lemmy69 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Looknij na Metalpasja PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Z grubsza zerknąłem na metalpasje interesujące Navara piękna. Poczytałem też lemmy Twoje innowacje i ciężką pracę przy Terrano -jestem pod ogromnym wrażeniem, szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ale bardziej pod kątem homologacji ... zadzwoń i dowiedz się u źródeł jak sprawa wygląda Ja mogę dowiedzieć się od "trooperów" z moich okolic czy mieli jakieś kłopoty za granicą; eksplorują Albanię i Rumunię naokrągło, Ukrainę również (ale tam to wiadomo jak "te sprawy" się załatwia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ale bardziej pod kątem homologacji ... zadzwoń i dowiedz się u źródeł jak sprawa wygląda homolo co ? haha wspomniane ARB nie ma ... nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Czyli trzeba obecny zderzak zaadaptować do windy + jakieś porządne zaczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) No nie ma, nie ma i teraz jak będę chciał jechać do Chorwacji latem to kto wie czy nie skończyło by się na zabraniu dowodu lub mandacikiem w którymś z krajów - stawiam na germańców. Zaczepy do ramy lift i opony tyle pozostaje....a te lampy podłączę pod zwykły przycisk bez zapalania z długimi dla świętego spokoju,może być??????? Witaj hug-h dziękuję że obserwujesz moje amatorskie poczynania. Nie no może nie zabierają, ale wiesz przykładowo jadę sobie z żoną, dziećmi i przy jakiejś kontroli nie potrzebne mi problemy, będę obudowywał podwozie i robił lifta ściągnę zderzak jeszcze raz i coś pokombinuje z konkretnymi zaczepami i coś wzmocnię dokręcę na gorąco mi coś zaświta w glowie:) Nie mam dekielków ale jak są potrzebne to coś domówię, tak poza tym ciągnę nowe kable i mam skrzynkę z bezpiecznikami więc będzie jak by odrębna instalacja bez ingerencji w istniejącą. Zapalać te ledy będę po prostu przyciskiem jak będę potrzebować np. w lekkim terenie poza drogami publicznymi może tak być???? Potrzebny przekaźnik????? W takiej sytuacji?????? Edytowane 9 Marca 2015 przez dawidcobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 tak od razu to na pewno nie zabierają ale dlatego mam rury a nie nowy zderzak.... w moim roczniku to rozwiązuje problem. pod przycisk ale przez przekaźnik chyba, a masz dekielki do tych lamp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Nie lepiej spiac z dlugimi, a dodatkowym wylacznikiem odlaczasz. Ja tak mam. Wygodnie bardzo , korzystam na drogach publicznych przelaczam fabrycznym przelacznikiem razem z drogowymi a w razie Niemca odlaczam zupelnie. Listwe na dachu mam na calkiem oddzielnym wylaczniku w pole i do lasu. Przekazniki musisz zapodac w kazdym razie w kazdym rozwiazaniu. A w autach z 2007 i wczesniejszych nie trzeba sie przejmowac homologacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Spokojnie Dawid Na Chorwację obowiązuje inna marszruta ... uniemożliwiająca zasilenie budżetu Bundespolizei Halogeny ... oczywiście z długimi, obowiązkowo przez przekaźnik ... podjedź sobie do jakiegoś kaletnika, z kawałka dermy, skaju niech uszyje Ci pokrowce (kapturki) na te halogeny Windę też przydałoby się zasłonić Ogólnie to trochę się w kierunkach zamotałeś ... chciałeś przerobić auto z drogowego na wyprawowe : - winda - halogeny - zawias - opony ... wszystkie te szpeje raczej oddalają Patha od autobahnów Teraz z kolei chciałbyś dojechać tym bezstresowo na Lazurowe Wybrzeże ... nie da się, po prostu się nie da. Rumunia, Albania, Chorwacja ... całe konwoje jeżdżą w tamtym kierunku, może nie z powodów prawnych ale jednak gdy tylko się da to zjeżdżają z autostrad i wykorzystują atuty swoich aut ... i wcale nie musi to być trudny teren. Widoki zza szyb auta jadącego zwykłą drogą są dużo atrakcyjniejsze niż z autostrady ... prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie no wiem przerabiać będę to bez wątpienia a że się motam to prawda ale nie zrezygnuję na pewno z tego co sobie założyłem..... Witam ponownie wrzucę fotki niebawem dalsze. Panowie tak na przyszłość- jak będziecie montować wyciągarkę z przodu to hak schować -nie może wystawać 300zł i 3 punkty karne...... Edytowane 9 Marca 2015 przez dawidcobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 U mnie w ekipie wszyscy mają haki do bocznej szekli zaczepione ... ale i tak w razie kontroli to nic nie da bo zderzaki, wystające koła itd... no cóż, ryzyko, adrenalina ... to wszystko wiąże się z jeżdżeniem terenówką po czarnym Czekamy na te foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pathfinder79 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witaj dawidcobra! mógłbyś rozwinąć temat co oznacza "schować hak od wyciągarki" w ujęciu naszych kochanych misiaków? Właśnie jestem na etapie montażu wyciągarki i zastanawiam się gdzie umieścić zaczep na hak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidcobra Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Bardzo mocno przepraszam za brak kontynuacji tematu dot. Pathfindera - został sprzedany tak jak stał po wstępnie wykonanych pracach. Po operacji kręgosłupa byłem zmuszony pojazd z bólem sprzedać. Wymieniłem na pojazd bardziej przyjazny do jazdy na trasy autostradowe i pokonywanie kilometrów z rodziną. Kia Optima. Jednak teraz kiedy wróciłem do pracy na morzu żyłka off road się odezwała nabyłem gr 60 rocznik 93 i od razu osłodził mój żal za Patkiem. Wymaga wiele wkładu ale to miłość od pierwszego wejrzenia. Będzie służyć do błotka. Zatem dziękuję Wam weteranom i bardziej doświadczonym, już teraz z góry za pomoc. Off road to coś czego nie można pojąć a ciągnie jak piękna kobietka. Po pierwszych próbach gr-em 60 jestem pod wrażeniem. Powoli zaczyna się nowy etap.....przeniosę wpisy w inne miejsce. Załączę fotki i prace. Póki co jestem w morzu a brat zajmuje się z kolegami pomocą przy dotykaniu nowego nabytku. Zaraz dojdą MT eki rozrząd i konserwacja. Lina pod wyciągarkę itd. Cóż dodać - off road to piękna współpraca i tak specyficzna pomoc - zacytuję brata ,,w tym sporcie trzeba sobie pomagać". Zatem ja w morzu a on z kolegami w wolnych chwilach już dotyka Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez dawidcobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lygi Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 To jest moja wariacja na temat pathfindera wyprawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porez Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 mógłbyś napisać bardziej szczegółowo co zostało zmienione? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi