colins Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Edziu, ja Ci powiem tylko jedno. Do renówkowych silników z Qashqaia producent zaleca oleje ELF. Żeby nie było, że się z Ciebie nabijam, to napiszę, że szanuję Twój wybór oraz Twoje poglądy (choć nieco kontrowersyjne a wręcz czasem fanatyczne), ale jednocześnie oczekuję żebyś i Ty szanował moje (i innych forumowiczów) wybory. Bo choć dla Ciebie olej Mobil może być mistrzostwem świata, to dla innych nie musi. Jak to mówią - jeden woli córkę, a inny teściową (czy jak to leciało?). Edytowane 28 Listopada 2014 przez colins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Edziu , uważam że używam o wiele lepszego oleju niż 5w50(którego notabene używałem już 20 lat temu w fieście) Ja po przygodzie z panewka , postawiłem na jeden z prawdziwych syntetyków jaki niewątpliwie ma w swojej ofercie Millers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Czuję ,że będzie źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Wybieram córkę razem z teściową Wiem że zaleca Elfa ale tak dla przykładu nie mundurowania to 5w30 Elf evolution ma mniejszy TBN czyli czyszczenie silnika i pochłanianie benzyny i szkodliwych czynników podczas procesu eksploatacji z opinii o tych olejach wynika że trzymają parametry do 10.000km po równia pochyła. Castrole,Shelle,i inne bardzo podobnie z parametrami . A co wyróżnia Mobila1 to parametry i super dodatki ja spokojnie mogę nie wymieniać Mobila1 przez 25000km w moim wolnossącym silniku, trzyma parametry smarujące ale wymieniam co 10000km bo już nie jest taki drogi jak jeszcze w 2010r Ja nawet metę mam na oryginalne filtry oleju Mobil1 tylko naklejka tam jest K&N koszt 35zł Manix milers czy motul to reklama i kity że pełen PAO Pełen Pao to Eneos Sustina 5w30 ale cena taka jak mobila1 w 2005 http://www.eneosoil.pl/produkty1/eneos-sustina Edytowane 28 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Ja opieram się na badaniach , a nie reklamach .To nie kity a fakty , ale nie mam złudzeń , wiem że Ciebie nie przekonań Edytowane 28 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Manix ja nie twiedze że są do pupy trzymają jakieś tam parametry. Np Motul jest przereklamowany i bardziej podrabiany teraz niż mobil1 Manix pytałeś kolegów czy ich silniki 1.2 są na pasku czy łańcuchy one są na łańcuchu ,co nie czyni ich silnikami Japońskimi bo już pokazałem co zrobił Samurai Nissan. Skyller jesteś??? Jak ja lubię tą dziewczyne Edytowane 28 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Edek, Ty jesteś niereformowalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Edziu , spójrz na to z innej strony. Zobacz ile zyskał Renault dzięki nissanowi. motul nie jest przereklamowany , a podrabiany jest i to na potęgę Edytowane 28 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Zyskał na wygladzie wyposażeniu tak to fakt. Ale skastrowali silniki a skrzynie japońskie to chyba te żabojady pokradli i na złom sprzedali. Zapomniałem ale dwa modele Nissan trzymają starą klasę To 370Z i GTR! Edytowane 28 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Ale Pan Edzio Was "podkręcił " ... Chyba już nic nie powstrzyma tej "pisaniny" . Litości bo nie nadążę z czytaniem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Skyller jesteś??? Jak ja lubię tą dziewczyne Jestem Edziu , jestem Ostatnio , to mój ulubiony dział QQ..... tyle się tu dzieje I powtórzę colinsa - "Edek, Ty jesteś niereformowalny. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Dziwie się ale Hołek ma Nissany ciekawe czy jest na tym forum??? Skyller ale jak było by tu nudno beze mnie na tak wspaniałym forum Wiem że jestem niereformowalny ale ciężko jest, jak tak kastrują w wmawiają kity z satelity. Edytowane 28 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No patrzcie. Edziu ma znajomości z moderatorką. Nie damy rady - czas przechodzić na Mobila, dolewać Militeca, kompresor pod siedzenie i piszemy pozew na Nissana o nieuprawnione wykorzystywanie technologii Renault (a może odwrotnie?). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie o wmawianie przez Renault w Nissanie że silniki są Japońskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) No patrzcie. Edziu ma znajomości z moderatorką. Nie damy rady - czas przechodzić na Mobila, dolewać Militeca, kompresor pod siedzenie i piszemy pozew na Nissana o nieuprawnione wykorzystywanie technologii Renault (a może odwrotnie?). Rozwaliłeś mnie należy Cio się plus Ale trzeba przyznać , iIe życia wniósł w to forum... bezcenne. Edytowane 28 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Dziękuję z charakteru jestem jak łosoś zawsze płynę pod prąd bo wiem że z prądem płyną martwe ryby!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie ściemniaj... Po prostu chcesz kupić nowego Qashqai-a... Bo niby dlaczego tak często zaglądasz do Subforum Qashqai...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Dziękuję z charakteru jestem jak łosoś zawsze płynę pod prąd bo wiem że z prądem płyną martwe ryby!!! Mam nadzieję że wiesz jak kończą łososie? Edytowane 28 Listopada 2014 przez manix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 To chyba pstrągi płyną pod prąd ? doczytałam - łosoś też....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Manix ale ja staram się nie dopływać Else ja tyle kasiory co władowałem w moją uroczą Tiide to nikt mi tyle nie da liczą rynkowo czyli gówniane pinędze. Ja wszędzie wpadam jak po ogień ale tu jest bardzo ciekawie a ja bardzo lubię nowości techniczne. I tak mnie dziwi że np.oświetlenie full led w QQ a hu....... full bo halogeny mgielne to halogeny nie ledy walenie w bambuko!! Skyller ale łosoś jaki smaczny ech. Edytowane 28 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Manix ale ja staram się nie dopływać Znaczy że i nie dochodzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wysiadam przystanek wcześniej Manix gorszymy a chyba nie przystoi na tym forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Zakładam że tu każdy ma prawo jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Ma mieć........... Ale większość jeździ bez lejcy i OC takie rzeczy to tylko w Polandi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi