monikasilakowska Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 witam wzsytkich i prosze o pomoc jestem posiadaczem primery p12 1.8 benzyna 2002. Po zakupie tego samochodu przerobilem go na gaz. i od wtedy zaczely sie moje problemy ze wskaznikiem pomiaru paliwa. mysle ze kazdy to wie ze jesli uzytkujemy samochod na lpg to i tak musimy wlewac paliwo do niego. po miesiacu uzytkowania wskaznik padl kreska pokazuje mniej niz zero i swieci sie kontrolka rezerwy chociaz tak nie jest bo paliwo jest. zaczalem wiec od wymiany pompy paliwa w zbiorniku i caly czas to samo choc pieniadze juz wydane. mechanik powiedzial mi ze moze to cos w desce wiec uderzylem w nia z gory piescia i zaskoczylo. po jakims czsie problem sie powtorzyl i pojechalem juz do elektromechanika bo uderzanie w deske nic nie pomoglo ten ja wyjal przelutowal zimne luty i znow zaczelo dzialc na kilka tygodni, ale niestey znow nie dziala, wiec postanowilem kupic inna deske rozdzielcza. nie powiem dzialala przez miesiac i znow d*p..... zepsulo sie. wiec takie me pytanie drodzy koledzy czy ktos mial podobny problem i jest mi w stanie cos podpowiedziec bo ja juz sie poddaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 a ile masz paliwa Staraj się mieć sporo 1/4 do 1/2 zbiornika i ew warto też zdjąć klemę z akumulatora na noc i zobaczyć czy się zresetuje .. ew montuje się tz emulatory by zalatwiały te problemy czy check ci nie wyskakuje ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja mam podobny problem dobrze wiedziec ze wymiana zegarów nie pomogła. Połowa zbiornika nic nie zminia opada skazówka i zapalala sie rezerwa. Z tego co zauwazyłem ja nie sciagam klemy z aku, tylko wypinam wtyczki z licznika i znów działa na jaks czas. Tez byłem u gazownika z tego co mi mówił ze lipa z emulatorem ze niby jakos odwrotnie działa czy cos ze jest do zrobienia ale przez elektronika. Jest to wkurzajace nie powiem ale cóz nie znam nikogo dobrego co by sie tym zajoł, a co do gazownika to do nich nie jezdza bo wiecej nerwów niz to warte. Zwracam sie rowniez z prosba o to samo czy ktos wie gdzie by jakis magik by sie tym zajoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikasilakowska Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) dzieki za odp paliwo zawsze mam sporo ponad polowe ale to nic nie zmienia wskazowka jak zawsze pokazuje rezerwe, dzis sprobuje zdjac klemy na noc. kontrolka silnika sie nie zapala. odpinalem ostatnio wtyczki tak jak kolega wyzej napisal, owszem dzialalo to ale tez chwile, ale ostatnim razem nawet to juz nie pomaga Edytowane 3 Stycznia 2015 przez monikasilakowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Znalazłem na necie taki emulator https://www.motointegrator.autotrader.pl/produkty/314531-emulator-poziomu-paliwa-fle-p monotował ktos emulator w swoich primerach??? Koszt nie duzy ale aby cos to dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 gdzieś kiedyś na forum laguny opisywali problem. ja mam na gaz 4e lata i nigdy nie przydażyło mi sie coś takiego. wg mnie dobra instalka i i dobry gazownik i załatwi całą sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Moze poprostu masz juz załozony takowy emulator. Ale to dobrze gdyby tak było masz jeden problem mniej. Ktos poleci dobrego gazownika na Dolnymśląsku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikasilakowska Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 wskaznik po odlaczenie akumulatora zaczal dzialac, czyli trzeba szukac odpowiedniego emulatora. patzrylem na allegro jak i na tej stronce co podeslal miro, ale wszedzie sa, tylko nie do nissana nie wiem czy testowane na innych markach samochodu beda pasowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1985 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jak wpisuje na stronie tego sklepu to taki własnie emulator wyskakuje. W tygodniu zadzwonie i sie zapytam moze we czwartek ze chyba ktos wczesniej bedzie mial czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandii240 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Miałem ten sam problem, kiedy przychodziły mrozy. Jadę i nagle wskaźnik przestał działać i zapalała sie kontrolka rezerwy. Wystarczyło tylko odłączyć kostki od licznika na 5 minut i wszystko już działało prawidłowo. Posiadam silnik 2.2 di 126km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi