Busch Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Witam Wszystkich, Właśnie stałem się właścicielem Qashqaia J10 z 2011r. Chciałbym prosić kolegę z Berlina o sprawdzenie VIN- u oraz przebiegu i akcji serwisowych i ewentualnych napraw. Wg dokumentów, które posiadam ostatni TUV z 11.04.2017 z Koblenz (116 138 km). Jestem 3 właścicielem. Wymeldowany w październiku 2018 roku. Wtedy ok. 145 tys km. Jak go kupiłem miał 155 000 km. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurzaw Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Witam. Za kilka dni stanę się pełnoprawnym właścicielem Qashqaia. Auto jest jeszcze w Niemczech, lekko uszkodzony zderzak i błotnik oraz lampa. Poszukałbym tych części, ale nie posiadam kodu lakieru. Posiadam za to nr VIN SJNFEAJ10U2684168. Proszę, może koledzy rozkodują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 3 godziny temu, jurzaw napisał: Witam. Za kilka dni stanę się pełnoprawnym właścicielem Qashqaia. Auto jest jeszcze w Niemczech, lekko uszkodzony zderzak i błotnik oraz lampa. Poszukałbym tych części, ale nie posiadam kodu lakieru. Posiadam za to nr VIN SJNFEAJ10U2684168. Proszę, może koledzy rozkodują ? NISSAN brand: NISSAN catalog: NISSAN201809 name: QASHQAI date: 11.2012 trimcolor: G - BLACK framecolor: Z11 - BLACK(METALLIC) model: FTRALCYJ10TGAF-KHA market: Europe (LHD) bodyStyle: 5 DOOR HATCHBACK engine: R9M grade: TEKNA GRADE transmission: 6MT options: AREA:EUROPE C GROUP; WHEEL DRIVE:2WD; AROUND VIEW MONITOR,NAVI, BOSE AUDIO; 18 INCH WHEELS; PRIVACY GLASS; IDLE STOP-START; ALUMINIUM PEDAL; CEN, GERMANY,AUSTRIA,SWITZERLAND; ROOF RAIL; INTERIM TYRE INFLATION SYSTEM; LEATHER+FRONT HEATED SEAT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurzaw Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Serdeczne dzięki, masz u mnie duże piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly6 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Witam jestem tu nowy ale po zakupie samochodu pewnie będę częściej tu zaglądał. Planuję kupić (a w zasadzie już praktycznie jest zaklepany) Quashqai'a sprowadzonego z Austrii z wymiany z salonu. Tak jak poprzednik pisał auto jest jeszcze za granicą ale na weekend zostanie zwiezione do Polski. Czy mogę prosić o sprawdzenie/rozkodowanie nru VIN: SJNFAAJ10U2093674. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 22 godziny temu, maly6 napisał: Czy mogę prosić o sprawdzenie/rozkodowanie nru VIN: SJNFAAJ10U2093674. VIN: SJNFAAJ10U2093674Mark: NISSANModel: QASHQAIProduction Date: 07/2010Engine's type: HR16DECapacity (cc): 1598Horsepowers: 110 VIN код: SJNFAAJ10U2093674 Модель: QASHQAI Серия: J10E Дата выпуска: 07.2010 BODY: 5 DOOR HATCH BACK ENGINE: HR16DE TYPE ENGINE AREA: EUROPE GROUP C DRIVE: 2 WHEEL DRIVE GRADE: VISIA GRADE TRANS: 5 SPEED MANUAL TRANS Код региона: EL1 Код цвета кузова: 326 Код цвета салона: G ASCD2: F/STD CRUISE CONT REGEG: CEN, GERMANY,AUSTRIA,SWITZERLAND SPTR6: F/TEMP SPARE TYRE VDCS2: F/VEHICLE DRIVE CONTROL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly6 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 OK. Dzięki jeszcze raz. A teraz podam szczegóły czy warto bo jestem już praktycznie zdecydowany ale cały czas się waham. Niby już mam dogadane ale jeszcze mogę zrezygnować bo nic nie jest dla mnie zobowiązujące. Przebieg 160tys., cena 29000zł + koszty już w Polsce czyli mniej więcej ile tych kosztów może być? Autko przyjedzie na lawecie bez tablic rejestracyjnych. Samochód może być dostarczony prosto do domu praktycznie bez kosztów dodatkowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Czy warto to nie wiadomo bo nikt nie widział na żywo auta, nie wiadomo w jakim stanie jest(może złożony z 3 przystanków) . Cena nie jest wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek11498 Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Akcyza wg. eurotaxu jeśli cena będzie mocno zaniżona tj, jakieś 3% wartości, do tego tablice, tłumaczenia, przegląd. Wyjdzie pewnie około 1,5k do 2k zł plus koszt transportu. Edytowane 30 Października 2019 przez borek11498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly6 Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Samochód sprowadza dobry znajomy przy okazji jadąc do Polski więc myślę, że to nie składak z przystanku:) Nówki 2 komplety kół-opon letnie i zimowe są do niego zapomniałem wcześniej dopisać. Zawsze jak wraca do Polski to coś szuka i sprowadza dla chętnych lub na sprzedaż jak coś dobrego upoluje. Transport mam praktycznie gratis, 29000zł to cena zakupu z dowozem pod dom. Nie wiem jak będzie cena na umowie zobaczymy. A taka cena wpisana do umowy to rozumiem 3% od wartości? Nie znam się na tym bo pierwszy raz kupuję takie autko. Tłumacz ok. 80 zł jak patrzyłem za kartę pojazdu i dowód rejestracyjny łącznie. Przegląd wiadoma stawka, tablice też. Jadę w sobotę go oglądać. Jak się spodoba to mi przywiezie pod dom. Aha i jeszcze pytanie a mianowicie czy ten model silnika da się "zagazować"? Jeżeli tak to jakie są orientacyjne koszty i czy jest to opłacalne dla tego przebiegu? Pozdrawiam Edytowane 30 Października 2019 przez maly6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek1978 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam, szukam informacji o Nissan cabstaR Nr VIN.- VWASBFTL0X1110664 Data pierwszej Rej. 15.02.2000. Nr rejestracyjny SC 6534V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 12 godzin temu, Zbyszek1978 napisał: Witam.... https://historiapojazdu.gov.pl/strona-glowna/-/hipo/historiaPojazdu/cepik?p_auth=o7VaS267 Tam wpisujesz i masz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek1978 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Dziękuje ale ja szukam historii od 99r z serwisu Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuQaS Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam. Proszę o sprawdzenie VIN SJNJAAJ10U7203774 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuQaS Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Faktycznie dziwne. Samochód znalazłem na aukcji w UK Edytowane 25 Listopada 2019 przez LuQaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Czy mogę prosić o sprawdzenie/rozkodowanie nr VIN: SJNFBNJ10U1223660 REJESTRACJA :CB 2407M DATA PIERWSZEJ REJESTRACJI 29.04.2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 9 godzin temu, Bartosz napisał: Czy mogę prosić o sprawdzenie/rozkodowanie nr VIN: SJNFBNJ10U1223660 REJESTRACJA :CB 2407M DATA PIERWSZEJ REJESTRACJI 29.04.2008 NISSAN brand:NISSAN catalog:NISSAN201809 name:QASHQAI date:04.2008 trimcolor:G - BLACK framecolor:Z11 - BLACK(METALLIC) model:FDRNLHZJ10EGAFDKEG market:Europe (LHD) bodyStyle:5 DOOR HATCHBACK engine:MR20DE grade:TEKNA GRADE transmission:M-CVT options:AREA:EUROPE C GROUP; WHEEL DRIVE:4WD; W/TEKNA TRIM; REAR PARKING SENSOR; 17INCH ALLOY WHEEL; INTELLIGENT KEY CARD; XENON HEADLAMP+AUTO LEVELIZER+5LWASHER; DOOR MIRROR BODY COLOUR+FOLDING; CEE; FIXED GLASS ROOF; CD AUTO CHG+6SPK+BTOOTH+DRIVE COMPU; VEHICLE DRIVE CONTROL; LTHR STRG WHL+SHIFT KNOB+ASCD+SILVER Historię w kraju sprawdź tu https://historiapojazdu.gov.pl/strona-glowna/-/hipo/historiaPojazdu/cepik?p_auth=o7VaS267 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1986 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Czy mogę prosić o rozszyfrowanie nr. VIN: SJNFFAJ11U2627392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Damian1986 napisał: Czy mogę prosić o rozszyfrowanie nr. VIN HistoriaPojazdu.gov.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1986 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 6 godzin temu, Andrzej G napisał: HistoriaPojazdu.gov.pl Znam ta stronę ale nic nie da. Auto jest nowe i niezarejestrowane. Jestem w trakcie zakupu a mi głównie chodzi o miesiąc produkcji i czy rzeczywiście rok jest prawidłowy oraz o rok modelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 13 minut temu, Damian1986 napisał: Auto jest nowe i niezarejestrowane. Jestem w trakcie zakupu a mi głównie chodzi o miesiąc produkcji i czy rzeczywiście rok jest prawidłowy oraz o rok modelowy Dobrze sprawdź ten VIN, bo ten dekoder który teraz podaję czyta bezbłędnie wszystkie auta o które wcześniej ludzie prosili, włącznie z miesiącem produkcji, a podanego przez Ciebie VIN-u nie czyta. Sam sprawdź https://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1986 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 6 minut temu, Andrzej G napisał: Dobrze sprawdź ten VIN, bo ten dekoder który teraz podaję czyta bezbłędnie wszystkie auta o które wcześniej ludzie prosili, włącznie z miesiącem produkcji, a podanego przez Ciebie VIN-u nie czyta. Sam sprawdź https://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan Tez juz sprawdzałem i niestety wyskakuje unkown vin code . Ogólnie wiele patrzyłem decoderów i nic nie działa lub pokazuje głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wiem, że większość tych decoderów to masakra. Nie raz się tutaj na forum śmialiśmy, jakie jajca wychodziły. Jeden mi nawet usiłował wmówić, że w Pulsarze mam diesla Ten który Ci teraz podałem działa elegancko i nie pokazuje głupot, ale Twojego VIN-u po prostu nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1986 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 5 minut temu, Andrzej G napisał: Wiem, że większość tych decoderów to masakra. Nie raz się tutaj na forum śmialiśmy, jakie jajca wychodziły. Jeden mi nawet usiłował wmówić, że w Pulsarze mam diesla Ten który Ci teraz podałem działa elegancko i nie pokazuje głupot, ale Twojego VIN-u po prostu nie widzi. A da się coś jeszcze zrobić . Gdzies indziej to odczytać lub z numeru samemu rozkodowac? Ale nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji z nowymi rocznikami aby to odczytać. Na jednym dekoderze pokazało mi ze to 1 generacja i 2014 rok a na innym ze nissan primera :p Szkoda ze sam nissan nie dostarcza narzędzi aby można było to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma92 Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Witam, Zakupiłem w Październiku QASHQAI z 2014. prosze o sprawdzenie vinu: SJNFEAJ11U1051928 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi