HALPOR Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) ownerQQ -po zdjęciach widać, że masz jakiś problem z zaciskiem, a tarcza nadaje się do bezwzględnej wymiany... Aby pozbyć się rdzy z miejsca wskazanego strzałką raz na zawsze polecam montować tarcze z powłoką antykorozyjną - np Zimmermann CoatZ, problem zostanie wyeliminowany Edytowane 9 Października 2014 przez HALPOR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wcilor Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 OwnerQQ i Miralon macie rację. Ja nawet założyłem wątek o rzeczach TTTM. "Nowa nazwa Qashqaia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachz Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ja mam 86 tys, kupiłem jak miał 23 tys i jeszcze nie wymieniałem nic, a póki co jeszcze nieźle to wygląda, ale pewnie w najbliższym czasie będzie trzeba zrobić wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ownerQQ Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 ownerQQ -po zdjęciach widać, że masz jakiś problem z zaciskiem, a tarcza nadaje się do bezwzględnej wymiany... Aby pozbyć się rdzy z miejsca wskazanego strzałką raz na zawsze polecam montować tarcze z powłoką antykorozyjną - np Zimmermann CoatZ, problem zostanie wyeliminowany Dzięki serdeczne za zwrócenie uwagi na usterkę (kolejna w tym typie...). Przy najbliższej okazji ściągnę koło i zobaczę co z zaciskami, bo tarcze jednakowo wyglądają po obu stronach. Myślałem, że to eksploatacyjna sprawa i niska jakość tarcz, bo w Avensisie takich problemów nie mam. Auto kupiłem jako 4-letnie w Warszawie, więc problem musiał istnieć już od dawna. Właśnie miałem się rozejrzeć za nowym kompletem tarcz i klocków, więc tym bardziej dzięki za radę! Nie wiedzialem nawet, że Zimmermann ma tarcze z taką powłoką . Zauważyłem, że w serwisie aukcyjnym masz takie tarcze do sprzedania w rozsądnej cenie, więc pewnie się zgłoszę. Jeśli mogę skorzystać jeszcze z Twojej wiedzy - jakie klocki proponujesz do pary z tymi tarczami? Wiesz... żeby nie piszczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 " i stylu jazdy,można też zużyć po 25 tys,jak niektórzy załatwili w Note." hmmm to ja właśnie do takiego momentu dochodzę. Trwałość klocków wg mnie zależy od długości tras i częstości takich wyjazdów + prędkości jakie się rozwija i z jakich trzeba wyhamować. QQ mam od 5 miesięcy, przebieg zrobiłem 22.000km i klocki już dają o sobie znać przy wyhamowywaniu z większych prędkości. Wszystko zależy od tego jak się eksploatuje auto i jak często, chociaż jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi klocki 60.000km wytrzymały, naprawdę trzeba jeździć EKO, żeby taki wynik zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi