jotjot Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Witam, wrzuciłem już ten temat w dziale audio, ale bez skutku, a mam taką sprawę. mój ojciec ma x traila t-31 z fabrycznym radiem cd. chciałbym mu kupić w prezencie fabryczne radio mp3 ze zmieniarką albo fabryczne nawi. moje pytanie jest takie czy to są radia typu plug n play, czy wymagają jakiś przeróbek lub dodatków? mam na myśli radia z poniższych nawigacja http://allegro.pl/na...2762988939.html radio http://allegro.pl/ni...2762747532.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 hmm, radio chętnie tylko szczerze mówiąc byłem pewny, ze jest to kwestia przpięcia kabli. ja jeżdżę chrslerem i jak zmieniałem radio na 1cd na takie ze zmieniarką i mp3 to po prostu jedno zastąpiłem drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Strider - a działa Ci sterowanie z kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 radiohttp://allegro.pl/ni...2762747532.html to radio niema MP3 tyloko zmieniarkę na zwykłe CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 oo faktycznie, a są wogle takie radia z mp3? do xtraila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufryd Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 i gdzie mozna trafic na kogos kto to potrafi przekodowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) A może cos takiego? Ekran dotykowy, sterowanie z kierownicy, wejscie z kamery cofania. Około 1300zł. Problem to gwarancja w Chinach. Edytowane 15 Listopada 2012 przez LeonMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 nie, nie chcę tych chińczyków, przerabiałem to u siebie w furze i z tym jest więcej kłopotu niż pożytku. Strider, a czy twoje radio ma mp3? i czy dużo wysiłku włożyłeś w zaadaptowanie kenwooda do x triala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 tak się zastanawiam, że może takie navi od juka by pasowało? wymiary ma te same, muszę tylko sprawdzić przyłącza z tyłu http://allegro.pl/nissan-juke-qasqhai-note-radio-navigacja-orginal-i2695387257.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 A co z systemem CAN i PATS? Może wpierw dowiedz się u miejscowego fachowca od elektroniki samochodowej czy to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 no właśnie nie mam pojęcia. wogle się nie znam na japończykach. ja mam amerykańca, a żona niemca. u nas wszystko co jest oemowe pasuje bez przeróbek. wiem że radia z juka wyglądają identycznie jak te z x-traila. więc jest szansa. ale oczywiście popatrze jeszcze na to sterowanie z kiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufryd Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 a jesli radia nissanowskie posiadaja KOD PIN... takie np z note-a lub micry albo juka to wtedy ten system NATS czy CAN je puszcza ... czy tez d*pa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) ja mam coś takiego https://picasaweb.go...feat=directlink kosztowało około 1200 zł z modułem GPS po za tym ma wszystko sterowanie z kierownicy trzeba wydac jeszcze jakieś 400 zł niestety więc sobi darowałem - wadą jest że również komputer ixa bez oryginalnego radnia niedziała na kierownicy Neaviheaven - jak by co... mają tera zteż nowość za około 900 zł - http://www.naviheaven.pl/index.php?p74,na-7495gps Edytowane 16 Listopada 2012 przez wojtgor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 No ale co Ci dziala masz takie samo radio jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Odnisłem się do moejgo radia które wstawiłem zamiast oryginalnego, w oryginalnym radiu sterowanie komputerem idzie właśnie przez radio, jak je wymieniłem na inne niemam możliwości podpięcia sterowania kierownicą. Są moduły do radia by kierownica działałą (sterowanie), ale komputera nieda się podpiąć pod moje radio. Edytowane 17 Listopada 2012 przez wojtgor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 troszkę śledzę ten temat i zaczynam się gubić... Jaki jest cel wymiany jednego radia fabrycznego na drugie? Czy tylko chęć uzyskania możliwości odczytu mp3? czy coś jeszcze? Jeśli jednak chodzi o poprawę brzmienia to niestety ta wymiana niestety nie przyniesie spodziewanych rezultatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) chodzi tylko o możliwość czytania mp3, a dokładnie audiobooków, żadnego innego celu. wymontowałem dziś orginalne radio x traila, żeby sprawdzić jakie podłączenie ma z tyłu. niestety jest inny układ kostek niż w tym nawi w juku i nie wiszą żadne zbędne kable. zastanawiam się co musi być jeszcze podłączone żeby to razem gadało :/, ale nie mogę znaleźć nigdzie schematu podłączenia radia w x trialu i w juku już wiem że jedno z gniazd jest do anteny gps, ale zostało mi jeszcze jedno wejście Edytowane 17 Listopada 2012 przez jotjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ok, dzięki za wskazówki. Będę myślał co z tym zrobić żeby jakoś sensownie gardło. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Będę myślał co z tym zrobić żeby jakoś sensownie gardło. Pzdr http://allegro.pl/xcarlink-zmieniarka-cd-cyfrowa-sd-usb-nissan-fv-i2795793196.html ja tego nie zakładam bo mam inne plany co do audio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 kupiłem taką cyfrową zmieniarkę, natomiast w instrukcji jest informacja że należy ją podłączyć do zasilania przy radiu i przy stacyjcie. czy ktoś ma może schemat elektryczny nissana żebym czegoś nie popieprzył przy podłączaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Ja też bym poprosił jakiś schemat el. do Xa tak najbardziej rozbudowany jak się da. W niedzielę będę "coś" próbował doinstalować do auta (też potrzebuję m.in. zasilanie gł i zapłon) - więc jak nic się ze schematem nie urodzi to na początku tygodnia wrzucę fotki - do których kabelków podpiąć zasilanie edit: 03.12.2012 Niestety niedzielę poświęciłem relaksowi - nawet się nie zbliżyłem do elektryki... Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Bartezm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcik Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam, jak by ktoś był zainteresowany to zalega mi w garażu taki komplet + napęd który siedzi w schowku i schowek, całość za 500pln. Pozdrawiam Witam, wrzuciłem już ten temat w dziale audio, ale bez skutku, a mam taką sprawę. mój ojciec ma x traila t-31 z fabrycznym radiem cd. chciałbym mu kupić w prezencie fabryczne radio mp3 ze zmieniarką albo fabryczne nawi. moje pytanie jest takie czy to są radia typu plug n play, czy wymagają jakiś przeróbek lub dodatków? mam na myśli radia z poniższych nawigacja http://allegro.pl/na...2762988939.html radio http://allegro.pl/ni...2762747532.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 DPF brak, jeździ rewelacyjnie (uślizg przy mocniejszym wciśnięciu jest ale esp koryguje) i pali mniej średnio o 1-1,5l, program robiłem w masters tuning /w-wa generalnie polecam, program mam od nowości auta a bez dpf od roku, nie dało sie jeździć 5 x2x dziennie po 6km non stop się zapychał, po usunięciu nie ma problemów i nawet nie kopci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 pewnie trochę tak, generalnie teraz jest bardzo ok , ja obie operacje robiłem w odstępie czasowym, więc wyszło jakby podwójnie...cennik masz na stronie a dpf kosztował coś koło 1tys ale nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotjot Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 pafcik, jaki komplet? napisz co masz do sprzedania, to chętnie wezme pod uwagę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi