Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Connect 1

joker149
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Kebry napisał:

niby nowe mapy ale nie widziało obwodnicy  w Legnicy , czy może za nowe drogi i jeszcze nie wpisane mapy ?

Gdzie kupiłeś tąś mapę? Mapa kupiona na Allegro czasami jest starsza niż napisano na karcie. Taki chamski przekręt. Wszystkie mapy NC są opóźnione co najmniej o rok. Jeśli jest z 2017 to praktycznie jest z końca 2015.  Co prawda nie mam już QQ ale od poczatku zainwestowałem w nawigację Garmin z dożywotnią aktualizacją.  Wystarczy policzyć koszt kolejnych map do QQ. Masz już J11 to może masz wgrane oprogramowanie Apple Carplay? Wiem że Nissan wgrywa to oprogramowanie ale nie wiem czy za darmo. Po zainstalowaniu Apple Carplay wystarczy na smartfonie zainstalować apkę Android Auto i będziesz miał nawigację Google Map

Edytowane przez Author53
()

Cześć 

Jak sprawdzić czy mam wgrany Apple Carplay ?

mapy dostałem do wyboru od sprzedającego auto , ponoć są oryginalne  

Godzinę temu, Kebry napisał:

Cześć 

Jak sprawdzić czy mam wgrany Apple Carplay ?

Nie pomogę Ci. Nie znam NC 3. W profilu też nie zaznaczyłes z którego roku jest samochód. Najlepiej zadzwonić do dilera i zapytac czy w Twoim autku już jest zainstalowana ta apka. Z informacji w necie wynika że od 2018 roku instalują ją. Jesli od 2018 to pewnie i we wszystkich NC 3 da się to zrobić.

https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=https://www.autotrader.ca/newsfeatures/20171018/nissan-adds-apple-carplay-android-auto-for-2018/&prev=search

Witam, powiem wam tak, przejeździłem trochę w życiu na różnych mapach a ostatnio po zkupieniu qashqaia z niemiec wgrałem sobie polskie menu i mapę z 2018 r, mówiąc szczerze kicha, tak na wygląd to trochę auto mapa na windows ce ale to nie to, duże braki szcególne w miastach (dużych) po prostu (według mnie to nie to) owszem warto zrobić j.polski ale mapy - nie będę wsskazywał wedle uznania. Firma z bydgoszczy dojeżdża za darmo i aktualizuje i mapę i j.polski za 300zł, czas około 30 min., późniejsze aktualizacje to 50 zł za wysłanie karty z aktualizacją,  kto chce mogę podać namiary.

Mapy są na gryzoniu ale jak ktoś chce nabijać im kasę jego sprawa. Fakt trzeba mieć do tego kartę z zmiennym CID lub wgrane oprogramowanie które nie sprawdza CID bo takie też istnieje.

Dla tych co mają ściągniętą blokadę na CID lub mają kartę z zmiennym CID ale menu mają w języku angielskim lub brak polskiego lektora jest prosta możliwość jego uzyskania.

Wystarczy wgrać taką mapę z gryzonia i podmienić plik voice.sys

Dzięki temu uzyskujemy lektora PL choćby menu było w innym języku. (warunek mapa musi zawierać lektora, te z gryzonia go posiadają tylko domyślnie jest on wyłączony)

Możesz podać link do najnowszych map na chomiku? Czy da się nadpisać pliki na oryginalnej karcie Nissana z mapami czy tylko klon CID i wgranie map na nową kartę "klon"?

6 godzin temu, monkahead napisał:

Możesz podać link do najnowszych map na chomiku? Czy da się nadpisać pliki na oryginalnej karcie Nissana z mapami czy tylko klon CID i wgranie map na nową kartę "klon"?

Ile kasy już wydałeś na mapy do navi? Nie lepiej kupić Garmina z dożywotnią aktualizacją map? Przecież te dedykowane mapy sa już stare w momencie wypuszczenia na rynek.

Ani złotówki. Jeżdżę na Google Maps, ale fabryczna navi jest wygodna, zawsze pod ręką więc jakby jeszcze była aktualna to byłoby fajnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
W dniu 26.11.2018 o 09:11, szafarz napisał:

Mapy są na gryzoniu ale jak ktoś chce nabijać im kasę jego sprawa. Fakt trzeba mieć do tego kartę z zmiennym CID lub wgrane oprogramowanie które nie sprawdza CID bo takie też istnieje.

Dla tych co mają ściągniętą blokadę na CID lub mają kartę z zmiennym CID ale menu mają w języku angielskim lub brak polskiego lektora jest prosta możliwość jego uzyskania.

Wystarczy wgrać taką mapę z gryzonia i podmienić plik voice.sys

Dzięki temu uzyskujemy lektora PL choćby menu było w innym języku. (warunek mapa musi zawierać lektora, te z gryzonia go posiadają tylko domyślnie jest on wyłączony)

Witam

czy to rozwiązanie zostało sprawdzone w praktyce???? Swego czasu gdy bawiłem się plikami z mapami edytowałem ten pliczek na kilkanaście sposobów, łącznie za podmianami plików z lektorem ale i tak navi przemawiała po angielsku lub wcale :(

ale z ciekawości podmienię :):):)

Pozdrawiam

update: sprawdzone. Gada po polsku. Dzięki. Ale "Pancia" mówi że wolała "foloł de rołd" :)

Edytowane przez Pietruszka1980