rafiros Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 No i pudlo zainstalowane. Bylo troche zamieszania, zeby zachowac antenke ale udalo sie. Jest i pudlo i antenka. Przy predkosciach rzedu 70-80 km/h nie slychac zadnych podejzanych dzwiekow. Tylko na nierownosciach slychac jak tam na dachu lata troche pokrywa pudla i stuka. Za to przestrzen bagazowa wzrosla z 430 do 890 l . Jakie belki masz ? Ja do nowego muszę kupić jakieś belki bo w poprzednim nie miałem relingów - co to za box - ja posiadam Thule Motion 800 i jestem z niego bardzo zadowolony - do kompletu zestaw toreb do boxa i wyjazd na wakacje oraz pakowanie auta przestaje być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jakie belki masz ? Ja do nowego muszę kupić jakieś belki bo w poprzednim nie miałem relingów - co to za box - ja posiadam Thule Motion 800 i jestem z niego bardzo zadowolony - do kompletu zestaw toreb do boxa i wyjazd na wakacje oraz pakowanie auta przestaje być problemem. Belki to Thule WingBar Edge 9585. Sa swietne bo sa bardzo niskie, tutaj troche lepiej je widac. Pudlo to standardowy box sprzedawany w szwedzkiej sieci sklepow z akcesoriami samochodowymi Mekonomen, 460l, jakies 15 kg wagi. Tez chcialem pudlo Thule do kompletu ale jest za wysokie i nie zmieszcze sie do boksu parkingowego (2m). Tylko ten box ktory wybralem wygladal znosnie i mial tylko 34 cm wysokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dzięki , o tych belkach też myślałem i chyba właśnie takie kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) No i pojechalismy. Na razie tylko testowo, zeby zobaczyc jak to jest. Okazalo sie, ze mamy multum bagazu, mina troche mi zrzedla gdy zobaczylem te sterte. Nie mniej jednak wszystko udalo sie sie zapakowac i nawet nie musialem zdejmowac gornej polki. QQ jak zawsze prezentowal sie godnie na campingu. Dzieciaki byly wniebowziete mogac niespac do poznych godzin. Niestety noca zaczelo padac i okazalo sie, ze namiot nie jest szczelny i bedzie wymagal reperacji. Wczesnym rankiem salwowalismy sie ucieczka przed wciaz padajacym deszczem. Zabezpieczylismy wigwam i zgarniemy go jutro rano kiedy troche juz przeschnie i o ile nie porwie go do tego czasu woda. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez CaptainRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Co to za namiot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Co to za namiot ? Easy Camp Boston 600A. Trafilem na wyprzedaz sezonu 2015 ale nie byl to udany model, problemy z jakoscia folii okien. Jakos przezyjemy z nim ten sezon ale kolejny juz cos z wyzszej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Tak w namiotach jest im więcej foli to i więcej przeszyć a jak kiepsko podszyte to i salwować się trza. Za dobrych czasów miałem porządny 4 osobowy z przedsionkiem namiot prod. PL lekki to nie był ale młody prawie w nim się wychował i nigdy nie przemókł nie podarł się a był maltretowany niebosko, ale to już było, jak to w piosence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ja obecnie drugi sezon używam namiot Arpenaz Famili 4.1 z Decathlona - kupiłem w zeszłym roku na szybko ale spisuje się rewelacyjnie - w tym roku przeszedł prawdziwy test - 14 godzin mocnej ulewy z burzą i to dość mocną i ani jednej kropli w środku - tak że jestem z niego zadowolony i następnym będzie jego większa wersja Arpenaz Famili 5.2 XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Tak w namiotach jest im więcej foli to i więcej przeszyć a jak kiepsko podszyte to i salwować się trza. Za dobrych czasów miałem porządny 4 osobowy z przedsionkiem namiot prod. PL lekki to nie był ale młody prawie w nim się wychował i nigdy nie przemókł nie podarł się a był maltretowany niebosko, ale to już było, jak to w piosence. No niestety, niektore wspolczesne namioty przypominaja wspolczesne samochody - atrakcyjny wyglad ale kiepsko z jakoscia. Wystarczyl jeden wyjazd aby okazalo sie ze jedno okno ma kilkanascie pekniec przez ktore w czasie mocnego deszczu dostaje sie woda, do tego urwal sie jeden kolek mocujacy prog w drzwiach. Zdecydowanie nieudany model. Ja obecnie drugi sezon używam namiot Arpenaz Famili 4.1 z Decathlona - kupiłem w zeszłym roku na szybko ale spisuje się rewelacyjnie - w tym roku przeszedł prawdziwy test - 14 godzin mocnej ulewy z burzą i to dość mocną i ani jednej kropli w środku - tak że jestem z niego zadowolony i następnym będzie jego większa wersja Arpenaz Famili 5.2 XL Zastanawialem sie rowniez nad Decathlonem ale jedyny namiot ktory nam odpowiadal byl za duzy po zlozeniu do torby. Teraz bez problemu moglbym go pomiescic dysponujac bagaznikiem dachowym. Nastepny namiot bedzie zdecydowanie pneumatyczny, za duzo zachodu ze stawianiem masztow i naciagniem tego wszystkiego pozniej. Teraz nasz nieszczesny Boston 600 namakal przez ponad 30 godzin. Zawalic sie nie zawalil ale w srodku bylo juz nieco wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Może trochę nie w temacie ale namiot ważna rzecz - te pneumatyczne to masz na myśli te z pompowanym stelażem ? Też nad tym myślałem ale po przeczytaniu kilu opinii podobno ciężko przy składaniu wyssać powietrze ze stelaża - można pompką ze wstecznym ale musi być sporej mocy - w tym roku pociągnę na moim obecnym namiocie ,a na przyszły rok Arpenaz Famili 5.2 XL no chyba że Ty przetestujesz jakiegoś dmuchawca godnego polecenia i dasz znać to wtedy się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Może trochę nie w temacie ale namiot ważna rzecz - te pneumatyczne to masz na myśli te z pompowanym stelażem ? Też nad tym myślałem ale po przeczytaniu kilu opinii podobno ciężko przy składaniu wyssać powietrze ze stelaża - można pompką ze wstecznym ale musi być sporej mocy - w tym roku pociągnę na moim obecnym namiocie ,a na przyszły rok Arpenaz Famili 5.2 XL no chyba że Ty przetestujesz jakiegoś dmuchawca godnego polecenia i dasz znać to wtedy się zobaczy Decathlonowe namioty typu Air maja specjalne zawory pomagajace pozbyc sie powietrza dosc szybko. Mam tez elektryczna pompke dwubiegowa i 2 dwusobowe materace plus spore dmuchane fotele robie w jakies 10 minut. Nie wydaje mi sie, ze to jest problem. Raczej wielkosc torby, namioty pneumatyczne zajmuja wiecej miejsca w bagazniku. Na oku mam SECONDS FAMILY AIR 6.3 XL QUECHUA z Decathlonu, 4ro komorowy i calkiem spory. Problemem moze byc spory wor, 38x38x100 cm i 26 kg wagi. Inna opcja, drozsza, to Outwell Hornet XL Air Tent 2015 Smart Air, inna liga ale ogromny wor 50x114 cm i 28 kg wagi. Oba tunelowe z sypialnia w tylnej czesci, taki typ odpowiada nam najbardziej. Quechua http://www.decathlon.se/talt-seconds-family-air-63xl-id_8300026.html Outwell http://www.campingworld.co.uk/en/Outwell-Hornet-XL-Air-Tent-2015-Smart-Air/m-10799.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Mam i ja.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Za to nie masz nalepki rejestracyjnej na przedniej szybie. Zadzwońcie na MILICJĘ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Mam ale nie przyklejoną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Ale kabel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 poprzeczki do relingów ( jeżeli są dedykowane do QQ ) są dużo ładniejsze niż oryginalne Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 zapomniałem zrobić zdjęcia samych poprzeczek ale są w kolorze czarnym i wyglądają nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 naklejkę przyklej bo faktycznie w razie pecha będzie mandacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 I utrata dowodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Swoją drogą mnie nie wypuścili z salonu póki własnoręcznie nie przykleili naklejki na szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam i ja.. Bardzo ladne to pudlo Thule, tez bym mial takie gdyby nie 2m na wjezdzie do garazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jak już wspominałem wcześniej mam box Thule dynamic 900 i mieszczę się w garażu (wys. ok. 2,1 m). W czasie jazdy odgłosy szumów minimalnie głośniejsze, brak za to wyczuwanych wpływów wiatrów bocznych na samochód z boxem - jest tak jak i bez boxu. Samochód biała perła, box czarny, więc i wygląda to znakomicie, poza tym mieszczę w nim ogrom bagażu, w zimie narty o długości 180 cm (z zapasem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Obecnie jezdzi sie na nartach 150-160 cm. a jak wyglada zuzycie paliwa z boxem i bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 No i na moim QQ zagościły dzisiaj belki Thule WingBar Edge 9585 - wyglądają bardzo fanie - przymierzałem się do WingBar 962 lub SquareBar 762 ale jak zobaczyłem WingBar Edge 9585 to inne opcje odpadły natychmiast - w WingBar Edge 9585 nic nie wystaje poza stopy , są w miarę ciche . Fotki wrzucę jak zrobię W przyszłym tygodniu wyjazd na wczasy z boxem Thule Motion 800 tak że pakowanie nie stanowi problemu. W sierpniu wyjazd na piknik pod namiot. Czy ktoś z Was przewoził na QQ box i jeden rower - chciałbym zabrać rower dla dzieciaka - jaki uchwyt na rower polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 No i na moim QQ zagościły dzisiaj belki Thule WingBar Edge 9585 - wyglądają bardzo fanie - przymierzałem się do WingBar 962 lub SquareBar 762 ale jak zobaczyłem WingBar Edge 9585 to inne opcje odpadły natychmiast - w WingBar Edge 9585 nic nie wystaje poza stopy , są w miarę ciche . Fotki wrzucę jak zrobię W przyszłym tygodniu wyjazd na wczasy z boxem Thule Motion 800 tak że pakowanie nie stanowi problemu. W sierpniu wyjazd na piknik pod namiot. Czy ktoś z Was przewoził na QQ box i jeden rower - chciałbym zabrać rower dla dzieciaka - jaki uchwyt na rower polecacie ? Gratuluje zakupu, to najfajniejsze belki jakie widzialem (szkoda, ze czarne sa drozsze). Jesli masz zalozone 800 to na dachu nie ma juz miejsca, chyba ze sie myle. Jesli masz hak to sprawa prosta, to najlepsze miejsce. Jak nie to bagaznik na drzwi. Thule produkuje i to i to . Obecnie jezdzi sie na nartach 150-160 cm. a jak wyglada zuzycie paliwa z boxem i bez ? Pewnie jest jakas roznica, ja na okolo 100 km odcinku nie zauwazylem zadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi