Mike Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 :evil: Te dranie chyba faktycznie podniosły akcyzę...jeszcze tydzień temu tankowałem za 2.02 teraz chyba na BP było 2.12 :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 pożalić się... hehe... dobrawa sprawa...lecz co dalej :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 :evil: Te dranie chyba faktycznie podniosły akcyzę...jeszcze tydzień temu tankowałem za 2.02 teraz chyba na BP było 2.12 :x trzeba sie przyzwycaić, dziś brałem LPG po 2.17 na BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IHI Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Akcyza jest ta sama, ale popyt na gaz wzrósł niemiłosiernie. Efektem końcowym w naszym chorym kraju jest podnoszenie cen gazu przez sku..wieli na stacjach :? . Na jakim pułapie się ceny zatrzymają ? - tego nie wie nikt.... Ludzie się wykosztowali na instalacje a teraz dostają po d*pie. Świństwo i draństwo, ale co pomoże nasze biadolenie... NIC A NIC. Szkoda, że nie można dolewać spirytusu do benzyny. Normalnie bym zaczął produkować i lać do baku- tak mam dość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Wy sie cieszcie... 2.12, nawet 2.50 co to jest... Ja musze tankowac za 4.50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Szkoda, że nie można dolewać spirytusu do benzyny. Normalnie bym zaczął produkować i lać do baku- tak mam dość! Można, ale raczej by ci się to nie opłaciło... Z czegoś ten spirytus trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Rok temu w zimie cena gazu stanowiła 55-56% ceny benzyny. Przewiduję wobec tego pułap 2,47 w tym roku - zobaczymy, czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Przewiduję wobec tego pułap 2,47 w tym roku - zobaczymy, czy się sprawdzi. Optymista! pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Dzisiaj o godzinie 12 w Jeleniej Górze gaz po 2,19zł ... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 To nie sprzedawcy są skurwysynami tylko dostawcy gazu . To te łachudry tak podnoszą ceny . Nie miejcie żalu do właścicieli stacji , bo to od nie od nich zależy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 to jest skandal dzisiaj juz musiałem bulic 2.20 to jest draństwo jeszcze 2 dni temu płaciłem 2.09 a dzisiaj :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markow Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 ja moja nyske kupilem w lipcu. cena LPG -1,65 PLN, wczoraj tankowalem na Statoilu za 2,17 PLN. 3 miesiace - 52 grosze roznicy to rozboj w bialy dzien :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który prowadzi stację LPG. Jest trochę w szoku. Ceny gazu rosną w zastraszającym tempie, a nasz kochany rząd stara się drążyć coraz głębiej kieszenie podatników (dziurę budżetową trzeba czymś łatać). Znajomy twierdzi, że ludzie zdecydowanie mniej już jeżdżą. Tylko ci, co muszą. Gaz drożeje i będzie drożał. Jedynym ratunkiem może okazać się montaż instalacji na gaz ziemny. Jeśliby rząd podwyższył akcyze na ten rodzaj gazu, to byłby bunt, bo dużo ludzi ogrzewa domy. Ale znowu stacji mało. Wracając do tematu pojemności butli. Kumpel ma 40 litrów, a na jednej ze stacji LPG (tam gdzie gaz tańszy o 15-20groszy) weszło mu 43.14litra. To się nazywa elastyczny zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 czyl z tego co pisze Seba wynika że jak nie rąbną Cię na cenie to zostaniesz orżnięty na ilości :-) i jak w tym kraju ni bluzgać na wszystkie strony :-( to smutne ale niestety prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja, jakby 95 % właścicieli aut postanowiło zostawić auta w garażu i przez tydzień wykorzystywać miejskie środki komunikacji. Rozumiem, że niektórzy musza wykorzystywać samochód do pracy, ale pozostała część właścicieli mogłaby spróbować. tydzień małych obrotów zapewne spowodowałby obniżki na stacjach. 3 tygodnie temu sprzedałem cara, miałem zagazowanego i zastanawiam sie czy nie lepiej w obecnej sytuacji kupic dieselka. Od 2000 roku jeździłem na gazie (ok 50tys km rocznie). W tym roku ograniczyłem poruszanie sie samochodem do 20tys / rok. Teraz jak policze koszt instalacji to chyba lepiej będzie przesiąść się na błotko (użytkownicy diesli - bez urazy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 tydzień małych obrotów zapewne spowodowałby obniżki na stacjach. Nic by nie spowodowały, bo po tym ygodniu, wszyscy wyjechaliby zatankować po tygodniu swoje puste baki i obroty by się wyrównały... Statystyczny miesięczny obrót by się zgodził i cena znó poszłaby w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 czyl z tego co pisze Seba wynika że jak nie rąbną Cię na cenie to zostaniesz orżnięty na ilości :-) i jak w tym kraju ni bluzgać na wszystkie strony :-( to smutne ale niestety prawdziwe. kombinowac ZIUT, kombinować tego Polak się uczy od małego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 cena lpg moze dojsc do 2,40 2,60 to i moze byc mozliwe poniewaz zbliza sie sezon grzewczy i byla awaria u dostawcy tego surowca do polski co ma odbicie na cenie takze konczace sie złoża ropy a z nim rosnace ceny paliw sad but true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 nie chciał bym żeby twoje prognozy się sprawdziły ............ 2,40 - 2,60 ................... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 cena lpg moze dojsc do 2,40 2,60 to i moze byc mozliwe poniewaz zbliza sie sezon grzewczy i byla awaria u dostawcy tego surowca do polski co ma odbicie na cenie takze konczace sie złoża ropy a z nim rosnace ceny paliw sad but true To jest właśnie najbardziej przykre. Wszyscy czekają na "posezonowe" obniżki cen gazu, ale mogą się niedoczekać. Ropa i gaz się kończą i teraz będą już tylko drożeć... Gdzieś czytałem, że rezerwy tych paliw na Ziemi starczą na jakieś 40-50 lat.... Dramat! pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 No dobra, można byłoby tankowac tylko na wybranych stacjach np: BP lub Shell itp., a jedną lub dwie firmy olewać. Po miesiącu braków wpływu kaski efektem byłaby obniżka cen paliwa na tej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Gdzieś czytałem, że rezerwy tych paliw na Ziemi starczą na jakieś 40-50 lat.... Dramat! Czyli czeka nas emerytura na rowerach... Trzeba jeździć teraz ile wlezie, bo potem nie nadrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 moj rower nie uzywany przed chyba 3 lata wpadne do piwnicy i zaczne go przygotowywac na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 proponuje pozostać przy Shellu :-)) a resztę olać .................... musimy pomyśleć o paliwach alternatywnych .................. jak w powrocie do przyszłości :-)) pokładowe reaktory jądrowe :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 proponuje pozostać przy Shellu :-)) a resztę olać .................... musimy pomyśleć o paliwach alternatywnych .................. jak w powrocie do przyszłości :-)) pokładowe reaktory jądrowe :-))nie wiem czy dożyjemy tych alternatywnych paliw , byc może wcześniej zabije nas- aids, rak, ptasia grypa, dzikie krowy, trzęsienia ziemi, huragany, wybuchy wulkanów, terroryści, choroby cywylizacyjne, mcdonalds, wariaci drogowi...i setki innych przyczyn... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi