chaddy Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 u mnie skrzypienie wystąpiło tylko podczas mrozów jak auto miało tydzień...., więc to raczej nie korozja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) u mnie skrzypienie wystąpiło tylko podczas mrozów jak auto miało tydzień...., więc to raczej nie korozja. U mnie tez wystapilo skrzypienie tylko poddczas mrozow. Dzisiaj dzwonili z Zaborowskiego, że juz dostali wytyczne z centrali i zapraszaja na naprawe w ramach gwarancji. Edytowane 25 Lutego 2015 przez Issakles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 U mnie tez wystapilo skrzypienie tylko popdczas mrozow. Dzisiaj dzwonili z Zaborowskiego, że juz dostali wytyczne z centrali i zapraszaja na naprawe w ramach gwarancji. Naprawę łożysk Macphersona ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Naprawę łożysk Macphersona ???????? Nie powiedzieli co beda naprawiac. Poczatkiem kwietnia bede w serwisie na wymianie + przeglad po roku to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 To jest żałosne pan przyjedzie my naprawimy ale nie powiemy co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Naprawę łożysk Macphersona ???????? Edek,sam sobie zadajesz pytanie,na które znasz odpowiedź.Wiesz dokładnie że naprawa łożysk McP,to tylko i wyłącznie wymiana.Więc po co to zdziwienie? To jest żałosne pan przyjedzie my naprawimy ale nie powiemy co! A skąd wiesz? Jeszcze nie był,nie naprawiali,więc o czym mają rozmawiać i to jeszcze na pewno przez telefon.Zrobią na pewno powiedzą.A jak nie ,będzie protokół z naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zdziwienie Jacko OGROMNE bo u mnie padły po 10.000km a koledze po ilu 2000km 3000km ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zdziwienie Jacko OGROMNE bo u mnie padły po 10.000km a koledze po ilu 2000km 3000km ?????? 17600km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Pstryknij fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Pstryknij fote przebiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tyle natłukłeś przez ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Issakles,u mnie podobnie,tylko 200 więcej i tylko raz się odezwało łożysko i umilkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tyle natłukłeś przez ile??? kwiecien 2014 Issakles,u mnie podobnie,tylko 200 więcej i tylko raz się odezwało łożysko i umilkło. u mnie tez, tylko jak raz bylo zimno w W-wa ale dzwiek byl jakbym "przejechal malego psa" prawym kolem przy skrecie w prawo wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 O teraz jak widzę zdjęcie to wszystko jasne ostro jeździsz QQTravel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzisiaj odebrałem QQ zostawiłem auto na dwa dni po dwóch dniach zmagań serwisantów ze szczecin polmotor z usterką skrzypienia przy skręcie doszli do wniosku że na pewno nie są to łożyska mc persona oczywiście w momencie pobytu auta w serwisie usterka nie wystąpiła ustalenia to jakiś duperel przy kolumnie kierownicy ogólnie uważam że za chwilę temat powróci a ja znów będę w k..........ny, tak szczerze mówiąc to myślę że nawet nie starali się cokolwiek ustalić bo próbując im naświetlic temat, że z tym problemem boryka się już wielu użytkowników J11 to pan stwierdził że ta usterka pojawiała się w J 10 a poza tym to oni sami stwierdzą co to jest no i po dwóch dniach dalej nic nie wiem a raczej wiem temat na pewno się pojawi, dziwi mnie tylko że jedne serwisy znają problem a inne udają że nic nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Polmotor miesiąc temu przesmarowali kolumne kierownicy trwało to 1 godz a to samo podwóch dniach koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Miras,nie dziw się.Serwisy nie wymieniają uwag na temat usterek i ich pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Miras,nie dziw się.Serwisy nie wymieniają uwag na temat usterek i ich pochodzenia. Dziwi jedynie fakt że producent nie zadbał o bazę danych i w/g najczęściej pojawiających się usterek nie oprze akcji serwisowej lub jakichś wytycznych dla serwisów swoich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jeżeli by tak było to VW AUDI i inne wieśwageny nie szczytowałyby w rankingach bezawaryjności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issakles Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 po naprawie gwarancyjnej. Potwierdzam wymiane "łożyska McPersona" czas naprawy to 4h, ale polaczone bylo to z rocznym przegladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 to jest tak, skrzypienie pochodzi od górnych łożysk mcphersona, po wymianie jest cisza, to co niektórym z Was serwisy smarują w kolumnie kierownicy to inny temat, chodzi o plastikową tulejkę, ale objawy związane z jej wybiciem sa inne tzn stuki przy szybkich ruchach kierownicą na postoju. smarowanie tego elementu to pierwszy etap, jeśli po jakimś czasie problem powraca element jest wymieniany, koszt z wymiana to około 170 zł jeśli auto jest po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylonek Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) No i również mnie to dopadło po 4 tysiącach km. To jakaś porażka. To auto zamiast przynosić radość coraz bardziej sprawia więcej negatywnych emocji niż tych pozytywnych. Jutro dzwonie do ASO i zgłaszam to razem z usterką czujnika zmierzchu. Brzmi to dokładnie tak: https://www.youtube.com/watch?v=4HeIuaIxYSc Edytowane 12 Października 2015 przez Kylonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To samo miałem w Juke-u, tyle, że po 15 tys. km. Wymiana na gwarancji - myślę, że Nissan będzie miał problem, ponieważ mój Juke nie był pierwszy z tą przypadłością. Teraz to samo w QQ. Przy tak niskich przebiegach Nissan będzie miał wiele łożysk do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marib Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Czyli nic się nie zmieniło od 2008 roku. Kupiłem wtedy J10. Wymiana łożysk po 8 miesiącach (ok 12 tyś. km). Wysłane z mojego iPad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To jest bolączka Nissanów.Note też na to cierpiał,wymieniali,zmieniali ponoć na wzmacniane.Niektórzy po dwa razy,niektórzy(tak jak ja)wogóle.I dziadek co ode mnie wziął Note też nic nie robił. Przyczyną jest plastikowe łożysko ślizgowe,wiem,że koledzy(niektórzy) w Note wymieniali na kulkowe Rouville. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi