Pavllo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 ja tez wymienim olej co 10000km w uturbionych, a zwykłych co max 15000km , to raptem 2 razy do roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Problem w tym, że taki sam nalot tworzy się nie tylko na patyku, ale w całym w silniku. Może należałoby częściej wymieniać olej, bo może być tak, że stracił on już swoje właściwości absorbowania syfów i dlatego w silniku zaczyna odkładać się nalot, szlam, nagary, osady, lakiery i co tam jeszcze. Kilkanaście tysięcy km przebiegu dla popularnych olejów jakimi zalewamy nasze motorki (czyli wszystkich tych pseudosyntetyków, do jakich należy też ELF), to jest naprawdę dużo. Ja w każdym razie rzadko kiedy wymieniam olej rzadziej niż co 10000 km i w związku z tym nigdy nie miałem takich nalotów na bagnecie oleju (niezależnie od silnika).Akurat ja jeżdże na pełnym syntetyku Liqui Moly + wymieniam olej co 10tkm, więc tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Więc tego... silnik do doopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Więc tego... silnik do doopy. Co zrobić, tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No więc tego..., jeździć i nie przejmować się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ile w Was pesymizmu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ile w Was pesymizmu! Dżak - ja to nie mogę się nadziwić, skąd w Tobie po tylu "doświadczeniach" z Nissanem, jeszcze tyle optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Medal Świętej Cierpliwości się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Normalnie to nie człowiek, to budda jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dżak - ja to nie mogę się nadziwić, skąd w Tobie po tylu "doświadczeniach" z Nissanem, jeszcze tyle optymizmu Dobre fluidy wokół mnie krążą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 To tak jak koło mnie, szczególnie po misce grochu z kapustą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Spokoju stoickiego Jackowi już nie zazdroszczę ale wiedzy i doświadczenia w temacie . Nie wyobrażam sobie laika nie będącego na tym forum a zderzające się z podobnymi problemami . Myślę trochę i o sobie ... bo w przeszłości zapłaciłem już za wymianę głowicy silnika gdzie wina leżała po stronie producenta:( Tyle ,że ja już na tą markę nawet nie spojrzę a Kolega chyba ślubował Nissan - owi Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A ja was chyba uspokoję trochę. Sprawdziłem auta i tylko w micrze coś ok 150kkm nie mam tego ciemniejszego odbarwienia. Zarówno w Mazdzie jak i Hyundaiu są. Nie tak ciemne ale są. Edit: Żeby było jasne, micra od 10 lat na tym ujowym Castolu pomyka edge czy "cóś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 To już wiemy że jest ujowy...nie barwi bagnetu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 No ujowy. Mnie kiedyś Edek zepcył że leję edge'a do choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 olej został Edka ni ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dał się jednak namówić na lizing i tak mu się spodobało, że przepadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mam pytanie konkretnie do JACKO, jaki olej lejesz do swojego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Eneos premium 5W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 olej został Edka ni ma! Właśnie, gdzie on zniknął? Choć się z nim nie zawsze zgadzałem to przynajmniej się nie obrażał na polemikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Właśnie, gdzie on zniknął? Choć się z nim nie zawsze zgadzałem to przynajmniej się nie obrażał na polemikę Już dawno o Edka pytałem !!!Nie ma Edka i umarł temat o pielęgnacji auta - ale ja go dzisiaj odświeżę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam, już pisałem o moim klepiacym silniku jak go rano odpalam i jest zimny to po około 10 sekundach a czasami szybciej słyszę takie metaliczne klepka ie.Duzo ostatnio pracuje i nie mam czasu jechać do ASO ale najpewno pojadę ale nagrałem filmik i załączam to może podzielcie się opiniami czy mam jakąś fobie czy to normalna praca silnika?Zaczyna się nasilac na filmiku na początku pracuje normalnie. Proszę o opinie co sądzicie nie mogę załączyć pliku, chwila może mie się uda Ja pitole mam za duży rozmiar pliku który chce załączyć i nie wiem jak go pomniejszyć, jak już ogarne temat to wróce z tematem No niestety nie załącze swojego filmiku bo teraz mi wyskakuje błąd i info. nie masz uprawnień do wysłania tego typu plików, trudno prubowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 wstaw to na yt i daj linka w poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 www.youtube.com/watch?v=BTsIWi4b5U9feature=youtu.be link na mój silnik Panowie nie działa ten link jakiś lewy jestem z tym wszystkim, gdyby ktoś chciał posłuchać to filmik można obejrzeć na youtube, pisać klepie silnik nissan qashqai j11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi