Gość Wojtek899 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam wszystkich Klubowiczów. Postanowiłem zarejestrować się na stronie Klubu, gdyż mam problem z samochodem, mianowicie z odpalaniem. Nagrałem filmik co się dzieje z autkiem podczas rozruchu (link powyżej), nadmieniam, że został w samochodzie wymieniony akumulator oraz zostało sprawdzone wszystko odnośnie ładowania, a samochód, jak zapala z trudem, tak zapala. Może znajdzie się ktoś kto miał podobny problem i wskaże w czym jest rzecz. Opis samochodu:Nissan Primera 1.6 16V 1997r. Dziękuję i pozdrawiam, Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jak akumulator nowy sprawdzić masy i rozrusznik może już bardzo wyrobione tuleje w rozruszniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jak akumulator nowy sprawdzić masy i rozrusznik może już bardzo wyrobione tuleje w rozruszniku. Jak dla mnie również w pierwszej kolejności rozrusznik do sprawdzenia - z filmiku wynika że w czasie próby rozruchu przygasają kontrolki - czyli wygląda to tak jakby rozrusznik pobierał większy prąd niż powinien, a jednoczęsnie "nie miał siły kręcić". Bardzo podobnie zachowywał się mój stary rozrusznik . W chłodniejsze dni nawet czesto się zawieszał tzn robił jakby pół obrotu i stawał , a kontrolki mocno przygasały. Po rozbiórce stwierdziłem że tulejki były ok, ale częściowo zniszczona była izolacja stojana, no i cały był wewnątrz "zasyfiony" pyłem ze szczotek. Po czyszczeniu 1-2 miesiące było ok, ale potem znowu źle , w końcu wymieniłem na "ładną używkę". Niestety w P11 1.6 przed Fl najczęściej montowany był rozrusznik Magneti Marelli - słaby i awaryjny produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 w rozruszniku skończyły sie szczotki, ewentualnie tulejki powycierane. czas najwyzszy go wymontowac i przejrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2201 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Sprawdz też plus z aku do rozrusznika, ja miałem tak w carinie, cięzko odpalała niby kable ok a jak pociągnąłem właśnie za plus to z kilkudziestu żyłek (linka) trzymał sie na max 10, po wymianie wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Mam niestety identycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.