagam zwykłą wycieraczką samochodową, ściągam wodę z dachu i płaszczyzny drzwi oraz maski. Mikrofibrę właśnie dzisiaj kupiłem, zobaczymy jak się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Romeosoul - a rys po ściąganiu wody nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 nie, no ale wiadomo .. delikatnie. Pozatym wycieraczka krótka jakieś 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 ja dzisiaj dostalem od kolegi cos takiego na probe : COLLINITE No. 476s Super Doublecoat Last Step Paste Wax) http://www.collinite.com/automotive-wax/super-doublecoat-paste-wax/ i musze przyznac ze robi wrazenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 mamy mamy w domu night shade i gdybym mogl chetnie zmienilbym najchetniej na czarny lub ewentualnie kazdy inny procz białego i majoneza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 sHoW - dlaczego ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) ProceSS , to widzę że bawisz się w detailing na całego http://www.waxparadise.pl/produkt,Collinite-476-Super-Doublecoat-Auto-Wax,6274.html Przyda Ci się link do sklepiku ? PS; Tak dla potomności , lepiej położyć dwie warstwy wosku ,niź jedną grubą ! Nadmiar wetrze się w microfibrę i tylko strata będzie , a taka ilość wystarczy na 50 -60 woskowań zwykłym padem. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 ooooo dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 I jak tam Panowie,ręcznik z mikrofibry sprawdza się przy wycieraniu autka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu........................ Czym wy wycieracie samochód po myciu Do tego służy ircha naturalna ze skóry -http://allegro.pl/ircha-samochodowa-naturalna-25dm2-szt-kaja-i4489831003.html Mam lakier super black po myjni wytarcie do sucha z naturalną irchą to przyjemność bez zacieków i cudów na lakierze. Tylko trzeba pamiętać aby mokrą irchą wycierać i często wyżymać bo chłonie wodę jak jehowy klamki w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Polecam NANO Technologie po myciu i polerowaniu ... http://www.ebay.pl/itm/1-x-500ml-Turtle-Wax-Nano-Tech-Fast-Gloss-Speed-Wax-Polish-Solid-Metallic-Paint-/121370458761?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item1c423e3a89&_uhb=1 sprawdzilem na swoim samochodzie i jest naprawde warto a tu cos do szklanych dachow w QQ http://www.ebay.pl/itm/Scheibenreiniger-EXTREME-NANO-TECH-GLASS-CLEAN-500ml-/380850084649?pt=Autopflege_Wartung&hash=item58ac6f1b29&_uhb=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 No to sie temat rozwinął. Ja jestem na wyjeździe wiec planowałem po powrocie kupic ręcznik ale widze ze teraz musze kupic to i to i porównać moze ktoś jeszcze ma jakies propozycje? No to sie temat rozwinął. Ja jestem na wyjeździe wiec planowałem po powrocie kupic ręcznik ale widze ze teraz musze kupic to i to i porównać moze ktoś jeszcze ma jakies propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Irchą pięknie się auto wytrze , fakt, ale spoleruj nią nałożony wosk ? Do pielęgnacji aut to ja mam osobną półkę w "spiżarni" czasami żona jest zazdrosna że ma mniej mazideł ode mnie , a "szmatek" do auta to trzeba mieć "kilka" naście . Samą irchą i szlauchem auta nie "obgonisz Edytowane 1 Września 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Naturalna ircha jest do wycierania do sucha mokrego samochodu ,nie do pracy z woskami ! Do polerowania wosku szmatki z mikrofibry od grubszej do cienkiej delikatnej do wykańczania,ale teraz woski są mięciutkie do polerowania . Taką cienką do wykańczania ma się gratis w opakowaniu z K2 Spectrum. Ale do lustrzanego wykończenia lakieru polecam tą - Edytowane 1 Września 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi