Edek01 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ja tu na tym forum opisałem nie raz wady Almery wady TIIDY Poznałem się na Nissanie czytając te forum nowe Nissany to miny albo łupnie albo będzie się rozkładać po kawałku ......... Nigdy ale nigdy nie broniłem Nissana ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Więc co kupujemy następne? Kupię sobie chyba rower. I to jakąś starą "Ukrainę". Przynajmniej będę jeździł bezstresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Czyżbyśmy tylko Strider i ja byli zadowoleni z zakupu Pulsara?? Fakt, że opisywane tutaj przypadki suchej skrzyni nie świadczą najlepiej o kontroli jakości Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Andrzeju, oby Ciebie to nie dotyczyło, ale im dalej w las tym ciemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 @ colins - po tym co tutaj czytam, to będę się bał wyjechać z garażu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Cholera powiem wam ze i mi cos gwizdze jak dodaje gazu myslem ze tak ma byc bo to turbo a teraz sam juz nie wiem, a jutro 700 km podroz w Polske :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREM Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Oczywiście. Forum to mimo wszystko przypadki jednostkowe. Poza tym kumpel mi naopowiadał wiele ciekawostek o awaryjności nowych aut, dziś trudno znaleźć markę w której nie ma wtopy. Ja chcę dojeździć okres dotarcia i zobaczę jak to wtedy będzie się zachowywać. Spróbuję też przejechać się i posłuchać jak pracuje skrzynia biegów w Pulsarze testowym, w salonie. Nie ukrywam, że poza tą historią autko mi się strasznie podoba i genialnie mi się nim jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Moja Tino była składa w tej samej fabryce w Hiszpanii i nadal jeździ dobrze Aczkolwiek od około 260tys przebiegu trójka czasem ciężko wchodzi. Ale olej w skrzyni jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Moja Tino była składa w tej samej fabryce w Hiszpanii i nadal jeździ dobrze Aczkolwiek od około 260tys przebiegu trójka czasem ciężko wchodzi. Ale olej w skrzyni jest. U mnie też był i co z tego jak symeringiem trysło jak z k.............. A kiedy ostatnio wymieniałeś olej ??????????? Oczywiście. Forum to mimo wszystko przypadki jednostkowe. Poza tym kumpel mi naopowiadał wiele ciekawostek o awaryjności nowych aut, dziś trudno znaleźć markę w której nie ma wtopy. Ja chcę dojeździć okres dotarcia i zobaczę jak to wtedy będzie się zachowywać. Spróbuję też przejechać się i posłuchać jak pracuje skrzynia biegów w Pulsarze testowym, w salonie. Nie ukrywam, że poza tą historią autko mi się strasznie podoba i genialnie mi się nim jeździ. Tak tak jednostkowe przypadki Edytowane 30 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Chłopaki się pocieszają. W dziale QQ też przez pierwsze miesiące było tylko OOH i AAH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Collins & EdiMnie tam w stresy nie wpędzicie. Jeździłem Almerką ponad 16 lat i ani razu mnie nie zawiodła, o czym już na samym początku bytności z Wami meldowałem. Liczę, że pozostając wierny Nissanowi, fart mnie nie opuści. Tym bardziej, że autko mi się podoba i jeździ nim się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Każdy tak myśli Andrzeju, że jemu jednak się nie przytrafi. Może nam też się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A kiedy ostatnio wymieniałeś olej ??????????? Ja osobiście w 10 letniej micrze i siedmioletniej tiidzie NIGDY! I co ? chodzą jak marzenie. W almerze pół roku po wymianie ,skrzynia do remontu.Serwis stwierdził że nie wolno lać pod żadnym pozorem ,oleju o wyższej specyfikacji niż zaleca producent ,ponieważ mosiężne synchronizatory szlag trafie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Powtórzę poraz enty.W każdym mym samochodzie wymieniam olej co 60.000 km i żadna nie padła Musiałem wymieniać w almerze bo wyciek bo stracił lepkość woda czarna woda była !A w Tiida jak bym nie wymienił to skrzynia by się rozsypła,bo wyła i biegi cieżko wchodziły ,po wymianie bajka cisza i biegi gładko wchodzą Manix jaki olej ma trzymać parametry i lepkość bez wymiany?Jak ktoś dba to wymienia olej co 60.000 km Dokładnie trzeba lać taki olej jaki jest zalecany !Manix dlaczego wlałeś olej o lepszej specyfikacji? ??Ja wlewam takie jakie wymaga producent Edytowane 31 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Edziu , spytam przewrotnie.Dlaczego Lejesz olej do silnika o innej specyfikacji i do tego z milicjantem? A na serio ,to nie ja wlalem ,a ASO swego czasu. W roku 1999, Almera N15 była sprzedawana z 5 lotnią gwarancją! Tak byli pewni tej konstrukcji (i słusznie) Ja 60kkm miałem już po ok.30 miesiącasch a 120kkm pod koniec pięcioletniej gwarancji i właśnie podczas piątego przeglądu , zalano felerny olej .Wtedy olej w czasie przeglądów był wymieniany co 60kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Ja trzymam parametr specyfikacji nie leje innego!! co do silnika bo jest to nadal 5W a że lepkość większa to zawsze większa ochrona Milicjanta z przyzwyczajenia od 95r. Aaaaa i wyszło Aesowe ciemniaki wymieniacze wlali zły a mnie tu cięgi dajesz że wymieniać nie wolno Ja ciemniak nie jestem leje dedykowane specyfikacje ,i skrzynia nie padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Nigdy i nigdzie nie napisałem że nie wolno! Napisałem że ja nie wymieniam i wcale nie twierdzę że dobrze robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Manix no i wyjaśnione Ale dalej do mnie nie dociera jak to możliwe że te skrzynie zmontowane do silnika Pulsara pracują na drodze bez oleju i nie rozpadają się Edytowane 31 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Widać takie ... dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Koniec historii - odebrany i jest w domu.Miejmy nadzieję że to tylko precedens. Biegi wchodzą bardzo ładnie, duuuużo lepiej, miękko i dwoma paluszkami . Przyczyna - fabryka, człowiek, albo wcześniej wspomniana maniana. A moje spostrzeżenie jadąc dziś do domu, nie ma szumu powyżej "setki" który tłumaczyłem sobie turbiną, teraz wiem że to nie to, to skrzynia z niewielką ilością oleju dawała o sobie znać prosząc o litość. Almera , QQ, Juke, teraz Pulsar i póki co nadal najprzyjemniej (wg mnie) się podróżuje.Napiszę do Centrali, obaczymy może jakiś przeglądzik się wytarguje, a na razie wyprawa na Hel powinna dokładnie go sprawdzić.Pozdrawiam. Widzę, że skoro już nic nie piszesz to autko jeździ bez problemu. Nawiasem mówiąc straszna jest ta twoja historia a może to tylko precedens? Chciałbym wierzyć, że takie rzeczy przytrafiają się tylko jednemu na milion. Jeżeli miałeś jeszcze jakieś niefajne przygody ze swoim Pulsarem daj znać. Dobrze jest wiedzieć jak jesteśmy traktowani przez Nissana (centralę) lub przez konkretne ASO. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Akurat ,aso nissana , to najjaśniejszy punkt tej konstelacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro11 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Rzeczywiście skrzynia w pulsarze wymaga przyzwyczajenia i łagodnego traktowania, wówczas haczenie w/g mnie nie występuje. Ale jest coś jeszcze: nie wiem, czy objaw ten istnieje w innych samochodach - u mnie się zdarza, że przy wrzucaniu na postoju 1ki słychać lekkie uderzenie skrzyni. Czy macie coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Rzeczywiście skrzynia w pulsarze wymaga przyzwyczajenia i łagodnego traktowania, wówczas haczenie w/g mnie nie występuje. Ale jest coś jeszcze: nie wiem, czy objaw ten istnieje w innych samochodach - u mnie się zdarza, że przy wrzucaniu na postoju 1ki słychać lekkie uderzenie skrzyni. Czy macie coś takiego?Tak, tak! Jakby wrzucenie jedynki skutkowało przemieszczeniem całej jednostki napędowej. Aż zapomniałem o tym wspomnieć w serwisie. Pewnie by się okazało, że tak ma być lub nic nie zauważyli. Inna sprawa, że niektóre rzeczy zaczynam traktować jako cechy tego modelu i nie psuć sobie radości z eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro11 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Mam dokładnie takie same odczucia Również nie zamierzam sobie psuć humoru jakimiś niedoskonałościami tego samochodu i traktuję je jako "dodatkowy smaczek". Faktem jest jednak, że niektóre cechy (nazwijmy je bonusem z odgłosami) aż trącają samochodem budżetowym, a do takich pulsar choćby ze swoją ceną zakupu i ogólnymi walorami, należeć nie powinien. Tak jak napisałem wcześniej - zaczynam go lubić. Może właśnie ma w sobie to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi