tomkat Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Temat umarł więc ponawiam zapytanie w nowym wątku. Proszę o pomoc. Objaw - brak światła wstecznego. Pomimo wpiętej sprawnej żarówki, światło nie działa. Za to obecność żarówki w gnieździe powoduje odłączenie kamery, innymi słowy: brak żarówki = obecność wizji i odwrotnie. Dodam tylko tyle, że przyczyną nie jest brak masy na tylnych lampach. Na wszelki wypadek dokonałem połączenia jak na fotkach w poradach, niestety nie pomogło. Czy ktoś ze starych wyjadaczy jest w stanie coś podpowiedzieć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wydaje mi się, że najlepiej będzie auto oddać do elektromechanika. Nie spotkałem się na forum z takimi objawami, a czytam sporo. Może być gdzieś zwarcie w wiązce, przewody od żarówki, kamery itd się gdzieś przetarły i robią zamieszanie. Ale tutaj trzeba by było wiedzy i instynktu. A dobry elektromechanik często ma więcej tego drugiego. I dlatego jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkat Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Może być gdzieś zwarcie w wiązce, przewody od żarówki, kamery itd się gdzieś przetarły i robią zamieszanie.Ale tutaj trzeba by było wiedzy i instynktu. A dobry elektromechanik często ma więcej tego drugiego. I dlatego jest dobry Niestety tak się to chyba zakończy. Tylko teraz kolejny problem - który elektromechanik ma to "coś" Z tymi, których do tej pory poznałem przy innych okazjach, nie chciałbym mieć nic wspólnego. Pozostaje marketing szeptany . Dzięki za odpowiedź. Jak widać z liczności postów - problem nader rzadki. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 taki mały OT bardzo ładny kolor - nie widziałem nidy białej P12 kombi i stwierdzam że pasuje kolorek. aaa może moduł komfortu nawala ? ktoś kiedyś pisał że jakiś rezystorek się wymienia tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkat Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Problem rozwiązany. Przyczyna leżała w uszkodzonym czujniku wstecznego. Dziękuję życzliwym za dobre chęci. Temat można uznać za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.