Mike Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Panowie! Za 5 do 10 latek będziemy wszyscy jeździć na gazie ziemnym a za 30 przejdziemy na ogniowa wodorowe... Potrzeba matką wynalazków 8) I o co tyle krzyku? Przypominam jeszcze, że na rynku już jest dostęna lpg V generacji, która pozwala obniżyć spalanie plpg poniżej spalania benzyny. Na razie kosztuje 5-6 tyś, ale za rok dwa stanieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 ............ i co by się wyrównało ............ gaz znów zdrożeje ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 "...Teraz jest sezon na napełnianie przydomowych zbiorników, stąd większy popyt i wzrost cen - komentuje Ryszard Beszterda z Polskiej Organizacji Gazu Płynnego." czy oni wogole wiedza co robia toz to jest nie ekonomiczne gdy zwieksza sie popyt tzreba to normowac na wzor usa zmniejszajac ceny aby utrzymac ta tendencje oraz zwiekszajac tym samym wplywy do budzetu a tak to wogole ludzie na odpowiedzialnych stanowiskach to nie pelne wyzsze lub kurna 7 klas podstawowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 "...Teraz jest sezon na napełnianie przydomowych zbiorników, stąd większy popyt i wzrost cen - komentuje Ryszard Beszterda z Polskiej Organizacji Gazu Płynnego." czy oni wogole wiedza co robia Oczywiście, że wiedzą! Łatają dziurę budżetową stale powiększającą się przez ich pazerność. a tak to wogole ludzie na odpowiedzialnych stanowiskach to nie pelne wyzsze lub kurna 7 klas podstawowki No i nie liczyłbym na to, że po ostatniej "zmianie ustroju" na "IV RP" coś się zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ja już sie przymierzyłem do rowerka . Raz że ekologicznie, a do sklepu też dojadę. Gorsza sprawa jak mi go zwiną :evil: :evil: Tfu, tfu co też mi na mysl przychodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Link do artykułu o gazie: http://wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=4788 Straszą oj straszą :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 dzis 2:30 u mni bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Nie chcę byc złym proorokiem, ale obstawiam na koniec grudnia: LPG - 2,60 - 2,70 PB 95 - 4,80 - 4,90 PB 98 - 5,00 - 5,20 ON - 4,20 - 4,30 Kto obstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ja już obstawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość egon Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 nie chciał bym żeby twoje prognozy się sprawdziły ............ 2,40 - 2,60 ................... masakra wtedy przechodze na benzyne, bo gazu spala mi 3 litry wjęcej i jednocześnie pare kucyków zostaje w stajni (oczywiście NISSANA) wjęc koszta się wyrównają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zorgon Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Ja tez mam informacje w miare pewne ze po nowym roku gaz ma kosztowac ponad 3 pln. A cena benzyny ma nie byc wieksza niz teraz. Ja swojego sunny na gaz napewno nie bede przerabial bo liczac stosunek zuzycia gazu do beznyny 1,4:1 i drozsze przeglady oraz zdecydowanie szybsze zuzycie silnika (pomimo opinii innych ktorzy twierdza ze nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Ja tez mam informacje w miare pewne ze po nowym roku gaz ma kosztowac ponad 3 pln. Z góry przepraszam, że bede niemiły, ale czy te informacje wywróżyła Ci jakaś wróżka z fusów... ??? Pozdrawiam symek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 zdecydowanie szybsze zuzycie silnika (pomimo opinii innych ktorzy twierdza ze nie). Coby znów afery nie wszczynać przemilczę tę subiektywną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 zdecydowanie szybsze zuzycie silnika (pomimo opinii innych ktorzy twierdza ze nie). Coby znów afery nie wszczynać przemilczę tę subiektywną opinię. Dołączam do grona milczących Przemilczę również spalanie 1,4:1* *nie dotyczy ŹLE wyregulowanych instalacji gazowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 zdecydowanie szybsze zuzycie silnika (pomimo opinii innych ktorzy twierdza ze nie). Coby znów afery nie wszczynać przemilczę tę subiektywną opinię. Dołączam do grona milczących Przemilczę również spalanie 1,4:1* *nie dotyczy ŹLE wyregulowanych instalacji gazowych Kończąc wątek, chciałbym zwrócić uwagę, że takie herezje w jednej i drugiej kwestii głoszą jedynie Ci, którzy z gazem doświadczeń nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 My tu gadu, gadu a ceny LPG ciągle idą w górę U mnie w Jeleniej już 2,33 PLN. :/ Ehh co za kraj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja dzis tankowalem na STATOIL ..... po 2,26 zl/litr LPG :? W tygodniu jade do gazownika, niech troche zakreci kurek, wole jezdzic wolniej i mniej dynamicznie ale za to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Myślisz, że szukanie oszczędności w zubożeniu mieszanki jest dobrym rozwiązaniem … ??? Chyba motor nie będzie zbyt zadowolony … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Z tym gazem to powiem tylko jedno: Mają rosmach skur.....ny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Z tym gazem to powiem tylko jedno: Mają rosmach skur.....ny!!! A to dopiero rozmach... Co będzie jak pójdzie uderzenie właściwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Wtedy to pomusle o ruskim paliwie. Mam dojście za 3.50 zł. Jak gaz bedzie kosztował koło 3 zł to przerzuce sie na wache od ruskich. Lepsze zło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 u mnie jak narazie juz ok 1 miechu prawie cena 2.18 oby teraz w dól nie w góre ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Przez całe lata mieliśmy w Trójmieście najdroższy gaz. Pamiętam, jak u nas był po 89 groszy, pojechałem do Wawy a tam 72 gr. Teraz najwyraźniej ceny się wyrównały, a nawet gdzie niegdzie mają już drożej... u nas 2,09-2,29. Aby do wiosny. Chociaż w zeszłym sezonie LPG zaczął już tanieć w styczniu (nietypowo). Zobaczymy, co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Spokojnie. Ceny gazu zawsze rosną w sezonie grzewczym. Pracowałem na BP w Chojnicach takze cosik o tym wiem. W zeszłym roku ceny gazu już w styczniu zaczęły spadać ceny gazu. Także niestety trzeba jeszcze troszkę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 A w ciągu ostatniego tygodnia ceny gazu spadły Koło mnie na BP i Orlenie gaz stoi po 2,19, a jeszcze 1-2 tygodnie temu stał po 2,29. Czemu jak ceny rosną to wszyscy płaczą, a jak spadają to nikt się nie cieszy? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi