Ziootek Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Na ulicy Pulsar to imho jeden z ładniejszych kompaktów. Urodą przebija go chyba jedynie Mazda 3, ale tam jest długa maska kosztem bagażnika. Ciekaw jestem jak wygląda różnica w zawieszeniu 1.2 i 1.6, bo 1.2 buja na boki w porównaniu z Juke'iem. Co jest dziwne, jeśli weźmiemy pod uwagę wysokość aut. Polemizowałbym. W mojej opinii ładniejszy i zgrabniejszy jest VW Golf VII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Polemizowałbym. W mojej opinii ładniejszy i zgrabniejszy jest VW Golf VII Skoro kupiłeś Tidę, to się nie dziwię, że Golf wydaje Ci się ładniejszy od Pulsara i Mazdusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Dla mnie Pulsar jest mniej atrakcyjny jak TIIDA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Dla mnie Pulsar jest mniej atrakcyjny jak TIIDA . To już wiemy Edi. To wyżej, to było tak dla wesołości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Gulf był jest i będzie pospolity dla mas ,ja mam origami na kółkach a Lex NX300h to już majstersztyk czaru formy Ale ja nie lubię tego co jest pospolite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jeszcze Wam oleju nie biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Motodoktora naleją to nie będzie brać tylko dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Cisza oznacza brak problemów...lub zbliżającą się burzę (Panowie żartowałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Cisza oznacza, że nic nowego poza tym o czym pisaliśmy wcześniej. Czyli jak na razie jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Fajne masz spalanie w podpisie... Rzetelne - na podstawie dystrybutora. Komputer jest jeszcze bardziej optymistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Jeździsz też chyba bardzo sensownie... Nie biorę udziału przy starcie spod świateł i prawego pedału używam racjonalnie. Na początku eksploatacji Pulsara sporo podglądałem "suwaczek" eco jazdy i jego reakcje na "prawą nogę" - to przynosi efekty. Teraz bez większego wysiłku i jednocześnie nie będąc zawalidrogą, mieszczę się w rozsądnym zużyciu. Dodam w tym miejscu, że gdybym miał wystartować w teście Nissana na "ECO Jazdę", to bez problemu zszedłbym po trasie poniżej tych 4,3 ltr/100 km (wg. komputera), które Nissan podaje w tabelach. Tylko taka jazda, to nie jazda ... i u wielu współużytkowników dróg mogłaby wywołać "skurcz szczęki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo48 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Wa-wa ul.Puławska Pulsar czarny z relingami dachowymi /srebrne/ przylegające na całej długości. Ładnie to wyglądało. Ciekawe czy to akcesoria fabryczne czy chińska manufaktura, Staliśmy na światłach w przeciwnych kierunkach miałem chwilę żeby się przyjrzeć na pewno był to Pulsar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro11 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Widzę, że od lutego trwa przerwa w debacie n/t występowania pulsara na naszych drogach. Rozumiem, że spotykacie ich coraz więcej i niepokój związany z odsprzedażą powoli zanika. Ja też mam to poza sobą - właściwie codziennie widuję pulsary, właśnie!, nawet po kilka sztuk. Obecnie testuje się ich przydatność flotową i jeśli temat zaskoczy, będzie ich całe mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Widzę, że od lutego trwa przerwa w debacie n/t występowania pulsara na naszych drogach. Rozumiem, że spotykacie ich coraz więcej i niepokój związany z odsprzedażą powoli zanika. Ja też mam to poza sobą - właściwie codziennie widuję pulsary, właśnie!, nawet po kilka sztuk. Obecnie testuje się ich przydatność flotową i jeśli temat zaskoczy, będzie ich całe mnóstwo.W niedzielę na S8 minąłem Pulsara podobnego do mojego, też biała perła. Kierowca przyspieszył, chwilę pojechał za mną, ale ostatecznie wrócił do swojego tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro11 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 No tak, pojechał za Tobą, bo chciał zobaczyć, jak wygląda jego samochód Też tak mam. Przejechałem w ciągu 2 dni 2 tys. km. Poglądowa podróż Średnio spalił 6.5l przy zawrotnych prędkościach autostradowych < Zbiera się fajnie, nawet byłem zaskoczony. Nie jest to auto sportowe, ani wybitnie podróżne. Zbyt dużo wysiłku fizycznego kosztuje utrzymanie toru jazdy. Pulsar to typowy miejski kompakt i w tej roli sprawdza się b. dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialogardzianin Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 W dniu 30.04.2015 o 06:40, Edek01 napisał: Centr futrowych to są stosy na reklamacjach Do samochodów z Start-Stop to są aku takie http://www.varta-automotive.pl/pl-pl/products/start-stop/silver-dynamic-agm/ http://www.baterie.com.pl/produkty/akumulatory-rozruchowe-yuasa/seria-5000 Kurde, w mym Pulsarku kilka dni temu zdezaktywował się system S/S, mrugała ikonka obok zegarów. Dodatkowo, przy rannym rozruchu zachechłał raz, a mrozów u mnie praktycznie nie było. Korzystając z dnia wolnego podłączyłem dziś sprezentowany mi mały prostowniczek Boscha i ustawiłem go na ikonkę auta i 12V, bo nie byłem pewny czy mogę ustawić go w opcji AGM. Generalnie zdołowany jestem, bo jestem drugim właścicielem i autko jako 3,5letnie już ma niemrawy akumulator. Przy oględzinach auta poprzedni właściciele z dumą opowiadali o systemie SS i że go nie wyłączali. Kiedy go kupowałem, nie zdawałem sobie sprawy, że zarzynali aku i rozrusznik. :-( Ja to w cholerę wyłączam, choć zdarzyło mi się kilkukrotnie zapomnieć o tym. Obawiam się, że przed zimą czeka mnie wymiana i teraz pytania: 1) jechać z wymianą do ASO czy banalnie sam wymienię? 2) jaki polecilibyście aku gdybym miał sam kupić (linki), czy jednak zdać się na serwis, bo autko naszpikowane elektroniką, itp.? 3) czy można bezkarnie wyciągnąć Aku i naładować w piwnicy (brak garażu), czy to szkodzi elektronice, komputerowi? 4) czy można tego Fiamma co jest aktualnie doładowywać w trybie AGM? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Fiamy padają jak muchy i nie właściciel tu winny. Poczytaj w dziale qashqhaia j11To nie AGMA po odłączeniu trzeba ponownie zakodować szybę i radio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 2 godziny temu, manix napisał: A po odłączeniu trzeba ponownie zakodować szybę i radio. I nie tylko. Trzeba poinformować sterownik silnika o włożeniu nowej baterii. Inaczej będzie sterował ładowaniem z poziomem takim, jaki miał wcześniej w pamięci przy starym akumulatorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 11 godzin temu, bialogardzianin napisał: Generalnie zdołowany jestem, bo jestem drugim właścicielem i autko jako 3,5letnie już ma niemrawy akumulator. Przy oględzinach auta poprzedni właściciele z dumą opowiadali o systemie SS i że go nie wyłączali. Coś mi się wydaje kolego, że poprzedni właściciel coś kombinował z akumulatorem. Nalepka niby Fiamm, ale dziwi mnie, że nie masz na pokładzie aku bezobsługowego. U mnie Fiamm zamontowany fabrycznie padł przed upływem gwarancji, więc mi wymienili w ASO na coś innego (rzekomo lepszego). Pytasz o sugestie dot. zakupu nowego aku. Proponuję samodzielnie kupić EXIDE , ale wymiana już tylko w ASO z powodów opisanych przez kolegę wcześniej. Chyba, że sprzedawca będzie dysponował stosownym oprogramowaniem i będzie w stanie "poinformować" sterownik s-ka o nowym aku na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Nie macie w instrukcji procedury aktywacji czujnika akumulatora?Zakładałem, że jest. Wiem że to inna marka, ale u mnie wygląda ona tak:“Warunki wstępne reaktywacjiczujnika akumulatoraNależy wyłączyć silnik i nie urucha-miać go przez 4 godziny, a następnie3 lub 4 razy uruchomićsilnik, aby reaktywować czujnik aku-mulatora. Nie należy podłączać żadnych urzą-dzeń (np. nawigacja, kompresor) doukładu elektrycznego samochodu,gdy silnik jest wyłączony. W przeciw-nym razie reaktywacja czujnika aku-mulatora może się nie udać.Informacja System ISG może nie działać prawi-dłowo w następujących warunkach: - Wystąpiła usterka systemu ISG. - Rozładowany akumulator. - Podciśnienie w układzie hamulco-wym jest niskie. W takim przypadku zalecamy prze-prowadzenie kontroli systemu ISG w autoryzowanej stacji obsługi“Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu TapatalkaI jeszcze jedno, brak aktywacji z tego co mi wiadomo niesie tylko skutek braku aktywności SSWysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi