Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Chyba sztuka 41zł!?? Masz YouNissan+??? No normalnie 82zł bez rabatu z rabatem ile kto wypracował dla mnie 60zł komplet! Edytowane 16 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ja za uprzejmością Edka01 już mam zamówione. Identyczne jak moje były przed wymianą Kolego Wojtek ja już zamówiłem te zaślepki w Gdańku 41 zł szt Chyba sztuka 41zł!?? Masz YouNissan+??? Jakis błąd w komunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Nie doczytałem zrozumiałem komplet 41zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No i każą czekać około 2 tyg A skąd ten rabat Edziu masz za co go ci dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Tu się zarejestruj i będzie rabat jaki w twoim przypadku nie wiem??? http://www.nissan.pl/PL/pl/YouPlus.html Z twojego numeru WIN wszystko zobaczą cała historia! 2 tygodnie ostro ja bym jajo strusie zniósł jak miał bym tyle czekać. Mi powiedzieli że mają być na ten piątek pożyjemy zobaczymy. Edytowane 16 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Po pierwsze trzeba przystąpić do programu You+Nissan. Po tym rabat narasta z wiekiem samochodu. Maksymalną wartość 30% osiąga dla samochodów 5 letnich i starszych. Omawiana część kosztuje około 40 PLN za sztukę. Z 30% rabatem cena spada do 28 PLN za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No i na jeden win ciężko wziąć więcej jak dwa takie same artykuły!! I następna sprzedaż z rabatem You+ dopiero możliwa za 3 miesiące!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Więc tak. Do micry pasuje idealnie, lecz niestety nie ma tych zaczepów i po prostu leży.W tiidzie wyraźnie "klika" i trzyma na zaczepach. W note nie sprawdzałem , kolega wyjechał wczoraj na narty do Karpacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 ALE TO JEST TAK ŻE TRZEBA SERWISOWAĆ AUTO koniecznie w ASO , czy to po prostu są rabaty na części tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 To są rabaty.Micry nie serwisuję w aso, a rabaty mam 30% + 10 stałego Na serwis też obowiązują więc nie tylko na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Maniek - ale trzeba wcisnąć i trzyma się solidnie, czy tylko leży. Jak myślisz, jest szansa żeby kapselek sam wypadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Niestety ,tylko leży. łatwiej sam dopasujesz z zatyczek do rur PCV ewentualnie cięka warstwa silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A tak z ciekawości, spójrz na moje zdjęcie kilka postów wyżej. W Micrze wygląda to mocowanie tak samo? Też tam jest taki wypustki jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Nie , nie ma wypustu Jest jak w tiidzie , ale bez tych ząbków A wypust u Ciebie jest tylko po jednej stronie czy na przeciwko jest drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ranger nie wciśniesz bo ten wypust na gumie ci nie da wcisnąć ,szkoda kasy one by nie wypadły tylko spadły ! Zostaje tylko towot na bogato tak jak gustlik rudego towotował do zanurzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Są z obu stron - i są skierowane do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ta , tawot na gumę, ech. Może te wypusty maja trzymać ten kapturek? Myślę że wejdą między te wypusty , bo mają mały ten rant Zmierz odległość między wypustami to ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Wejdą a o co kapsel się zatrzaśnie jak niema 4 zębów????? Towot gumę rozpuszcza degraduje strukturalnie??? Edytowane 16 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Zmierze w wolnej chwili. Wydaje mi się, że gdzieś widziałem fotkę tych kapsli na mocowaniach z wypustkami jak u mnie. Maniek, może się wybierasz do Media Markt swoją TIIDą? Na stronie rosyjskiego forum Note tez ktoś się tym chwali ale nie pokazał na zdjęciach założonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Byłem dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Eeeeee. A ja dziś na wolnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ranger pominąłeś w zdjęciach osłony nie kapsle na gumy z śrubą Może to jest właśnie pasujące na twoją gumę ?? Bo ty masz taką http://fautoparts.com/body-Repair-Kit-suspension-strut---BOGE---NISSAN-NOTE-E11-1-5-dCi-1046125-4784237-14-10471-19176---88-852-R-auto-parts 66825-AX000 Cover Strut LH 66824-AX000 Cover Strut RH A nasze nazywają się Cap Strut. W salonie nissana jak sprawdza u siebie dostępność po numerach to ma tam napisane do jakiego modelu nissana ten numer pasuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tak, moje mocowanie jest takie jak na foto z Twojego linku. Ale u mnie nie ma miejsca, gdzie można by podpiąć inną osłonę. Spójrz na foto mojej komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Poddaje się, to wynika z tego że do nota nie ma ani osłon ani kapsli, tam ma lać się woda i gromadzić piach Ranger jak już widzę całą komorę to zapytam jak czyścisz silnik wraz z osprzętem bo czysto ????? Uch jak ja u siebie bym K2 Akra podziałał z 4 butelki bym zużył ale cykam cię zlać to nawet ogrodowym psiukaczem Komore Almery myłem 2 razy tam się nie cykałem a tu ręka drga.............. W BMW na odpalonych silnikach kercherem diesel gorącą wodą po alternatorach lało się i nic kompletnie nic!!!! BMW wewnętrzne przepisy serwisowe mówiły- mycie komory wraz z jednostką napędową tyko na odpalonym silniku!!!! Edytowane 16 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Po pierwsze wydaje mi się, że te wypusty co są u mnie i tak są dalej niż krawędz ścięcia na mocowaniu (patrz foto - ścięcie pokazane strzałką). Zatem jeżeli tu kapsel dobrze przylega, to wypust nie powinien przeszkadzać, tak jak zresztą podejrzewał @Manix. Problemem pozostają zatrzaski, których nie ma. Jezeli kapsel wchodziłby na wcisk, nie widzę problemu. Gorzej, jak po włożeniu będzie luźny. Najlepiej było by przymierzyć. Choć jak widzę, kapsel ma wcięcie, w które mają wpaść zatrzaski z mocowania. Jak by tam coś dać - jakąś gumę, to może dało by się to fajnie zrobić. Co do silnika, to go specjalnie nie czyszczę. Przeważnie na sucho, jakimś pędzelkiem zbieram największe zanieczyszczenia. Plastiki i gumy od czasu do czasu silikonem w spreyu + szmatka z mikrofibry. Jak to mówą, dbam po prostu i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi