Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

elsebo
 Udostępnij

Qashqai-a J11  

330 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko, czy ktoś wybrał, jeździ, wie ile pali i jak wygląda kultura pracy silnika 1.6 dci bez 4x4? Oczywiście w nowym QQ.

Ja mam 1.6 dCi 4x2 MT. Jak na razie wszystko bez zarzutu.

Spalanie na lokalnych trasach na odcinku rzedu 15 km w okolicach 5,4 l (nie miasto). Trasa w okolicach 5,0 ale tak na prawde nie przygladalem sie temu dokladnie bo zrobilem tylko jedna dluzsza wycieczke. Jak na razie nie udalo mi sie zmusic auta zeby spalilo wiecej niz 6 l. Silnik nie dotarty, niecale 600 km przebiegu.

Edytowane przez CaptainRandall

Dokładnie o to chodzi. Dzielimy się na tym foróm róznymi informacjami. Tym że można i jak można taniej oczywiście też.

Mam takie pytanko, czy ktoś wybrał, jeździ, wie ile pali i jak wygląda kultura pracy silnika 1.6 dci bez 4x4? Oczywiście w nowym QQ.

Dzielenie sie informacjami to jedno, a pisanie ze, dostalo sie 8-10tys taniej bo takie sie "umiejetnosci negocjacyjne" ma to dla mnie kpina jest. O to mi chodzi.

Ja mam 1.6 dCi 4x2 MT. Jak na razie wszystko bez zarzutu.

Spalanie na lokalnych trasach na odcinku rzedu 15 km w okolicach 5,4 l (nie miasto). Trasa w okolicach 5,0 ale tak na prawde nie przygladalem sie temu dokladnie bo zrobilem tylko jedna dluzsza wycieczke. Jak na razie nie udalo mi sie zmusic auta zeby spalilo wiecej niz 6 l. Silnik nie dotarty, niecale 600 km przebiegu.

Dzięki za info. Jak odbiorę moją maszynę to coś postaram się napisać o tym silniku, tym bardziej że za dużą popularnością widzę że się nie cieszy.

Bo drogi jest. Jak kupowalem byl to najmocniejszy dostepny silnik, teraz pewnie skusilbym sie bardziej na 1.6 dig-t. Ale jak pisalem, jezdzi ladnie, szybko sie zbiera wiec mocy nie brakuje. Klekocze jak kazdy diesel, jak stoje na swiatlach troche go slychac jak wylacze radio, a ze nie wylaczam to go nie slysze ;). No i malo pali, to na pewno.

W oczekiwaniu na moja sztukę mam takie szybkie pytanko. Czy lusterka w QQ składają się po zamknięciu auta i rozkładają po otworzeniu?

W oczekiwaniu na moja sztukę mam takie szybkie pytanko. Czy lusterka w QQ składają się po zamknięciu auta i rozkładają po otworzeniu?

Tak, o ile nie byly wczesniej zlozone "z przycisku". Jesli zostaly zlozone w ten sposob to po wlaczeniu silnika nie rozloza sie.

Można wybrać w menu opvji czy mają rozkładać sie po orwarciu, lub odpaleniu. Ja mam po odpaleniu.

Hmmm a gdzie w opcjach to jest? Bo ja tego u siebie nie widzę. Może to od wersji zależy?

Zależy też od okresu produkcji, bo z tego co pamiętam, to pierwsze egzemplarze QQ J11 nie miały opcji automatycznego składania lusterek.

Ja mam tak:

Mirrors (Lusterka zewnętrzne)

1.Auto Fold Off (Automatycznie rozkładanie lusterek  wyłączone)

2.Unfold at Ignition (Rozłóż po włączeniu zapłonu)

3.Unfold at Unlock (Rozłóż po odblokowaniu zamka drzwi)

Hmmm i mnie tego nie ma. No trudno

Ale pewnie mozesz sobie dokupic modul ktory sklada lusterka. W nowszej wersji modul ten jest juz domyslnie montowany, w twojej bylo to jako dodatkowa opcja do montarzu.

No tak, tylko z modułem jest tak, ze już na stałe masz lusterka składane i nie możesz sobie wybrać kiedy maja się otwierać.

Ma ktoś już zamontowany taki modul? Może się mylę i jest inaczej? Chciałbym, aby było inaczej...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez WuWojtas

No tak, tylko z modułem jest tak, ze już na stałe masz lusterka składane i nie możesz sobie wybrać kiedy maja się otwierać.

Ma ktoś już zamontowany taki modul? Może się mylę i jest inaczej? Chciałbym, aby było inaczej...

Tylko wtedy po co kupowac ten modul?

A tak z ciekawosci, jak juz bys mial ten modul to w jakich sytuacjach chcialbys aby ci sie lusterka nie skladaly?

Np zimą jak pada deszcz i zbiera się na mróz :) zastanawiam się, czy coś by sie nie popsuło jak by były sklejone lodem.

Popsuć się nie popsują. Nie jest to na sztywno z silniczkiem połączone - inaczej nie składały by się gdyby ktoś przechodząc je zahaczył, tylko wyłamały by się zęby. Jest tam odpowiednia zapadka. A sam silnik powinien mieć ochronę przed przeciążeniem.

I'M BACK.

Witam po przerwie (choć od czasu do czasu tutaj zagladałem), jestem już użytkownikiem kolejnego QQ, tym razem w wersji kolorystycznej "biała perła" oraz ze skórzanymi fotelami, za to brak podgrzewanej przedniej szyby. Czyli jednak zmiana na lepszą (przynajmniej jesli chodzi o tapicerkę.

Powodzenia Wszystkim Użytkownikom (zarówno forumowiczom jak i nie) na trasie, a na chwilę obecną Zdrowych i Radosnych Świąt Wielkiej Nocy.

• 2 tygodnie później...