suszara Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Zrobiło się ciepło przestało skrzypieć,byłem umówiony z serwisem żeby to obadali teraz jak tu jechać jest cisza . Edytowane 15 Lutego 2016 przez suszara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 U mnie też przy niskich temperaturach skrzypi byłem zeszłej zimy z tym tematem w serwisie ale nic nie znaleźli , teraz jest powtórka ma przegląd w lutym ktoś doradzi jak to ugryźć w ASO żeby zrobili to jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Miras,ale skrzypi Ci w środku od podłogi czy po bokach od zewnątrz? Jeżeli po bokach w trakcie kręcenia kierownicą,niech zamawiają nowe poprawione osłony kolumny McPhersona,a jak będą się burzyć to podaj im numer do serwisu w Dąbrowie Górniczej,oni ten temat mają ogarnięty.Ja mam już zamówione i też na dniach będę miał przegląd i wymianę tych osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzięki, to na pewno boki i bardziej prawa na zewnątrz przy skrętach kierownicy, jak zwykle będą coś ściemniać i zbywać sporo mam tych usterek jak na QQ dwu latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wugie Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mam prośbę. Czy ktoś jest w stanie uporządkować informację. Z jednych wypowiedzi wynika, że wymieniane są łożyska mocowania amortyzatorów, inni, że są nowe osłony amortyzatorów. A u mnie skrzypi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dokładnie powiem Ci w poniedziałek wieczorem co u mnie wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylonek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mi wymienili osłony łożysk MCpersona i przestało. Ściągają je ponoć z Japonii dlatego tak długo to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba123 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Mi wymienili przelotkę czyli osłonę w kolumnie kierownicy. Wymiana drugi raz. Podobno pierwszy raz część była wadliwa i dlatego skrzypienie powróciło. Niestety wymiana była we wtorek a skrzypienie nadal słychać. Kompletnie nie wiem co mam myśleć ale pojadę do nich na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wymieniono :seat rubber front...siedlisko kolumny,podkładka kolumny.Numer katalogu nissana 540344ea1a A w samochodzie nastała cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Jacko - długo trwała wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 łącznie z przegladem około 5,5h Powiem Ci że warto to wymienić jeżeli skrzypi,bo zupełnie inaczej teraz koła tłumią drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wugie Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 łącznie z przegladem około 5,5h Powiem Ci że warto to wymienić jeżeli skrzypi,bo zupełnie inaczej teraz koła tłumią drgania. Jacko29, gdybyś miał chwilę i opisał na jakiej podstawie ci wymienili, akcja serwisowa utajniona, czy decyzja samodzielna mechaników? W jakim serwisie robiłeś? U mnie nie chcą się tego dotknąć. I jeszcze jedna uwaga, wydaje mi się, że w postach mieszają się informacje o QQ10 i QQ11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Wugie,to była samodzielna decyzja serwisu.Podczas którejś tam wizyty w serwisie zgłosiłem,że trzeszczy mi coś z przodu podczas kręcenia kierownicą.Szef serwisu wsiadł i od razu stwierdził,że to osłony gumy przy kolumnach i że mają to już obcykane.Nie było żadnego problemu.Poproś u siebie szefa serwisu by zadzwonił do szefa serwisu w Dąbrowie Górniczej.Reszta PW Nie ma żadnej utajnionej akcji serwisowej,ale jest dążenie do wymiany tych elementów,bo są wadliwe.Te które zakładają są już poprawione właśnie pod kątem skrzypienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jadę dzisiaj znowu do serwisu. kurcze wkurzę się jak wymienia i będzie skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czyli co? Z tego co piszecie, to wada ewidentna jest, ale Nissan nie robi akcji serwisowej tylko jak zwykle wymienia po cichu i tylko tym, u których problem wystąpił. A u kogoś kto jeździ mało wada ujawni się dopiero po okresie gwarancji i wtedy Nissan powie: Zapraszamy na wymianę - 2xpińcet się należy. I tak może być też w przypadku mojego QQ, bo jeżdżę niedużo i jest on garażowany. Eligancko kurna. Chyba zacznę profilaktycznie dolewać po trochu wodny wywar z soli w górne mocowania amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 @ colins masz racje, też mam mały przebieg (10tyś. rocznie), samochód garażowany, no jak piszesz to jest problem . Na pewno ta usterka u mnie się ujawni jak minie gwarancja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Klepa ja ci powiem 2014rok przebieg 11tyś auto garażowane skrzypi A Ty się martwisz jak minie gwarancja ,potem będą inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redmarek Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 U mnie też skrzypiało w okolicach prawego koła. Wizyta w serwisie przesmarowano z zastrzeżeniem że może powrócić skrzypienie.Po 2 tygodniach wróciło wizyta w serwisie wymiana osłony gumowej chyba amortyzatora i nastąpiła cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Dokładnie. A ja dzisiaj od rana jeździłem sporo i wróciła wibracja od sprzęgła.Będąc blisko jednego z serwisów Nie w DG! Podjechałem aby im to zobrazować.Serwisant połozył mnie na łopatki...kiedy go przewiozłem i poczuł te wibracje od sprzęgła powiedział,że tak ma być.Podziękowałem mu grzecznie i powiedziałem coś w stylu ,współczucia dla potencjalnych klientów.Tylko bardziej dosadnie i odjechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jak odczuwasz te wibracje na całej karoserii, na biegu jałowym czy tylko w czasie jazdy na pedale i karoserii Pytam bo czasami na biegu jałowym mam dziwne drgnięcia a obroty stoją normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wugie Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jak odczuwasz te wibracje na całej karoserii, na biegu jałowym czy tylko w czasie jazdy na pedale i karoserii Pytam bo czasami na biegu jałowym mam dziwne drgnięcia a obroty stoją normalnie. Trzymajmy się wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jak odczuwasz te wibracje na całej karoserii, na biegu jałowym czy tylko w czasie jazdy na pedale i karoserii Pytam bo czasami na biegu jałowym mam dziwne drgnięcia a obroty stoją normalnie. tylko w czasie puszczania sprzęgła z jedynki ,wibruje cała buda.A później przełożenie na 2 ,już mniej i na 3 bardzo delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Dzięki,mam nadzieję że nie dwumasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Skąd wiesz czy w 1.2 jest dwumasa? Jak pytałem serwis to odpowiedzieli że nie ma ,że jest zwykłe sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 W silniku 1.2 DIG-T nie ma koła dwumasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi