pafcik Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 wyświetlacz lcd, to co jest pod nim czyli przyciski do sterowania, napęd który siedzi w schowku i schowek, zrobię fotki to zamieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcik Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) fotki tego co mam, kupiłem i nie zainstalowałem, nie jest mi potrzebne. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez pafcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumacherek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) cześć czy ktoś z forumowiczów ma może schemat lub opis wszystkich pinów (tył radia) do radia PP-2804T 6CD CLARION. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez szumacherek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurekp00 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 cześć czy ktoś z forumowiczów ma może schemat lub opis wszystkich pinów (tył radia) do radia PP-2804T 6CD CLARION. Witam. Również potrzebuję schemat do takiego radia jak Pan ma to proszę o zamieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balajer Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Heja, Mam pytanie czy i jakie problemy sprawy wymiana fabrycznego radia CY11C ( z BT bez AUX) na takie http://allegro.pl/nissan-x-trail-t31-radio-cd-mp3-ramka-i5176523592.htmlczyli takie samo ale z auxem. Czy auto łyknie nowe radio czy trzeba jakies maczne operacje dodatkowo urzadzac? Czy ktos moze juz cos takiego robil? Ile wezmie serwis za przekodowanie (o ile trzeba) Czy telefon bedzie smigal? Jesli ktos zna/wie kto moze mi pomoc nawet odplatnie w Krakowie to bardzo prosze o kontak. aaa i z gory dzieki za pomysly ala stacja multimedialna albo brandowe radio na 2din. Prosze o odpo na pytanie dzieki Xtrail T31 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Wymień sobie na stację multimedialną. Tutaj masz okazję: http://allegro.pl/radio-dedykowane-nissan-qashqai-juke-adayo-ce4k38-i5213805779.html Pełny opis tej stacji masz tutaj : http://www.gms.pl/pl/_sp/144/ Będziesz zadowolony napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Panowie szukam opisu kabli tych trzech wtyczek jakie sa wpięte do radia w t31. Bo wymieniłem radio na 2din LCD i wszystko mi działa poza mikrofonem tym oryginalnym przy lampce u góry ( bo nie mogę wyczaić ktore to kable) oraz kamera cofania która dołożyłem nie włącza mi obrazu automatycznie. Na dobra sprawę z tych trzech wtyczek podpiąłem dwie na przejściówkach i wszystko oprócz powyższego działa- nie jest wpięta ta która widać na zdjęciu. Moze ktoś coś doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) na kamerce jest zabezpieczenie, musisz mieć ręczny podłączony i zaciągnięty. Microfon mozna poprubować metodą prób i błędów. Z reguły ma dwa: sygnał i masę. Nic sie nie stanie jak zamienisz na chwilę. http://baustralianxtrail.runboard.com/p2077425 można je powiększyć ctrl + Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzięki. Z kamera mniej więcej już mam pomysł - muszę podłączyć jeszcze sygnał z cofania na odpowiednie wejście tak aby załączal obraz z kamery. Natomiast nie mogę rozszyfrować ktore kable sa od oryginalnego mikrofonu... I gdzie one sa Pytanie - moze ktoś wie skąd najlepiej gdzieś z przodu wziąć sygnał cofania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Z tym mikrofonem przy zamianie na 2din u mnie elektryk nie poradził sobie. Chyba mu się nie chciało szukać ale wbudowany mikrofon w radio zbiera mi bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Kamera działa został mikrofon. Moze to ta wtyczka w której mam cztery przewody - zielony, czerwony,czarny i czarno-popielaty. Ktoś ma jakies pomysły ? Panowie macie może jakieś rekomendacje odnośnie zewnętrznego mikrofonu do radia? Wewnętrzny ten wbudowany bardzo słabo mi działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) cztery piny, środkowe 35-36 są od microfonu, zewnętrzne są do sterowania microfonem w nawigacjach. Zatem Twoje będą wewnętrzne 2. Nieważne gdzie + gdzie -. Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Ah,a to nie jest mikrofon, który właśnie wymaga zasilania i trzeba mu podać tak czy inaczej 5V żeby działał ? co prawda kombinowałem ale nie przyniosło to rezultatu. Ale sprawdzę jeszcze podłączenie jak mówisz czyli 35 i 36 tylko i zobaczymy...Dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) W ogóle to microfonu się nie podłącza tak. Radio musi mieć wyjście swoje i do tego podłączasz kupiony na allegro microfon. Wszystkie są na jacka. Co to za radio? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Radio ma swoje podłączenie, ale chciałem użyć oryginalnie wbudowanego mikrofonu z mojego Xtraila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Lepiej zbiera taki z allegro ale umiejscowiony tam gdzie Ty najczęściej kierujesz głos. Możesz go umieścić też zamiast oryginalnego. Możesz też iść po nitce do kłębka i wymienić microfon oryginalny na nowy. Ustalisz też czy to te kable są od niego. Generalna zasada to 2 przewody sygnałowe najczęściej cieńsze niż inne. Przy micro stereo są 3 przewody. Oryginalny zawsze będzie gorszy od markowego akcesoryjnego. W clarionie vx401e wbudowany działa idealnie Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @balajer, poradziłeś sobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość creat1ve Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Witam, przymierzam się do wymiany fabrycznego radia: http://allegro.pl/nissan-x-trail-t31-radio-cd-mp3-i5935583095.html na jakieś z panelem dotykowym, wejściem usb itd. Poleci ktoś jakieś [w rozsadnej cenie (przypuśćmy koło 1000-1500zł), które bez problemów będzie pasowało oraz obsługiwało przyciski na kierownicy jak i wbudowany zestaw glosnomowiacy ? Z góry dziękuję Mile widziane linki do ofert :) Edytowane 11 Lipca 2017 przez creat1ve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) reklamujesz ta aukcje na Alle czy chcesz uzyskac informacje na zadane pytanie? jesli to drugie to wpisz w forumowa wyszukiwarke w dziale 'X-Trail' slowo 'radio' i przeczytaj posty znajdujace sie juz na forum a jest ich duzo, dowiesz sie m. inn. jakie niebezpieczenstwa czyhaja przy takim swapie pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2017 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris2 Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ja wymienilem na dedykowanego do nissana GMS'a. Ladnie sie komponuje i nie wymaga dodatkowych ramek. Jestem zadowolony. Jedyny minus, to slabszy mikrofon w stosunku do fabrycznego. Czasami gubi tez stacje radiowe, ale to chyba nie wina samej jednostki, bo na fabrycznym bylo podobnie. Kosztowalo okolo 1.5kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Panowie chciałbym w moim x-trailu zmienić fabryczne radio które jest ze zmieniarką na 6 płyt na radio z nowszego modelu z Navi kamerką cofania itp. lub widziałem takie cacka z ekranem dotykowym na alledrogo czy ktoś mi coś doradzi czy będzie to pasowało i co muszę przerobić? Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Andrzej G Sprawa wyjaśniona, post przeniesiony tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 A ja przymierzam się do takiego kombajnu czy ktoś montował coś podobnego? Jak to się sprawuje??? http://allegro.pl/radio-nawigacja-nissan-juke-tiida-x-trail-gps-tel-i6908531268.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 to jest no name. Nie montujemy tego w xach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zależy kto czego oczekuje. Jeśli komuś zależy na funkcjach multimedialnych, a nie jest audiofilem, większość chińskich kombajnów, powyżej 1500 zł, się sprawdzi. Jeśli celem jest poprawa dźwięku, a nie chcemy ruszać "pierdziawki" fabrycznej, nie pozostaje nic innego niż dołożenie wzmacniacza, wymiana głośników, a przede wszystkim wygłuszenie budy. Po dołożeniu wzmacniacza poczułem już poprawę. Reszta jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie jestem audiofilem i wzmacniacz też to u mnie nie wchodzi w gre. Wzmacniacze to ja w latach 90tych sam budowałem, montowałem i się szalało w malaczu:) teraz bardziej mi zależy na wygodzie jakiejś navigacji, dużym zasobie muzyki, kamerę wstecznej itp. Chciałbym kupić coś funkcjonalnego nie drogiego i najlepiej sprawdzonego. Może ktoś coś mi poleci? Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Fiacior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi