gregson Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Spoko... sam się wkręciłem... Pisz o nowych faktach w śledztwie. Może masz jakis model składany w piątek pod fajrant? Ze spasowaniem drzwi wszystko gra? Spasowanie drzwi to wlasnie jedno z podejrzen serwisu w ktorym bylem. Szef zwrocil uwage, ze w prawidlowo spasowanym samochodzie tylny brzeg przednich drzwi wystaje ponad przedni brzeg tylnych drzwi. Ma to zapobiec wwiewaniu powietrza w szpary, takie schodkowe spasowanie powoduje, ze powietrze oplywa maske. W moim egzemplarzu na jednej stronie samochodu, drzwi nie maja tego schodka i wg odwiedzonego serwisu to wlasnie moze powodowac szumy powietrza, poniewaz dostaje sie ono w szpare miedzy drzwi i dalej to juz wedruje do srodka. Edytowane 16 Marca 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazka2 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Może próbowałeś zamontować chlapacze do swojego j11 lub ktoś z kolegów jestem zainteresowany tym tematem . Dzidek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Szukajac odpowiedzi na problem z szumami znalazlem strone z rozpiska glosnosci w roznych samochodach: http://www.autocentrum.pl/nasze-pomiary/glosnosc/ Decybelomierz zamowiony, teraz tylko pomiary pozostaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Na pewno to nie szerokie opony? Ja na jeździe QQ ,bardzo wyraźnie słyszałem tylko koła. Próbowałeś z taśmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Już masz obsesję na tym punkcie drogi Gregsoniku. To tak jak ja ciągle nasłuchuję terkotania z silnika. Dzień świra normalnie. Edytowane 19 Marca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jak ja z olejem w silniku- ciemny, ciemniejszy ,za ciemny, nie no zlewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Z tasma jeszcze nie probowalem. Czasu nie bylo na to jeszcze. Obsesja? No zebys wiedzial, teraz jak tylko wsiadam do samochodu to juz nasluchuje, samochod stoi w miejscu a ja juz szumy slysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Podejrzewam, że szczęśliwi są ci, którzy nie weszli na to forum. Jeżdżą w nieświadomości i cieszą się jazdą. A my się tylko nakręcamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Nie no najłatwiej to głupiemu bo nie wie o co chodzi i myśli że tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Podejrzewam, że szczęśliwi są ci, którzy nie weszli na to forum. Jeżdżą w nieświadomości i cieszą się jazdą. A my się tylko nakręcamy. No ja caly czas pisze,ze lepiej o czums nie wiedziec Bo jak sie dowiesz to pozniej juz zaczynasz szukac tego samego u siebie i wczesniej jak cos wogole ci nie przeszkadzalo bo na to uwagi nie zwracales to teraz zaczniesz, az w koncu to w obsesje moze sie przerodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Mój nowy problem - odkryłem rdzę w podwoziu. Dobrze Ci radzę - sprawdź też. Będziemy mieli nową obsesję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Podziel się tą obsesją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Co się będę dzielił swoją obsesją. Spójrz na podwozie swojego QQ, to też będziesz miał swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Kręgosłup mnie boli,wiec nie bedę karku zginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No tak dziadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dziś pierwszy dzień Wiosny to olej z filtrem oczywiście zmieniony, samochód umyty razem z podwoziem i odkurzony Ledwo nogą ruszam sił brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydros Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Trzeba było myć i odkurzać rękoma ,to by nogi nie bolały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Trzeba było myć i odkurzać rękoma ,to by nogi nie bolały wybaczcie...nie mogłam się powstrzymać hydros - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Edek jak Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No tak dziadku. Pokwapiłem się złośliwcze dzisiaj pod tititkę i spoko! zero rudej!Za to lacie już na letnie zmienione I trzeba pomyśleć nad sprzedażą zimowego kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Jacko a co cały rok będziesz jeździć na letniakach ??? Jacko jak zero rdzy ? nawet na elementach zawieszenia nie ma nalotu rudy?? Hydros widzisz jak się odkurza to nogi bolą bo ciężko na stojąco odkurzać a ty odkurzasz czy tylko wietrzysz??? Edytowane 21 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Mój wpis to sugeruje??? Chcę się pozbyć kompletu i przestroić się na zimówki 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Napisałeś że chcesz się pozbyć zimówek Myślałem że przechodzisz na Całoroczne! Naprawdę nie masz nalotu rdzy na elementach zawieszenia ?? Edytowane 21 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie rzuciło mi się to w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Bo wzrok trzeba wytężyć. Znowu paniki też szerzyć nie można, bo korozja pojawia się, ale tylko na elementach zawieszenia (np. na połączeniach gwintowych drążków). Co jest w sumie niegroźne, bo powierzchowne i co najwyżej może spowodować problem z odkręceniem jakiejś przyrdzewiałej śruby. O podłogę póki co możemy być spokojni, bo zabezpieczenie fabryczne choć liche, to jednak jakieś tam jest. Ze 2 lata wytrzyma. Edytowane 21 Marca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi