Pieer Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 33-5016 K&N filtr powietrza (zamiennik bawełniany wielokrotnego użycia o zwiększonym przepływie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Bardzo dobre rozwiązanie,jeśli się nie mylę( a miałem go w Matizie ) To K&N daje gwarancję na 1milion km i 100 myć! Mają one wyższą przepustowość powietrza przy filtracji rzędu 99% tradycyjnego filtra,czyli lżejsze zasysanie przy takim samym oczyszczaniu.Co przy turbo powinno być dużym + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Tylko ta cena... w Toyocie jak zmieniałem to kosztował coś ok 180 zyla... https://www.motointegrator.pl/produkty/1511425-filtr-powietrza-kn-33-5016 - 253,22 zł https://efiltry.pl/pl/33-5016-k-n-filtr-powietrza.html - 244,80 zł http://www.dexcraft.pl/filtry-powietrza-kn-nissan-x-trail-iii-t32/7207-filtr-powietrza-kn-nissan-x-trail-iii-16-diesel-2014-2015-kn-33-5016.html - 243 zł http://www.czesciauto24.pl/kn-filters/7937961# - 240,98 zł Edytowane 11 Października 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 A do tej ceny jeszcze trzeba doliczyć środki do mysia i do nasączania filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 "Konieczność czyszczenia dopiero po przejechaniu do 80 000 km (50 000 mil), zależnie od warunków eksploatacji" Ale to dopiero za jakiś czas od wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ja to zamówiłem i będe instalował. Zgodnie z zapewnieniami producenta powinien pojawić się (symboliczny) przyrost mocy w granicach 1-5koni i pewnie nie odczuwalny spadek zużycia paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 W Matysiaku to się odczuło,więc i w qqłce zapewne też będzie czuć,zwłaszcza że przy turbo jest zapotrzebowanie na luft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Filtr K&N przyszedł i już zainstalowany Edytowane 15 Października 2016 przez Pieer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Była pierwsza jazda? Są jakieś odczucia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Była jazda Ale tak krótka ze nic nie poczułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 No to czekamy na nowe wieści po dłuższej jeździe A jak z głośnością??? Te filtry zazwyczaj dawały większy dźwięk silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Coś z tym dźwiękiem chyba faktycznie jest. Tak jakoś bardziej dynamicznie brzmi odrobinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Jakbyś założył stożek,byłby jeszcze głośniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Więc tak: Mocniejszy to raczej nie jest A jeśli jest to ja tego nie czuje. Dźwięk bardziej rasowy to fakt ...No normalnie jak by miał silnik nie 1.2 a co najmniej 1.4 :-) wydaje się że tak że 0,2L mniej pali. Ale to muszę jeszcze potwierdzić Edytowane 2 Listopada 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zamiennikiem filtru oleju PURFLUX L441 do Qashqai'a 1.2 jest filtr oleju Renault o nr: 15 20 950 84R W internecie można go dostać za 25 zł+ przesyłka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Więc tak: Mocniejszy to raczej nie jest A jeśli jest to ja tego nie czuje. Dźwięk bardziej rasowy to fakt ...No normalnie jak by miał silnik nie 1.2 a co najmniej 1.4 :-) wydaje się że tak że 0,2L mniej pali. Ale to muszę jeszcze potwierdzić Jak ze spalaniem? Potwierdzasz? Nie zauważyłeś wzrostu denerwującego świstu? Edytowane 20 Stycznia 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Biorąc pod uwagę zwykłe filtry(mówię o ich cenach) to K&N praktycznie wróci się po 3 latach,a później będzie jeszcze służył i służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jak ze spalaniem? Potwierdzasz? Nie zauważyłeś wzrostu denerwującego świstu? Potwierdzam co do spalania. Jest ciut mniej i to fakt. Do dźwięku się już przywyczailem i podoba mi się. To jest dźwięk prawie nie wyczuwalny...trzeba wiedzieć aby go usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam! Mam pytanie odnośnie podgrzewanej przedniej szyby. Mam takową wymieniana w aso z powodu wady fabrycznej. Czy na przedniej szybie macie logo nissan ? Moja przednia nie ma logo tylko napis SAINT GOBAIN SEKURIT E20 DOT618 M451 102 AS1 43R 00348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 U mnie jest chyba Pilkington. Sprawdzę i wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 U mnie brak logo Nissana na przedniej szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Saint Gobain na przodzie reszta Pilkington Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Szyby z logo ida na pierwszy montaz do fabryki, bez logo na czesci zamienne. Sa to te same szyby, zazwyczaj produkowalo sie z logiem a potem mechanicznie usuwalo:-) Robilem kiedys w SG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki za fotkę. Cyfra 6 mniemam oznacza 2016r.? Resztą cyfr jest taka sama. Sprawdzę z jakiego roku mam tę wymienioną . I też nie ma logo nissana,a za to w J10 ma logo na nissan na szybie ,więc o co kaman? Edytowane 30 Stycznia 2017 przez mr Horhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Chyba zaden Q11 nie ma loga na przedniej szybie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi