gruby Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Najpierw kupię drugie dla ramy bo moja żyje, ale co to za życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Po dwóch tygodniach rzeźby jak już rama gotowa zawieszenie też... wstawiamy serduszko szalone ... nie okiełznane... 2,7 TD tu Krzychu musiał trochę belke pod skrzynią przerobić bo przy wykrzyżu wał by uderzał o nią ale już ogarnięte. Edytowane 1 Marca 2015 przez TERRANO RASZĄG 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 oki. Dzięki za info. Mam numer i namiary. Jak coś wiem gdzie uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 POLECAM SIE.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 No widzę, że temat pięknie się rozwinął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ciąg dalszy serialu jak to kolega lemmy69 powiedział ;DDo zawieszenia doszły amorki Iveco Daily oraz jest już przygotowany Lift Budy który czeka tylko na montaż Dla zainteresowanych projektem rama została zakonserwowana od wewnątrz środkiem do konserwacji profili zamkniętych MOVICARoraz zewnątrz pomalowana farbą do metalu HAMMERITE Prosto na rdzę, efekt młotkowy. Drążek panharda na miejscu... ulepiony z rurki i tulei po starym wahaczu z terrano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Hammerite???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) czarny młotkowy sprawdzony dobra konserwacja do błota. Edytowane 4 Marca 2015 przez TERRANO RASZĄG 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 No proszę, nie spodziewałbym się ... rozumiem, że rama nie była piaskowana tylko zmatowiona i bez żadnego podkładu (tam gdzie była farba) ?? chyba, że coś przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Hammerite jest tak gęstą farbą ze nie trzeba żadnego podkładu lekko szczota druciana przetrzeć i najlepiej kłaść na taka powierzchnie kryje i trzyma się super ja praktycznie cały zawias z rama , mostami po drążki i wahacze mam tym wymalowane. Sprawdzone już na kilku autach po dwóch sezonach jeszcze nic na nich nie wyszło wiec stosuje to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 potwierdzam mosty paplane w barłogu i nie schodzi młody wie co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 jak kiedyś tu na forum zapytałem o Hammerite to mnie prawie zlinczowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Piękny projekt!!!!!!! takie zdjęcia mogę oglądać godzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 jak kiedyś tu na forum zapytałem o Hammerite to mnie prawie zlinczowali teraz nawijaj! nic Ci nie zrobią. Jesteś przecież moderatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Sprężyny i wachacze można wiedzieć od czego i seryjny wał pasuje czy tak jak niektórzy mówią że musi być z K160/260 z podwójnym krzyżakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 przednie sprężyny są od Patrola (przód) tylne sprężyny land rover discovery 1 ( ale przednie ) do mojego liftu który chce uzyskać zamówiłem takie z drutu 16 a wysokość maja 442mm do projektu powinny pasować bez podkładek ale się okaże w praniu ;-)Wahacze są od Gallopera lepsze do wykrzyżu a co do wału to po postawieniu budy na rame jak bedzie obciążenie juz to wtedy będę działał ( później napisze co i jak wyszło ;-) ) A tu znalazłem kilka zdjęć z etapu łączenia ramy po wydłużeniu... trzeba było pasem ściągać taka ciasna delikatne przeszlifowanie tu już szło z górki zostało pospawać na gotowo atom podobno nie ruszy tego... A po tych wszystkich zabiegach tak wygląda przygotowana rama, sas itp. ale roboty jeszcze sporo zostało jeśli ma wyglądać i jeździć lepiej niż Zakuli81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Piękna robota! Robicie może jakieś rysunki/wymiarowania do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Niestety nie tylko same foto i wmiare mozliwy i zrozumialy opis przeróbki Ale jeśli masz jakieś pytania odnośnie czegoś konkretnego lub trzeba zmierzyć coś itp. śmiało pytaj ile możemy i potrafimy to pomożemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Na chwilę obecną nie - ale w przyszłości pewnie tak dlatego miałem nadzieje że to pomierzycie - przeróbki znaczy - w jakich odległości co przyspawać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERRANO4x4 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Powiem ci szczerze ze chyba raczej nie ma jakiegoś standardowego szablonu na taka przeróbkę to wszystko zależy z czego to będziesz robił jakich użyjesz do tego gratów i tylko zbliżone są wymiary patenty itp. Porównując aktualny projekt z starym projektem Zakuli81 to jest trochę różnicy ( mój wyszedł lepiej ) ale jak kiedyś bodziesz potrzebował coś z wymiarować sprawdzić itp. to polecam się chętnie się podzielę informacjami ewentualnie zapraszam do motofun4x4 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 wproszę się chętnie na kawkę z sajdakiem .odezwę się napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 wproszę się chętnie na kawkę z sajdakiem .odezwę się napewno Dajcie cynę jakbyście przez Óć przejeżdżali ... też bym mazurskiej kawy spróbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 mazurski parzony torfiak jest bombowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Żebyście tylko sali na te odwiedziny nie musieli wynajmować. Ja też dawno nie byłem na mazurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 spoko mamy do dyspozycji świetlicę. Nawet jest toaleta, a jezioro z plażą 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi