Edek01 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Tak i jeszcze od wielu innych producentów ,siedzę nie pracując i żyje z prowizji co ile myć/miesięcy woskujecie autko?nigdy tego nie robiłem wcześniej ale teraz myśle kupić Collinite no.845 ale na razie autko wygląda nadal bosko (3 razy go pucowałem od nowości - przez miesiąc) więc chyba nie ma sensu na siłę Prawidłowo jest wywoskować dwa razy na Wiosnę po Zimie i na Jesień przed Zimą Nikt ci nie każe woskować samochodu co 3 miesiące Moim skromnym zdaniem najlepiej nawoskować auto tuż przed sprzedażą . O ile będzie wtedy co woskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Tak i jeszcze od wielu innych producentów ,siedzę nie pracując i żyje z prowizji No. Do sie? A nie tyrać jak wół. Jest wtedy czas na glancowanie auta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Powiem Wam,że po przejściu deszczu cały pył spłynął.Nie przykleił się,tylko spłynął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Edek wi co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Edek wi co dobre Potwierdzam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wiecie co? Ja swoje qq jedynie myje co dwa tygodnie szamponem marki autoland i mam taki sam efekt - po kilku dniach osiada pyłek. Spadnie deszcz i wszystko spływa. Wiec w sumie : po co woskowac? Na marginesie : uzywam tego szamponu od kilku lat i lakier w moim poprzednim autku jest nadal bardzo ładny a też go nie woskowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Póki powierzchnia lakieru jest gładka to i spływa , ale z czasem powstają mikropęknięcia i zamiast wypełnić je woskiem natura wypełnia je brudem . Na 5 letnim aucie może jeszcze nie być widać , ale na dziesięcioletnim już tak . Do tego jeszcze lakiery metaliczne i perłowe pokryte są klarem , zwykłe kolory to tylko jedna warstwa ,łatwiej ulegająca degradacji . Po za tym szampony mają w sobie środki konserwujące , w małym stopniu , ale mają , coś tam natłuszczają i nabłyszczają nie tak jak woski ale zawsze . Myj auto przez rok "Ludwikiem" co odtłuści lakier to zobaczysz jak szybko się zestarzeje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 kto dzisiaj trzyma samochod przez 10 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Pewnikiem i nie .... Ale te z drugiej i następnej ręki mogą dożywać sędziwego wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 No i tutaj muszę uchylić kapelusza w kierunku Edka Czasami żartowałem i z niedowierzaniem przyjmowałem jego newsy na temat używania wosków. Po deszczu auto czyste,szyba (na razie tylna nawoskowana...moje niedowierzanie )Czysta mimo chlapania brudem z drogi i wycieraczka nie rozmazuje,a zbiera od razu...cóż dodać.To jest dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Izolator jest the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ja tydzień temu sprawdziłem Gyeon Q2M Wetcoat, aplikacja jest super łatwa, nic nie trzeba polerować, całe auto ma teraz taką śliską powłokę, woda zbija się w krople które wręcz odlatują w czasie jazdy, widać to zwłaszcza na masce. Podobno preparat wytrzymuje do 12 tygodni, zobaczymy. Dam jeszcze znać czy wystarczy teraz tylko płukać auto samą wodą z Karchera czy trzeba je będzie jednak myć gąbka. Na razie nie łapie tak brudu i o to głównie chodziło. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Tymczasem ja mam zamiar zapodać na swoją padlinę wosk Finish Kare 1000P HI-TEMP - aukcja przykładowa. Zamiar jest, ale jeszcze muszą się znaleźć chęci. A z tym trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 W sam raz,przed sprzedażą zdążysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Colins,z takim zapałem to nie masz szans na rwanie...no chyba że zęba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu. Jeśli zasłuży, to dostanie nagrodę. Na razie nie zasłużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jak nie zasłużył to niech stoi brudny, może coś zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu. Jeśli zasłuży, to dostanie nagrodę. Na razie nie zasłużył. Eeee,nie bądź taki sknerus!Zrób to! Niech to będzie Twój pierwszy raz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Spoko. Polerowanie to moja specjalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Obyś sobie odcisków nie narobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Pewnie myjecie auta na myjni bezdotykowej. Pewnie tez uzywacie programu gdzie na samym koncu jest zmywanie samochodu woda zdemineralizowana- u mnie ten program nazywa sie-Nablyszczanie. Ale co zaobserwowalem, to jesli nie wysusze samochodu, to pozniej gdy juz wyschnie, pozostaja na nim wyrazne slady brudu. Wynika z tego jakby byla tutaj uzywana jakas nieoczyszczona deszczowka z ktorej po wyschnieciu zpstaje brud w niej zawarty. Tez tak macie? Czy tylko ja jestem taki przewrazliwiony, a woda ma prawo byc "troche" brudna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 dobra woda demi nie powinna zostawiać śladów - spróbuj zmienić myjnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Gregson nawoskowałeś samochód??? Bo jak nie to takie hece są !!! Nawoskować 845 A potem dwa programy mikroproszek z gorącą wodą dokładnie szorować ,a na koniec Woda zdemineralizowana z osuszaczem na spłukanie!!!!! Nie bierz programu z woskiem!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 No ....nie....wczoraj wrocilem do domu...na tydzien...ale postaram sie znalezc czas w tych kilku dniach wolnego. Dotychczas jak mylem to tylko mikroproszek za 10 i plukanie zdemineralizowana tez za dyche.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Gregson jak blacha sucha jak wiór, to nie miej pretensji że hece ci na blasze wychodzą i samochodu domyć nie możesz !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi