suszara Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 A tłumiki spawy haki sprawdzałeś rudy się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Sprawdzałem. U mnie w tych miejscach ruda jeszcze się nie pojawia choć mam podejrzenia, że to tylko kwestia czasu. Dla uściślenia - zbyt krótkiego czasu. Bo to, że rdzawy nalot pojawia się w tych miejscach jest nieuniknione. Ale w QQ pojawia się stanowczo za wcześnie. Edytowane 21 Marca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Panowie,K12 robiony u Brytoli,10 lat 98kkm tłumiki cały czas w oryginale nie tykane.Tiida 7 rok użytkowania,robiona w Mexico ,tłumiki jak wyżej.Nie panikujcie,gwarancję wytrzymają nawet tą przedłużoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Bo wzrok trzeba wytężyć. Znowu paniki też szerzyć nie można, bo korozja pojawia się, ale tylko na elementach zawieszenia (np. na połączeniach gwintowych drążków). Co jest w sumie niegroźne, bo powierzchowne i co najwyżej może spowodować problem z odkręceniem jakiejś przyrdzewiałej śruby. O podłogę póki co możemy być spokojni, bo zabezpieczenie fabryczne choć liche, to jednak jakieś tam jest. Ze 2 lata wytrzyma. Połączenia gwintowe nie są konserwowane,masz surowy metal.W innym przypadku po dwóch -trzech latach gdyby przyszło je wymieniać to trzeba by użyć palnika ,a nie kluczy. A co do wytężania wzroku,wczoraj lacie zmieniałem,więc coś co by było rude rzuciłoby mi się na oczy...bo w pewnych przypadkach rude jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 No i właśnie z tego powodu trzeba będzie po paru latach w QQ używać palnika. Bo pięknie ruda śruby w tym aucie "zabezpiecza". Za przeproszeniem "do doopy" materiał, bo widziałem szereg wehikułów, w których po wielu latach eksploatacji było lepiej jak w QQ po pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Zapewniam Cię Colins,że wystarczy zwykły WD-40 i odkręcisz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 To zapewnij mnie jeszcze, że ruda nie przelezie na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 To już musi Ci zapewnić Nissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Pomyslalem sobie teraz, ze skoro mialem montowany alarm w salonie czy mogli oni cos przy montazu zrobic, ze samochod jest glosniejszy? Ciezko mi znalezc jakies elementy w ktorymi mogli miec kontakt a mialy by wplyw na wyciszenie auta. Na dniach bede chcial sie umowic z ASO na oddanie samochodu i zobaczenie w czym jest problem. Edytowane 29 Marca 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Właśnie z wieloma rzeczami np. z szumami czy hałasem jest problem, bo i auto jest stosunkowo młode i przypadki raczej sporadyczne (poza świszczącymi lusterkami na początku produkcji). Dla jednych ten sam poziom natężenia jakiegoś dzwięku to hałas, dla innych nie. Mi też wydaje się, że Qq jest raczej głośny - przynajmniej powyżej 110 km/h. Tylko częściowo można to tłumaczyć wysokością auta, może bardziej konstrukcją i wielkością lusterek. Jechałem ze znajomym Tiguanem i przy 130-140 było sporo ciszej. Pewnie gdybyśmy mogli spotkać się wszyscy w jednym miejscu, to parę rzeczy można by było porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Kupilem sobie decybelomierz, jak wroce do domu to zrobie komplet pomiarow glosnosci. Pozniej jak ktos wyrazi chec wspolpracy to podesle go i zeby tez pomierzyl glosnosc w aucie, to bedzie jakies porownanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Nie ma sprawy, możemy robić testy Jakieś weekendowe spotkanie latem też nie było by złe Edytowane 30 Marca 2015 przez chaddy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Namówiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Super. Do domu wroce za ok 4 tygodnie, wykonam pomiary i podesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Oczywiście koszty pokrywam. Jakieś weekendowe spotkanie latem też nie było by złe Biorąc tylko nas trzech pod uwagę, to geograficznie wyjdzie gdzieś pod Łodzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Może być Jeżeli było by więcej osób zainteresowanych zorganizowaniem takiego spotkania to wtedy zastanowimy się nad optymalnym umiejscowieniem geograficznym i czasowym takiego "forumowego spotu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Święta byłem we Włocławku do Torunia rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Powiedzcie mi czy gdy jedziecie z predkoscia 130km/h to slyszycie silnik czy tylko szum powietrza? Bo ja juz przy tej predkosci go nie slysze, generalnie to prawie wogole go nie slysze przy normalnej jezdzie - tylko gdy przyspieszam zauwazam ze mam silnik. A powyzej 120 to juz wogole tylko szum, a w okolicy 170-180 to jest tak potezny szum, ze strach szybciej jechac. Dlatego predkosc max to 185km/h dotychczas. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Chyba się Wam tematy pomyliły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Przybędzie woźny "J 29" i posprząta Żeby nie było że tam coś i ten teges , "J29" to z czystej sympatii i po kumotersku , no "claro ce si " jak mawia klasyk ? Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Fergul ty lepiej nieobrażaj kaśownika ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 On chociaż z głową posprząta. Bo ten co posprzątał teraz, to ni z gruchy ni z pietruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Bardziej z pitruchy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Czekam na nawrócenie,na razie nie maco usuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Znalazlem mala dyskusje nt szumow w QQ i proba jego rozwiazania ze zdjeciami co i gdzie uszczelnic: http://forum.qashqaiclub.co.uk/is-any-one-else-suffering-from-wind-noise_topic14386.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi