Edek01 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Witam, jako, że przymierzam się do zakupu Pulsara mam kilka pytań dot. odbioru nowego auta - nigdy jeszcze nie miałem "nówki-salonówki" 1) Ile km "przebiegu" miały świeżo odebrane auta? 2) Jakie są zalecenia dot. docierania silnika w Nissanie? 3) Po ilu km zalecana jest zmiana oleju i czy początkowo silnik jest zalany olejem mineralnym? 4) Czy serwis Nissana umożliwia wymianę oleju na mineralny, lub chociaż półsyntetyk na czas docierania? Skyller Burning w punkcie 4 !!!!! zadał pytanie o oleju a my rozmawiamy o olejach a mamy rozmawiać o olejach w Shoutboxie Ranger ja zbyt wiele wiem o olejach aby nie zalewać mojego silnika olejem 5W30 za bardzo szanuje silniki Edytowane 21 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Po pierwsze - nie krzycz do mnie. Po drugie - już wszystko chyba zostało powiedziane. A Ty dalej swoje... Trzeba wiedzieć kiedy przystopować... Wiem, że temat olei - to Twój konik...ale.... Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie krzyczę ale trzeba przeczytać od czego zaczął się temat o olejach koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Edek, daj spokój. Każdy ma swoje przyzwyczajenia więc nie przekonasz innych (wcale nie twierdzę, że masz rację ), ale także inni nie przekonają Ciebie (oni też nie muszą mieć racji ). Skończ ten temat, bo znowu będzie kłótnia. Tylko z kolei na mnie się teraz nie rzuć, bo zauważ, że nie biorę udziału w tej jałowej dyskusji, a jedynie rozjemcą chcę być. Edytowane 22 Marca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Mi nie popsuł się nigdy silnik od oleju A stosowanie kiepskiego oleju prowadzi do awarii w sieci pełno takich przykładów dokładnie opisanych . Jak pracowałem w Hurtowni olei to osobiście widziałem na serwisie zatarte Audi rs6 . A i wiele po warsztatach widziałem pozapychanych szlamem smoków co doprowadziło do zatarć klawiatur, no na sucho to nie będzie pracować chyba że na Militec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi