JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Powiem Ci co to może być,ale...sprawdź sobie jakbyś mógł tak zrobić oczywiście.Niech ktoś siądzie za kółkiem i kreci kierownicą a ty przy otwartej masce lokalizuj skrzypienie. Odgłos mogą dawać dwie rzeczy(może trzy?) pierwsza to poduszka kolumny,gumowa amortyzuje pracę kolumny mcphersona,druga to samo łożysko kolumny,a trzecia to źle ułożona poduszka sprężyny lub sama sprężyna.Wiesz sam jak wilgotna guma potrafi skrzeczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzieki poszukam a jak nie to kierunek ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jeszcze jedno bym sprawdził , tylko nie wiem czy w QQ 2 też jest to samo rozwiązanie. Kolumny są zaślepione w komorze plastikowymi zatyczkami , które mają malutki otworek na górze.Przez ten otworek dostaje się woda w dekielki mocowania i robi tam straszny rdzawy syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jestem ciekaw co nato ASO Szczecin zbyją czy podejdą sumienie do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Manix,chyba takie coś nie występuje,było to to samo co w Note,ale w tym QqII nie zauważyłem aby sie woda zbierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zdejmowałeś zaślepkę? czy w qq 2 jej niema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Poza tym woda w tym miejscu raczej nie może wpływać na nic. Nakrętka jest "czopowa" i mocno przylega do gumowego górego mocowania kolumny. Raczej nie ma szans, żeby woda z tamtąd sciekała gdziekolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 jano , z fusów nie wywróżą , ale nad tematem się pochylą .Mam dobre zdanie o Polmotorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zdejmowałeś zaślepkę? czy w qq 2 jej niema? Jeśli się nie mylę to nie ma zaślepki.Nakretki są dość mocno zasmarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ranger , masz 100% racji , ale to zapodałem przy okazji , bo dotąd woda tam stała we wszystkich modelach nissana i jestem ciekawy czy wreszcie się nad tym pochylili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Potwierdzam to co pisze Manix. Na pewno sprawę sprawdzą i zbadają problem. Chłopaki z Polmotoru są ok. Daj znać co wykryją. Ranger , masz 100% racji , ale to zapodałem przy okazji , bo dotąd woda tam stała we wszystkich modelach nissana i jestem ciekawy czy wreszcie się nad tym pochylili Nie tylko w Nissanach. W Matizie miałem to samo. Prawdę mówiąc ani w Matizie ani w Nissanie nie zdołałem określić skąd ta woda się tam bierze a szukałem wnikliwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 ŁO Czyli wrócili do odkrytych jak w almerze i micrach k10 , k11,k12? tyle że w micrze też woda tam się zbiera ,ale że są odkryte szybko odparowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Śmiechy śmiechami, ale mamy kolejny powtarzający się problem z naszymi QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 P.S. Ciekawe czy Edek wie o tej przypadłości w tiidzie , bo jak nie to dostanie szału Colins , bez jaj . Taki problem to nie problem , Albo samo się wyrobi albo dojdą prędzej czy później i będą wymiany Oby tylko problemem były gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Edek już po mnie pojechał w temacie olejowym więc nie prowokuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Napisz że zalałes miltec i Ci wybaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Manix,zadałem sobie trudu i zszedłem do garażu,aby zadośćuczynić Twojej ciekawości (i mojej niewiedzy) Otóż kielichy są schowane pod obudowę korytka odpływu podszybia,a dodatkowo są tak obudowane że nad obsadę wystaje tylko koniec śruby amortyzatora i on właśnie jest zasmarowany.Na pewno tam nic nie przecieka,bo jest wszechobecny kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzięki za fatygę , czyli wreeeszcie się pochylili Teraz Ty się narażasz Edzikowi , Kurz w aucie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jestem ciekaw co nato ASO Szczecin zbyją czy podejdą sumienie do tematu ASO Szczecin u mnie na inne skrzypienia odpowiadali ze auta to mnóstwo ruchomych elementów i zawsze musi cos skrzypiec:) ale powodzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Sam jestem ciekaw bo u mnie też skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Cześć wszystkim, to ja się też dołączam. Autko kupione na początku grudnia. Produkcja z lipca i też skrzypi. Tylko przy skręcie w prawo, przed samym końcem i tylko jak jest duża wilgotność i niska temperatura. Niestety nie udało mi się dojechać tak do serwisu aby dalej skrzypiało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaad Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A serwis naprawi tylko jak usłyszy. Ja mam daleko i nigdy nic nie usłyszeli, podobnnie jak z czujnikami wariującymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A serwis naprawi tylko jak usłyszy. Ja mam daleko i nigdy nic nie usłyszeli, podobnnie jak z czujnikami wariującymi. A nie mozna dla nich nagrac filmiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Co z tego ,że z odtworzenia usłyszy ? Jak się uprzesz to Servis może pozorować naprawę a Ty i tak nie będziesz w stanie tego sprawdzić - odebrać ich roboty ? Edytowane 20 Stycznia 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaad Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Oczywiście że mozna nagrać i tak zrobiłem ale to nie jest argument dla ASO. Oni chcą zobaczyć jak na aucie się to dzieje bo po nagraniu nie potrafią dojść co ulega awarii/skrzypieniu. Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi