Pieer Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Przy produkcji uszczelek na końcu po docięciu jej na wymiar, nałożeniu mastiku i zwulkanizowaniu odchyłki standardowe w obwodzie mogą sięgnąć nawet 10-15mm!! Twoją trzeba wymienić bo podejrzewam, że jest w dolnej granicy tolerancji i jej najzwyczajniej brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jeszcze niejedna maniana się znajdzie jak dobrze pooglądać, ostatnio znalazłem w fotelu pasażera dzwoniącą dzwigienkę dobrze że tylko na kocich łbach gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Mnie tam się wydaje kubalon że my za dużo widzimy, a przynajmniej więcej niż inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Glosne szumy czas odswierzyc Okolo miesiaca temu jechalem sobie do Warszawy i z powrotem. Pamietam, ze jadac do Warszawy szum byl jak zawsze, ale wracajac -bloga cisza. A jechalem tak okolo 150-160 w obydwie strony wiec powinno tak samo szumiec. Nie wiem, czy jechalem z wiatrem z powrotem czy co. Ale naprawde jechalo mi sie komfortowo. To by jednak swiadczylo o tym, ze faktycznie gdzies wiatr mi sie dostaje do srodka i przy pewnej predkosci i ustawieniu do wiatru nie wlatuje on -i wtedy zeczywiscie jest ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Glosne szumy czas odswierzyc Okolo miesiaca temu jechalem sobie do Warszawy i z powrotem. Pamietam, ze jadac do Warszawy szum byl jak zawsze, ale wracajac -bloga cisza. A jechalem tak okolo 150-160 w obydwie strony wiec powinno tak samo szumiec. Nie wiem, czy jechalem z wiatrem z powrotem czy co. Ale naprawde jechalo mi sie komfortowo. To by jednak swiadczylo o tym, ze faktycznie gdzies wiatr mi sie dostaje do srodka i przy pewnej predkosci i ustawieniu do wiatru nie wlatuje on -i wtedy zeczywiscie jest ciszej. Kolego Gregsonie, po pierwsze nie jezdzij tak szybko bo to niebezpieczne, chyba ze w Toruniu masz autobahn , nie pomnie juz na ustawowy limit predkosci. Po drugie, poswistuje czasem a czasem nie dlatego, ze kierunek wiatru zmiennym jest. Gdzies w bryle nadwozia znajduje sie miejsce gdzie zawirowania powietrza moga takie swisty wlasnie powodowac. Moj pojazd nie swiszczy, natomiast po dodaniu belek bagaznika dachowego w specyficznych okolicznosciach bocznego wiatru zaczyna poswistywac. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze nic nie powinno Ci swiszczec bez wzgledu na kierunek wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Randalku- wiem, w skandynawii dosc rygorystycznie sie podchodzi do egzekwowania przepisow. W PL troche bardziej luzno... Max dozwolona na sutostradzie to 140 wiec jazda 150-160 nie jest jeszcze szalenstwem. Co do szumow. To u mnie nie ma swistu, tylko jest szum. Jakbym miel gdzies okno otwarte. Na tygodniach bede sie chcial umowic na wymiane uszczelek w oknach. Moze to pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Szum to faktycznie moga byc okna, prawdopodobnie do kabiny dostaje sie zbyt wiele halasu z zewnatrz. Ja nawet nie wiem czy mi cos szumi czy nie bo przy predkosci 100+ mam lomot z drogi taki ze pozniej przez pol dnia w czaszce huczy. Sluchanie jakiejkolwiek muzyki poza Scooterem mija sie z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Szczególnie, że w Nissanach to 150km/h = 150km/h x 0,9 = realne ~135km/h Skad ten przelicznik? I co to za wyliczenia? Mnie predkosciomierz i nawigacja pokazuje mniej wiecej ta sama predkosc- one sie moga roznic o 3-4km. A juz napewno nie jest to 15km roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Zwykle w Nissanach przekłamuje o ~10%. Przy prędkości powiedzmy 50km/h faktycznie będzie to około 4 lub 5km/h/, ale przy 200km/h będziesz miał około 180km/h realnej prędkości. Nie wiem jak jest w innych samochodach innych marek, ale ja takie roznice widze jak podawalem wyzej przy predkosci 150km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Nie wiem - Pulsar oszukuje i wszystkie inne Nissany jakimi jeździłem. Tylko Citroen C5 i Volvo XC60 pokazują uczciwą prędkość z samochodów, którymi jeździłem. Jest to nie tyle oszustwo a celowy zabieg producentow w celu unikniecia odpowiedzialnosci np. podczas kontroli radarowej. Zanizaja wartosci wskazan dla wlasnego bezpieczenstwa i w zasadzie naszego rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja wiem - napisałem "oszustwo" z przymrużeniem oka. Tak czy owak dziwi mnie, że Gregson twierdzi, że u niego jest OK. No jest to ciekawe. W Golfie jezdzilem z TomTom i wskazania predkosciomierza i predkosci w nawigacji nigdy sie nie zgadzaly, prekosciomierz zanizal dokladnie o 5 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Zwykle w Nissanach przekłamuje o ~10%. Przy prędkości powiedzmy 50km/h faktycznie będzie to około 4 lub 5km/h/, ale przy 200km/h będziesz miał około 180km/h realnej prędkości. nie sądzę. 90% producentów robi przekłamanie o 5km/h w górę żeby nikt nie miał do nich pretensji jak będzię mandacik za przekroczenie - i nie robią tego procentowo. Robią to bo masz różne prędkości kątowe kół które możesz do tego samego auta założyć w różnych rozmiarach - w naszych QQ od 16 do 19 cali więc i obliczenia się zmieniają a tak to mamy uśrednione +5km/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Do Volvo czują większy respekt. Gdy jeździłem Matizem, to każdy też stawiał sobie za punkt honoru żeby mnie wyprzedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A ja wcale nie mówię, że mieli łatwo. Pojechałem tym Matizkiem nawet do Chorwacji i o dziwo, to ja częściej gościłem na lewym pasie autostrady niż inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Matizy podobnie jak Tico popierniczały zdrowo W małym "ciele" zdrowy duch ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Strider .Sporo jednak zależy np. od rozmiaru kół. Przykład .W TIIDZIE homologacja była na oponach 185/65 R15 ,ale wszystkie w PL były sprzedawane na 195/65 R15 (???) Jak wiadomo ,zmiana szerokości przy zachowaniu profilu powoduje wzrost średnicy ,a co za tym idzie ,zmniejszenie przekłamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Sprawdź w odpisie homologacji U mnie przy licznikowych 100km/h navi wskazuje 96km/h więc nie taka wielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Sprawdź w odpisie homologacji U mnie przy licznikowych 100km/h navi wskazuje 96km/h więc nie taka wielka różnica Dokładnie,tak jest. Prędkości z GPS-a iz licznika zrównują się dopiero w okolicach 150km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monio Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ja w tej sprawie już dwa razy byłem w serwisie i uszczelniają lusterka zewnętrzne (jest na to akcja serwisowa) a ostatnio regulowali drzwi, gdyż ich rant wystawał nieznacznie poza obrys błotnika i od tego czasu jest cisza i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ja w tej sprawie już dwa razy byłem w serwisie i uszczelniają lusterka zewnętrzne (jest na to akcja serwisowa) a ostatnio regulowali drzwi, gdyż ich rant wystawał nieznacznie poza obrys błotnika i od tego czasu jest cisza i spokój. Nissan zmienił konstrukcję plastikowej, zewnętrznej ramki lusterek bocznych, tej która graniczy z blachą od przodu. Jest teraz wyraźnie solidniejsza, jej krawędź jest zaokrąglona i dokładnie przylega do blachy, poprzednio krawędź była ostro zakończona i nie przylegała dokładnie i mocno, pęd powietrza dodatkowo ją od ramki drzwi odchylał i to powodowało hałas. Niestety ten drobiazg nie występuje jako część katalogowa, tylko razem z lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 To trzeba kupić z jakiegoś rozbitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Skoro występuje z lustrem,to nie wiadomo czy będzie się nadawać do lustra sprzed modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Nissan zmienił konstrukcję plastikowej, zewnętrznej ramki lusterek bocznych, tej która graniczy z blachą od przodu. Jest teraz wyraźnie solidniejsza, jej krawędź jest zaokrąglona i dokładnie przylega do blachy, poprzednio krawędź była ostro zakończona i nie przylegała dokładnie i mocno, pęd powietrza dodatkowo ją od ramki drzwi odchylał i to powodowało hałas. Niestety ten drobiazg nie występuje jako część katalogowa, tylko razem z lustrem. Masz jakieś foto? Albo ktoś z młodszych posiadaczy może zrobić u siebie fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam wszystkich! Wiem, że temat był już na forum ale wracam do niego. W samochodzie podczas jazdy tak przy 70km od strony kierowcy słychać szum powietrza tak jak by szyba była nie domknięta. Czy to uszczelnianie lusterek coś pomaga czy też nie, a może uszczelkę na drzwiach trzeba zmienić? Może ktoś cos doradzi bo jechałem ostatnio w dalszą trasę trochę szybciej i nic nie słyszałem tylko wiatr wdzierający się do środka tak jak by szyba była nie do końca zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Musiałbyś zdjąć tapicerkę drzwi i dostać się do lusterka(osłona jest na klipsach i dodatkowo trzyma ją tapicerka) Uszczelnić jakąś pianką-gąbką z klejem i poskładać.W tedy będziesz wiedział czy to szyba,czy lusterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi