CaptainRandall Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Z ciekawości się Was zapytam - ile czasu czekaliście na swojego QQ po zamówieniu ? Ja się przed chwilką dowiedziałem , że mój QQ zamówiony 05.04.2016 będzie w Polsce na przełomie czerwca i lipca czyli mniej więcej tak jak wspominał mi sprzedawca w trakcie rozmów o zakupie . 3,5 miesiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dwa miesiące . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dwa miesiące . Z ciekawości się Was zapytam - ile czasu czekaliście na swojego QQ po zamówieniu ? Ja się przed chwilką dowiedziałem , że mój QQ zamówiony 05.04.2016 będzie w Polsce na przełomie czerwca i lipca czyli mniej więcej tak jak wspominał mi sprzedawca w trakcie rozmów o zakupie . Dwa tygodnie,był na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ja mojego zamawiałem 18.02. Planowany odbiór mam na 20.05. Może będzie ze 2 tyg. wcześniej. Ale to i tak daje 2,5 - 3 miesiące. Termin odbioru (czas oczekiwania) zależy od wielu czynników - silnik, skrzynia, wyposażenie, itp. Samochody składane są partiami. Ktoś już opowiadał na forum, że wzięcie szklanego dachu, skróciło mu oczekiwanie (jak dobrze pamiętam) o miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dwa tygodnie,był na placu. HAHA - obecnego też odebrałem po 10 dniach bo był na placu - teraz poszedł do produkcji i trzeba czekać - ale cóż takie życie dziękuję Wam za odpowiedzi i cierpliwie czekam dalej - mam nadzieję , że w połowie lipca na urlop pojadę nowym QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Rafiro - a jakiego QQ zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 1.6 DIG-T Tekna+dach+grzana szyba przednia kolor dla żony magnetyczna czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Identyczna wersja jak moja :-). Tylko kolor inny ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez ajed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 i jak się spisuje ? Myślę , że po przesiadce z obecnego QQ 1,6 117 KM wersja Acenta to będzie przepaść chociaż teraz złego słowa nie mogę powiedzieć. Nawet okres oczekiwania nie wygląda źle w porównaniu do np. Hondy HRV którą również byłem zainteresowany - ale jak mi powiedzieli, że termin realizacji 9 miesięcy to pomimo , że jestem cierpliwy to nie wytrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nie spisuje się - odbiór 20.05 ;-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 A to już niedługo - jeżeli można spytać - ile zapłaciłeś za tą przyjemność ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 110 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leff1911 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Cześć wszystkim! Niedługo dołączę do grona, mam nadzieję szczęśliwych posiadaczy QQ. Zamówiony z końcem marca. Odbiór 20.06 najpóźniej. Padło na n-connecta 1.2 digt w automacie, blue ink. Can't wait!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Będziesz szczęśliwy, bo to Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witajcie. A ja ciągle się waham, czy dobrze robię, decydując się na QQ. Poczytałem to forum i włos się jeży na głowie. Nawet biorąc pod uwagę, że ludzie lubią ponarzekać bardziej niż chwalić, to jednak sporo usterek się powtarza :-( Na forum Hondy Civic cisza na ten temat, a i moje UFO jeździ i nie chce się psuć nic a nic. Zachciało mi się siedzieć wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) No to masz w swojej stajni zbliżony cenowo i na wielkość model HR-V. Wszystko zależy od tego czego szukasz, bo HR-V moim zdaniem trochę ciaśniejszy z tyłu, z przodu podobnie ale za to bagażnik sporo większy. Nie wiem jak się spisuje 1.5 benzyna (na papierze wygląda przyzwoicie), bo 1.6 ON jeździ bardzo fajnie. Pozdrawiam jako były posiadacz UFO Edytowane 4 Maja 2016 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Pozdrawiam także, Myszorek :-) Jeździłem hr-v - zdecydowanie najgorszy aktualnie model Hondy. 1.5 Pb niestety tylko donośnie wyje a nie jedzie. Wnętrze - porażka. Ewidentnie na rynki dalekowschodnie robiony. Na CR-V mnie nie stać :-( i mało poręczny do tego. Wrażeniami z wnętrza i jazdy QQ bije HR-v na głowę..tylko te usterki...i silnik Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Pozdrawiam także, Myszorek :-) Jeździłem hr-v - zdecydowanie najgorszy aktualnie model Hondy. 1.5 Pb niestety tylko donośnie wyje a nie jedzie. Wnętrze - porażka. Ewidentnie na rynki dalekowschodnie robiony. Na CR-V mnie nie stać :-( i mało poręczny do tego. Wrażeniami z wnętrza i jazdy QQ bije HR-v na głowę..tylko te usterki...i silnik Renault jak nie jesteś przekonany do Nissana to zawsze możesz kupić coś z konkurencji która mimo wszystko nie jest dużo lepsza od Nissana pod względem usterkowości ( żadna z marek nie sprzedaje takiej ilości crossoverów co Nissan stąd też pewnie dużo mniej narzekania na usterki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zgoda, staram się patrzeć zdroworozsądkowo i nie demonizować, bo parametry użytkowe i odczucia w przypadku QQ naprawdę 10/10. A auto ma cieszyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 W segmencie crossoverów Qq wypada bardzo dobrze. Tutaj masz dane dotyczące sprzedaży http://www.samar.pl/__/3/3.a/88121/Najpopularniejsze-SUV-y-w-Polsce---Duster--Qashqai-i-sp%C3%B3%C5%82ka.html?locale=pl_PL Patrząc na to, ile się ich sprzedaje, jakoś nie widać masowych problemów problemów typu np.: TSI Jak czytałeś forum, to większość dotyczy żyjących swoim życiem elektronicznych gadgetów, bo same silniki są OK (poza Jackowym ) Biorąc pod uwagę całokształt, to ciężko o lepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Bastian - ja jak podjąłem decyzję o zmianie obecnego QQ na nowe auto odwiedziłem kilka salonów , myślałem o kilku różnych markach i modelach. Czytając forum o QQ J11 jedno czego byłem pewien - na pewno nowym autem nie będzie nowy Qashqai - no i jest zamówiony nowy Qashqai . Pod uwagę brałem HRV ale silnik 1,5 to nie jest to czego szukałem , CRV na wypasie strasznie droga , RAV 4 i CX5 mi się za bardzo nie podobają - kombi i sedany odpadają bo nisko się siedzi i tak zatoczyłem koło - jazda próbna nowym QQ , negocjacje cenowe wydaje mi się że dość udane i nowy QQ zamówiony - mam nadzieję że będzie tak bezproblemowy jak obecny . Ale decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jacko miał coś ze żłopaniem oleju o ile kojarzę. Trochę pojeździłem tym co jest na rynku aktualnie i faktycznie QQ zawsze na podium. Obywam się bez wodotrysków i rozbudowanej elektroniki, ale Pakiet Bezpieczeństwa do Acenty zamierzam dokupić. OD tego roku Acenta ma w cenniku dach szklany, ale wolę wydać na ten pakiet niż na dach (dodam że na jeździe próbnej był odsłonięty dach i pasażerowie z tyłu narzekali na oślepianie przez słońce, a dzień był tylko z przebłyskami ;-/ czyl;i nie ma czego żałować bo i tak jeżdziłbym z zasuniętym. Rafiros - tam mi mów... to znaczy pisz mam podobne odczucia więc mnie utwierdzasz. 1.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nie 1,6 DIG-T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 No i tutaj też mam problem, bo spora dopłata (ok 10 tys.) ale te 163 KM z pewnością dadzą przyzwoitą dynamikę, a nie tylko akceptowalną jak 1.2. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Tu już wybór należy do Ciebie - różnie piszą koledzy - jednym 1,2 wystarcza dla innych 1,6 za mało - ja akurat wybrałem 1,6 bo żona powiedziała że 1,2 za mały - mieliśmy w służbowym Rapidzie - po jeździe próbnej powiedziała , że taki chce to taki ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi