ProceSS Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 dokladnie tak jak piszesz zalezy od stylu jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Noooo,u mnie raczej dłużej się świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zależy od stylu. Jak noga w podłodze to "nakazuje" (dużo) później zmienić bieg. Jak normalna jazda - to już przy ok. 2000obr. Jak zimy silnik to tez minimalnie później. I jak z górki to przy niższych obrotach, a jak pod górkę to przy wyższych. Na pewno nie jest to prosty system opierający się tylko na obrotach silnika, bez uwzględniania parametrów pracy silnika, a pośrednio warunków na drodze. Mi się podpowiadacz podoba - może nie dla mnie - bo ja słyszę kiedy silnik się meczy - ale dla mojej żony. Ona miała zawsze problemy z prawidłowym biegiem. Zauważyłem, że co by się na drodze nie działa - to jej procedura startowa nie przewidywała żadnych zmian: i to było: jedynka....2 sekundy gaz... dwójka 2 sekundy gaz...trójka.. czwórka.. i.... piątka i... nie ważne, że może jest pod górkę i tłoki wyją o litość - one swoje odbębniła i teraz jedzie dumna i blada z siebie. Więc ja już nawet nic się nie odzywam, tylko siedząc z boku pokazuję jej ilość palców - czyli który bieg. Teraz robi to za mnie podpowiadacz, do którego małżonka ochoczo się stosuje - ja jestem spokojniejszy i spalanie mniejsze. Teraz podpowiadacz to wymóg unijny. I np. Opela Meriva rodziców też to ma, ale.... tylko w jedną stronę. Pokazuje tylko kiedy wrzucić wyższy bieg. Więc w nissanie jest lepiej - bo pokazuje w górę i w dół. Oplem tak długo nie jeździłem, ale w nissanie zdarza się, że zaraz o dwa biegi wyżej nakaże, np. z 4 na 6. A czy to sie pojawia tylko na chwile - jesli tak to mozna to przeoczyc- czy tez swieci sie az do chwili zmiany biegu na sugerowany i zanika jak zmienimy bieg? Święci się tak długo, jak długo jedziesz na nieprawidłowym (wg komputera) biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Hej ludzie, co się stało z wątkiem o silniku 1.2?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Hej ludzie, co się stało z wątkiem o silniku 1.2?! Jeden przygazował , a kilu się spalin nawąchało , ale ojcowie założyciele już wywietrzyli temat Edytowane 1 Marca 2015 przez Fergul11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tosiek68 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 podesłałem namiarki:) mam jeszcze pytanie odnośnie daty odbioru autka jak było u was. Mi dołożyli jakieś 2a tygodnie na umowie z uwagi że jak by się nie wyrobili to muszą mi oddać podwójny zadatek. Czy ktoś dostał dużo wcześniej autko niż miał w umowie? Mój podobno ma być pod koniec kwietnia ale na umowie mam 12 maj. Pan coś mówił ze może będzie i na początku kwietnia ale tego nie gwarantuje:( Pocieszcie bracia QnQwatowcy kolegę bo już się nie mogę doczekać a tu jeszcze tyle czasu;///// Klimekpl ja na umowie miałem planowany odbiór przełom marzec/kwiecień, ale jak dzwoniłem do salonu w zeszłym tygodniu to dowiedziałem się ze Qq jest w transporcie i prawdopodobnie będzie w tym tygodniu w Gdyni. Także jeśli się to potwierdzi to odbiór będzie około 3 tygodni szybciej niż planowane w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 zazdroszczę!!!!!!! - szczerze i dosadnie Gdybym dostał końcem marca piał bym jak kogut z radochy:) początek kwietnia zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ludzie w ASO sprzedają po kilka (naście) samochodów dziennie naście lat i myślicie, że nie wiedzą jaki termin wpisać by ie zawracać zadatkux2? termin jest z duża górką na ewentualne poślizgi - tak więc będzie cieszyć się swoimi wozami wcześniej niż oczekujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 fajnie się mówi jak już pięknej urody QQłka stoi na placu a inni siedzą w oknie o wypatrują własnej QQłeczki na placu z oczami kota ze szreka hihihii wtedy dzień ma 28 godzin i czasem trzeba popchnąć zegar bo czas sie zatrzymuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ale masz jakiś cel w życiu. A jak już będziesz miał auto pod domem, to zaraz się opatrzy, spowszednieje i za chwilę będziesz wypatrywał innego. Przy okazji, widzieliście nową Suzuki Vitarę? Choć silnik szału nie robi, to reszta prezentuje się całkiem, całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Eeee tam - mi się nie ciągło. Mój przyszedł miesiąc wcześniej, niż wg umowy. Mam do ASO dosłownie 5 minut jazdy samochodem od firmy/domu. I... trzy dni nie miałem czasu by wyskoczyć do nich i pozałatwiać papierki. Jakoś tak.... bez żadnych emocji. Dopiero po odbiorze przez pierwsze dwa tygodnie człowiek chciał wszędzie jeździć, a potem czar prysł. Myślałem, że to dłużej będzie trwało niż dwa tygodnie. Teraz, ciągle nie mam czasu wystawić Scenica na sprzedaż, i jak mam gdzieś jechać biorę te auto do którego mam bliżej hahahahaha - bo mi się nie chce np. 40m iść dalej do Qashqaia hahahahahah bo tam było miejsce parkingowe. Ale lenistwo. I oboma jeździ mi się równie fajnie. Na początku po tych dwóch tygodniach jak wróciłem do Scenica, to... się już w nim źle czułem. Odzwyczaiłem się. Ale teraz nie czuję żadnej różnicy - oboma jeździ mi się "normalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nie oszukujmy się, Qq to zwykłe wozidełko jest do przemieszczania się z miejsca na miejsce. Pobobnie jak wiele innych, niebudzących większych emocji. Tak naprawdę to nie wyróżnia się niczym szczególnym spośród innych aut w segmencie. W moim przypadku o jego wyborze zdecydowała ilość plusów dodatnich (wygląd, fajny silnik, dobre wyposażenie, cena), przy braku (prawie) plusów ujemnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) a tam zwykłe wozidło to to nie jest . To coś więcej! Za kwotę zakupu tego wozidła mieliśmy już naprawdę duży wybór jeśli chodzi o zakup auta. Ja przed zakupem juz jakiś czas siedziałem na forum czytając co i jak, oglądałem inne auta robiłem jazdy próbne, notatki, porównania. Dlatego uważam że QQłka jest niezwykła tak jak i ludzie ją kupujący!!!!!Zawsze mozna było iść na łatwiznę i kupić coś popularnego jak wszyscy:)A wygląd, fajny silnik, dobre wyposażenie, cena, przy braku (prawie) plusów ujemnych to już samo mówi nam o tym ze to jest niezwykłe autko:)Ja na widok QQłki ślinie się jak psy pawłowa ja widok swiatła:) Edytowane 2 Marca 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 no ba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Klimekpl ja na umowie miałem planowany odbiór przełom marzec/kwiecień, ale jak dzwoniłem do salonu w zeszłym tygodniu to dowiedziałem się ze Qq jest w transporcie i prawdopodobnie będzie w tym tygodniu w Gdyni. Także jeśli się to potwierdzi to odbiór będzie około 3 tygodni szybciej niż planowane w umowie. No to Tosiek,wlepa na klapę,ramka klubowa pod tablicę i będziemy się w lato szukać w Rumii,Rewie i Redzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No to Tosiek,wlepa na klapę,ramka klubowa pod tablicę i będziemy się w lato szukać w Rumii,Rewie i Redzie Ja się będę rozbijać w okolicach Gdańsk-Karwia -Hel w Lipcu 10-25 , ale niestety skodą z wypożyczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No nie ten termin raczej w grę wchodzi VIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 no ba:) Idealny klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) QQ to normalne wozidełko nic szczególnego. Ładne, niedopracowane pudełeczko z i wieloma niedociągnięciami i nic więcej. Dziś odkryłem kolejną kaszanę w NC. Po podłaczeniu telefonu do gniazda USB w celu ładowania nie mogłem słuchać audio przez bluetooth. Wyświetlony został komunikat POŁACZENIE PRZEZ USB PRZERWANE .Dopiero po odłączeniu kabla było możliwe odtwarzanie. Nawet po podłączeniu przez bluta 2 tel a ten 1 się ładował nadal nie ma możliwości odtwarzania. Totalny badziew. - sprawdzane tylko na 2 srajfonach na inncy smartfonach nie . Poza tym odkryciem ROKU miałem okazje przejechać się więcej niż 120 i szum w kabinie jest przecudowny. Podejrzewam, że przy 160-180 trzeba będzie słuchawki zakładać i słuchać muzyki akuratnie przez jakieś mp3 gdyż telefon jak już wspomniałem wcześniej zostaje zablokowany przez NC. Dopiero ładowanie przez gnaizdo zapalniczki telefonu załatwia sprawę. Co do QQ. Moja radość z zakupu tego auta trwała 2 dni. Poźniej czar prysł wychodziły niedociągnięcia, usterki i mankamenty. Jak za taką kwotę to powinno być z jajami zrobione a nie np. odchylająca się tapicerka przy zamkaniu szyb. Ale to tylko nieliczne niedociągnięcie o wszystkich nie będę tutaj pisał. bo zaraz mega szczęśliwi posiadacze się obrażą . Gdybym się cofnął w czasie do dnia kupna nie kupiłbym tego piękniutkiego wozidełka. Aaa bym zapomniał okleina czarna na drzwiach zaczęła się pomału rwać u dołu jak stare gacie po tacie i odchodzić . Auto 3 miesięczne. Rozmowa przez bluta jest bardzo przyjemna dla naszego rozmócy. Szumy szumy i jeszcze raz szumy. Chyba, że rozmawiamy na postoju.Filmik z dzisiejszej przyjemnej jazdy Hałasu na filmiku tak nie słychać jak w realu. Lusterka były uszczelniane, uszczelki wokół drzwi są w niby porządku, ale po mojemu to tamtędy wkrada się szum. Reklamując to w ASO serwisant stwierdził - zrobiliśmy co mogliśmy te typy tak mają w J10 też szumiało. Edytowane 2 Marca 2015 przez nowakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ciekawe co kolega pisze. Nie mam najmniejszego problemu ze sluchaniem muzyki przez bluetooth kiedy telefon jest wpiety w usb (stary samsung galaxy s3). Na szum nie moge tez narzekac a jezdze po znacznie bardziej "szorstkich" skandynawskich drogach. Pisze kolega, ze auto 3 miesieczne, silnik 1.6 DIG-T nie jest chyba dostepny az tak dlugo? Moge sie oczywiscie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Pierwsze 1.6 pojawily sie w polowie grudnia wiec to prawie 3 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 QQ to normalne wozidełko nic szczególnego. Ładne, niedopracowane pudełeczko z i wieloma niedociągnięciami i nic więcej. Dziś odkryłem kolejną kaszanę w NC. Po podłaczeniu telefonu do gniazda USB w celu ładowania nie mogłem słuchać audio przez bluetooth. Wyświetlony został komunikat POŁACZENIE PRZEZ USB PRZERWANE .Dopiero po odłączeniu kabla było możliwe odtwarzanie. Nawet po podłączeniu przez bluta 2 tel a ten 1 się ładował nadal nie ma możliwości odtwarzania. Totalny badziew. Poza tym odkryciem miałem okazje przejechać się więcej niż 120 i szum w kabinie jest przecudowny. Podejrzewam, że przy 160-180 trzeba będzie słuchawki zakładać i słuchać muzyki akuratnie przez jakieś mp3 gdyż telefon jak już wspomniałem wcześniej zostaje zablokowany przez NC. Co do QQ. Moja radość z zakupu tego auta trwała 2 dni. Poźniej czar prysł wychodziły niedociągnięcia, usterki i mankamenty. Jak za taką kwotę to powinno być z jajami zrobione a nie np. odchylająca się tapicerka przy zamkaniu szyb. W kazdym QQ to jest. Gdybym się cofnął w czasie do dnia kupna nie kupiłem tego piękniutkiego wozidełka. Aaa bym zapomniał okleina czarna na drzwiach zaczęła się rwać jak stare gacie po tacie i odchodzić . Auto 3 miesięczne. Rozmowa przez bluta jest bardzo przyjemne dla 2 osoby. Szumy szumy i jeszcze raz szumy. Chyba, że rozmawiamy na postoju. Filmik z dzisiejszej przyjemnej jazdy 1. Film się nie odtwarza bo jest ustawiony jako prywatny 2. Chyba mamy dwa różne samochody U mnie nie ma problemu z bluetoothem, nic się nie odkleja/odrywa, nie odsuwa mi się żadna tapicerka. Rzeczywiście przy 160 robi się głośno - ale głównie za sprawą szumu opon i powietrza (silnik 1,2) - no ale nie przy 120-140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Filmik już powinien działać. Fotki dodane również1.6 kupiłem na początku stycznia a więc 3 miesiące jak w mordę strzelił 1. Film się nie odtwarza bo jest ustawiony jako prywatny 2. Chyba mamy dwa różne samochody U mnie nie ma problemu z bluetoothem, nic się nie odkleja/odrywa, nie odsuwa mi się żadna tapicerka. Rzeczywiście przy 160 robi się głośno - ale głównie za sprawą szumu opon i powietrza (silnik 1,2) - no ale nie przy 120-140. Wsiądz do auta opuść lekko szybę na 2 cm i zamknij i znów otwórz i zamknij i tak wkoło patrz co się będzie działo z klamka i cała tapicerka. Cała chodzi ,odchyla się od wyporu szyby. Wszystko ok jest to logiczne gdyż siłownik szyby domyka ją mocno i tapicerka zostaje wyparta.ale ona powinna być bardziej przyczepiona kołkami. Niedociągnięcie jedno z licznych w tym modelu. ograniczenie w odtwarzaniu przez bluta może być tylko na sprzecie apple . Nie miałem możliwości sprawdzenia innych tel. Ale tego byc nie powinno tak czy siak.Szum powinien być ale to co słychać już od 80 km.h powinno być przy 160 a to co przy 140 to gdzieś przy 200-220. Mówie jak ja sobie to wyobrażam porównując moje starsze auta. Opony tu nic nie mają do rzeczy. Są założone Continentale - czyli raczej nie nalewane opony na miękkiej gumie, która będzie dawała we znaki. Takie same rozmiary miałem w "starszyźnie" i zero szumów, hałasu Edytowane 2 Marca 2015 przez nowakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jesli chodzi o szumy to faktycznie samochod bardzo szumi. Ale nie jest to ani silnik ani szum opon -bo te kupilem jedne z najcichszych. Jedyny szum jaki jest uciazliwy to szum powietrza, ktory faktycznie przy predkosciach powyzej 120-130 staje sie dosc glosny, ale wiekszej roznicy w poziomie szumu miedy 140 a 160 nie widze. Ja mam szklany dach wiec to tez powoduje gorsze tlumienie szumu od powietrza. Ktos pisal o swiszczacych lusterkach, prawde mowiac w tym szumie ciezko jest uslyszec jakikolwiek dodakotwy szum od lusterek. Zgadzam sie, szum powietrza jest duza wada tego samochodu zwlaszcza jak sie ma predkosc przelotowa na autostradzie 140 i wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi