karibox1 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Na pewno nie dostaniesz tego z nonamem. Wybierz coś z Clariona, Kenwooda, Pioneera. Każdy jest godny polecenia. Będzie roboty przy zakładaniu bo trzeba mieć przejściówki+moduł. No i rzadko pasują w konsolę. Trzeba dorabiać mocowania z blachy, nawiercać czasem radio (u mnie w clarionie VX401E). Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja mam clariona nx302e. Navi działa bardzo dobrze (igo primo z dostępnymi aktualnymi mapami w necie). Dźwięk znacznie lepszy niż fabryczny Clarion. Montaż prosty- wszystko pasowało. Wystarczy przykręcić bez kombinowania. Do sterowania z kierownicy dokupowałem jakiś niedrogi adapter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 No i stało się po burzliwych poszukiwaniach, przemyśleniach i telefonach w końcu zdecydowałem się kupić urządzenie wielofunkcyjne plus kamerka cofania i moduł do sterowania przyciskami w kierownicy, pół soboty zajęło mi montowanie całego ustrojstwa. Pierwsze odczucie bardzo pozytywne wszystko płynnie śmiga muzyka gra bardzo fajnie, kamerka działa jak należy, navigacje odpalałem na razie tylko z Google maps ale do tego muszę udostępnić neta z komórki. Fakt radio jest no name ale pożyjemy zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 ...Fakt radio jest no name ale pożyjemy zobaczymy. Co znaczy no-name ?? Żadnej nazwy, producent też nieznany?? Z tyłu też nikt się do niego Nie "przyznał"? Innym zainteresowanym podobną wymianą, takie szczegóły mogły by pomóc. Może jakiś link do oferty z której skorzystałeś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Proszę link do akcjihttp://allegro.pl/nawigacja-android-6-radio-2-gb-32-gb-2din-zpl-i6907774495.htmlLink do aukcji z modułemhttp://allegro.pl/sterowanie-z-kierownicy-nissan-quashqai-navara-i6455059033.htmlOd razu pisze że trzeba zamienić w kostce ISO przewód żółty z czerwonym ponieważ radio ma odwrotnie zasilanie plus stały i plus po stacyjce. Przy zakupie tego modułu z adapterem trzeba podać model i rocznik auta. W komplecie jest jedna kostka z trzema przewodami w tym wypadku biały czarny i brązowy trzeba je odpowiednio zlutowac z przewodami z radia (key-1,key-2,masa) banalnie proste wszystko jest świetnie opisane.Kolejne to link do aukcji z adapterem do antenyhttp://allegro.pl/adapter-antenowy-nissan-pulsar-almera-juke-maxima-i6891922111.html.Link do aukcji z kamerą cofaniahttp://allegro.pl/uniwersalna-metalowa-kamera-cofania-12v-ntsc-i6878493347.htmlKamerka ma wyprowadzony przewód sygnałowy i jeden przewód czerwony (plus lampy cofamia) , który biegnie aż do radia( należy podłączyć do różowego przewodu z kostki radia oznaczonego rewers in) i zasilający który należy podłączyć pod lampę cofania.Jak coś to chętnie służę pomocą . Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Andrzej G Teraz to pewnie zainkasujesz kilka plusów - pierwszy ode mnie, pomimo, że temat mnie nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Na obwodzie obiektywu kamery trzeba delikatnie uszczelnić bo wytrzyma tylko rok. Robię to gumą butylową. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 W miejscu gdzie wychodzi kabel w śrubie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ładnie się prezentuje i oby działało jak najdłużej. Przy okazji mogłeś sobie CB w schowek pod radiem fajnie wmontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Hmmm fajny pomysł tym CB ale w każdej chwili mogę je przełożyć do innego autka i bardziej w tą stronę myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Co znaczy no-name ?? Żadnej nazwy, producent też nieznany?? Z tyłu też nikt się do niego Nie "przyznał"? Innym zainteresowanym podobną wymianą, takie szczegóły mogły by pomóc. Może jakiś link do oferty z której skorzystałeś ... W tym przypadku warto zasiegnąc języka u kogos z branży. Prawie cała elektronika i tak pochodzi przeważnie z Azji i często jest tak- no-name to niemal to samo co sprzet z renomowanym znakiem a braku tego znaku to oznacza tylko sporo nizsza cenę za ten sam produkt. Tak samo jest z wieloma produktami.Np.olej silnikowy z czesto reklamowanym i znanym znakiem fabrycznym ,swoje kosztuje ,bo producenci koszt reklam wkladaja w cene końcową. A ten sam olej mozna kupic znacznie taniej,najczesciej w duzych marketach pod znakiem sklepu . Aby sie w tym dobrze orientowac ,po prostu trzeba szukac informacji .A kto szuka -to znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgadzam się z kolegą w 100%! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ja nawet w 101 %. Nigdzie nie napisałem, że no-name, to "be". Zacytowany wyżej mój tekst był tylko prośbą do kol. Fiacior o podanie jakichś namiarów na sprzęt, który nabył - po co inni mają "odkrywać Amerykę", skoro kol. Fiacior już przetarł szlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Panowie cała elektronika wokół nas jest made in china nasze telefony,telewizory , sprzęt rtv..... Dlatego co za różnica z logo czy bez eee tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Panowie cała elektronika wokół nas jest made in china nasze telefony,telewizory , sprzęt rtv..... Dlatego co za różnica z logo czy bez eee tam Różnica jest -owszem ale głównie w cenie. Poza tym nie którzy użytkownicy maja lepsze samopoczucie kiedy sprzęt jest z logo uznanego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Fiacior, uszczelnij obiektyw a nie wyjście kala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Producent elektroniki może być jeden, ale elektronika, którą wytwarza na pewno nie jest na tym samym poziomie jakościowym sztuka za sztuką, stąd nołnejmy, marki popularne i premium. Ziemniaka też możecie kupić luzem albo odważonego w siatce, a jak jesteście po wypłacie, to i na umytego starczy. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Erdol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hando_83 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Witam. Chciałbym pociagnąć trochę temat. Jestem właśnie przed kupnem stacji multimedialnej. Mój wybór padł na Gms 6751 luxury http://www.gms.pl/pl/_sp/186/gms_6751_luxury__hdmimhl/ Posiadam fabryczne radio z zmieniarką: CY11C. Może być problem z podłączeniem? Jakie złącza dobrać? Czy nie będzie problemu ze sterowaniem z kierownicy? Czy jest możliwość wykorzystania oryginalnego mikrofonu zamiast podłączania tego że stacji zewnętrznego na kabelku? Jak coś później wrzucę zdjęcia tylnego panelu radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamik Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Podepnę się pod temat bardzo szybki.Jeśli posiadam model ze zmieniarką na 6 cd czy jest jakieś problem by go podmienić na radio z navi. Czy to zagra czy radio jest przypisane pod kompa i nie zagadać??? Oczywiście też z X'sika tylko z dużym wyświetlaczem. Oczywiście też z X'sika tylko z dużym wyświetlaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 możesz bez problemu zamienić na inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maver27 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ja zmieniłem na Pioneera AVH. Potrzebna jest przejściówka anteny z din na ISO, kostki Nissan na ISO oraz odrazu dobrałem moduł sterowania w kierownicy. Wszystko działa, komp, sterowaniem w kierownicy. Jedynie nie miałem czasu zająć się fabrycznym mikrofonem,ale wiem że można go podpiąć, oczywiście potrzebna jest przejściówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hando_83 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Mam mały problem z dobraniem tego modułu sterowania kierownicy. Chodzi o wtyczkę do gniazda J201 TEL/NAVI odpowiedzialnego za sterowanie z kierownicy. Nie widzę na rynku żadnej wiązki z modułem sterowania z kierwonicy która by pasowała do tej wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeTNK Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witajcie Gdzieś widziałem informację, że po wymianie radia na niefabryczne nie działa sterowanie komputerem z kierownicy. Czy to obejmuje tylko lewą stronę kierownicy czy także prawą czyli obsługę tempomatu ? Lewa mi i tak nie działa (przetarta wiązka) i nie jestem do niej jakoś przywiązany, ale bez tempomatu to nie chcę jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 tempomat nie ma z tym nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maver27 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Potrzebny moduł i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeTNK Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 To w końcu tempomat nie ma nic wspólnego czy potrzebny moduł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi