pawcio Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 "Odmiana 1.6T miała też partię wadliwych sond lambda." "Niewiele części zamiennych do odmian trzycylindrowych, przegrzewające się przekładnie bezstopniowe CVT, przeciętna współpraca z LPG." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 "Odmiana 1.6T miała też partię wadliwych sond lambda." To mój QQ miał fabrycznie wadliwą , wymienili na wadliwą a potem tą drugą wadliwą wymienili na kolejną wadliwą - aż mi się nie chce w to wierzyć . Problem jest pewnie gdzieś indziej tylko sami nie wiedzą gdzie i dlatego pozorują próby naprawy - 11 grudnia oddaje złoma do ASO , biorę auto zastępcze i mają kilka dni badać i dumać co jest przyczyną . Jak dostanę dokument potwierdzający przyjęcie auta na serwis a potem kwit po naprawie z opisem co było to zbieram całą dokumentację i prawnik się tym zajmie. A w między czasie napisze sobie do Nissana prośbę , żeby się ustosunkowali do całego zdarzenia , dołączą im całą dokumentację jaką mam do tej pory, opisze ile było już prób usunięcia i zobaczymy co mi odpiszą - też to się pewnie przyda. A jak nic nie pomoże to Turbo Kamera i będę w TV Kończę wylewać żale - dam znać co i jak będzie po wszystkim . Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ja pier............ co za gów............. Nissanowskie - znowu dzisiaj żona dzwoni i mówi że się zapaliła pomarańczowa kontrolka silnika - siódmy raz - chyba miesiąc minął od poprzedniej wizyty i stwierdzeniu , że wszystko jest już OK - teraz po wizycie w ASO i otrzymaniu jakiegoś kwitka stwierdzającego co było idę do prawnika żeby coś z tym zacząć robić - chyba mi się już cierpliwość skończyła Faktycznie masz jakiś kijowy egzemplarza zbieraj dokumentację i wal do prawnika o poradę wez ze sobą książkę gwarancyjną może cię pokieruje podpowie .Może zmień aso ? Nie wiem co ja bym zrobił kupuje się nowe auto a tu najlepszy przyjaciel to serwis gdzie powinien być cpn Dawaj znać na bieżąco co się dzieje bo czytam sporo na forum i jest to dość niepokojąca sprawa .I dzięki forum i Tobie ja kupiłem swój nowy samochód miał być właśnie ten ale po lekturze padło na kia sportage 1.6 T-gdi i jak na razie cieszę się od 3 miesięcy. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Na FB Nissan Poland znalazłem coś takiego. Gdzie znana sprzed kilkunastu lat opinia o bezawaryjności marki?? Kuba Cichocki Może by tak więcej informacji na temat akcji serwisowej z wymianą skrzyni biegów w nowych Qashqai ? Lubię to!Zobacz więcej reakcji · Odpowiedz · 3 listopada o 16:19 · Edytowany Zarządzaj Nissan Dzień dobry. Informujemy listownie klientów, których pojazdy objęte są akcją serwisową. Więcej informacji można uzyskać u naszych dealerów. ^Maciej Lubię to!Zobacz więcej reakcji · Odpowiedz · 6 listopada o 15:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O Turbo Kamerze zapomnij, nie przyjmują już zgłoszeń, wiem bo kolega walczył z DSG. O sondach mówił mi znajomy mechanik, że przyczyna tkwi w złym umiejscowieniu, ale zabij, nie dam głowy, że to nie dotyczyło czasem 1.6dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O Turbo Kamerze zapomnij, nie przyjmują już zgłoszeń, wiem bo kolega walczył z DSG. To tylko świadczy o tym jakie super auta kupujemy - czyli jak mam parcie na szkło i chcę być w telewizji to zamiast Turbo Kamery zostaje mi Uwaga Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 To tylko świadczy o tym jakie super auta kupujemy - czyli jak mam parcie na szkło i chcę być w telewizji to zamiast Turbo Kamery zostaje mi Uwaga Pirat Jak Ci wejdzie w tryb awaryjny, to nawet na pirata się nie załapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 he he najważniejsze to poczucie humoru i tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Jak Ci wejdzie w tryb awaryjny, to nawet na pirata się nie załapiesz Andrzej - da się - przejadę na czerwonym, nie zatrzymam się na STOP i jestem w TV he he najważniejsze to poczucie humoru i tak trzymać Mam 5 lat gwarancji to co się będę martwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 turbo kamery niestety tvn turbo przestał nadawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Na FB Nissan Poland znalazłem coś takiego. Gdzie znana sprzed kilkunastu lat opinia o bezawaryjności marki?? To nie awaria tylko wada fabryczna która powinna być usunięta przed wydaniem auta. A teraz czekam na nową skrzynię, której nie mają na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Cud - lampka zgasła sama Może tyle czasu się już paliła , że się spaliła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Eeee tam...kupisz sobie ledową i dłużej wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrXY Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) A może któryś z Panów powie, w przypadku zapalenia lampki MIL, o kodze błędu ODB ? Lampa MIL sama gaśnie, o ile ustaną warunki błędu, po 40 cyklach pracy silnika tj. załączenie silnika, jazda przy ustalonej temp., wylączenie silnika. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez PiotrXY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Cud - lampka zgasła sama Może tyle czasu się już paliła , że się spaliła ? Jednak się nie spaliła :(!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jednak się nie spaliła :( !!!!!! Miałem to samo. Zapaliła się pomarańczowa check engine umówiłem się do serwisu i na 2 dni przed terminem wizyty zgasła, wizyta odwołana. Po 2 tygodniach znowu się zapaliła. Wizyta w serwisie pojutrze. Sonda już 1 wymieniona. Ciekawe co tym razem się zepsuło. Średnio co 7 miesięcy wizyta w serwisie, a myślałem że "japończyki" to niezawodne samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Szczęściarz jesteś...co 7 miesięcy wizyta? Ja bym się cieszył nie narzekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Pewnie cię już "lubią" w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Pewnie cię już "lubią" w serwisie. Nawet fotkę Dżaka powiesili na honorowym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Endriu podeślij do serwisu medal Jacko, to dopiero nabiorą szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Będę w piątek w ASO, to im dostarczę osobiście Po cichu liczę, że Dżakowi należy się kolejny za siłowniki do podnoszenia maski silnika, ale z przyznaniem zaczekam aż zrobi do Pulsara. Już się zapisuję w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 To ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Co tak stękałeś, że "ciężko". Przy podnoszeniu, czy zamykaniu ? Dżak - dałbyś jakieś info w dziale Pulsara, by posiadacze i tych autek wiedzieli, że mogą ułatwić sobie życie. W swoim podpisie też zapomniałeś dodać Pulsara. Mówisz ... i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 To było tylko raz zrobione na wyraźne życzenie autora filmu.Poza tym chętnych było brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi