Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[T31] Wymiana fabrycznego radia na inne

jotjot
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, ja trochę odkopię temat,

Postanowiłem wymienić moje radio na fabryczne z navigacją, zakupiłem już takowe razem z ramką, ale mam tu problem z jego podłączeniem, na tym zdj są zaznaczone wtyczki, które mam  podpięte do radia i tak po prawdzie mam tam tylko te 3 wtyczki, nie ma żadnych innych.

Screenshot from 2020-04-30 14-24-47.png

Kupiłet te radio i no nie mam jak o podłączyć, jak to rozwiązać?

Screenshot from 2020-04-30 14-28-09.png

Screenshot from 2020-04-30 14-28-22.png

• 2 tygodnie później...

Aktualizacja:

Niestety okazało się, że nie da się zamontować tego radia, trzeba by przerabiać instalację w samochodzie, a to już za duże koszta, niestety radio muszę zwrócić.

• 2 tygodnie później...

Witam.

kupilem radio na aliexpress  10 calowe tesla style. Dziala z kierownica. Jest super.

wczesniej mialem fabryczna nawigacje ze zmieniarka i kamerka( jakby co sprzedam)

chinskie radio kosztowalo w sumie niecale 1000zl

E68ECBC6-186F-48B2-A3BE-99EB38757C92.png

• Like 1

Radio wygląda spoko mi osobiście ta ramka trochę się nie podoba ale to kwestia gustu.  

• 1 rok później...

Witam,

Odkopię temat, bo chciałbym w swojej nysce (2013 rok) wymienić fabryczne radio na coś obsługujące Apple CarPlay. Fabrycznie auto posiada stację 5” - wersja z Bose i kamerami 360.

Orientuje się ktoś czy taki swap jest możliwy żeby wszystko, łącznie z kamerami było kompatybilne i działało na nowej stacji? Może ktoś już wymieniał i może polecić konkretny model.

pozdrawiam

• 2 lata później...

Podepnę się pod temat. Zdemontowałem fabryczne radio, bo nie odpowiada mi jakość dźwięku, a mam aftermarketowe, które gra bardzo dobrze. Niestety nie jestem w stanie zidentyfikować do czego służą poszczególne złącza. Radio jest z nawigacją, obsługuje kamery 360 stopni. Czy dobrze się domyślam do czego są poszczególne gniazda?

1000011010.jpg

tył radia.jpg