Karminadel Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie che mi się nowego tematu uruchamiać - ale dzisiaj jadąc autem, mając w bagażniki dwie walizki (weszły spokojnie) w trakcie jazdy.... otworzył mi się bagażnik ! (sic!) W mojej dwudziestodwuletniej karierze nigdy mi się takie coś nie zdarzyło. Na szczęście pojawiła się ikonka wykrzyknika i obrazek samochodu z otwartą klapą. Więc żądnych walizek po jezdni zbierać nie musiałem. Dodam, że klapa była dobrze zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plums Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie che mi się nowego tematu uruchamiać - ale dzisiaj jadąc autem, mając w bagażniki dwie walizki (weszły spokojnie) w trakcie jazdy.... otworzył mi się bagażnik ! (sic!) W mojej dwudziestodwuletniej karierze nigdy mi się takie coś nie zdarzyło. Na szczęście pojawiła się ikonka wykrzyknika i obrazek samochodu z otwartą klapą. Więc żądnych walizek po jezdni zbierać nie musiałem. Dodam, że klapa była dobrze zamknięta Też mi sie coś takiego zdarzyło. Okazało się, ze awaria siłowniczka elektrycznego - wymiana na gwarancji. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxqa Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Czy u was belki thule wing bar 9585 też gwiżdżą po przekroczeniu 100 km /h.Przyznam że jest to trochę denerwujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke2 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 U mnie standardowe, aluminiowe belki Nissana mocowane bezpośrednio do dachu (nie mam relingów), mimo owalnego profilu belki i opływowych mocowniań, hałasowały koszmarnie. Dopiero po zamontowaniu czterech uchwytów rowerowych nastała błoga cisza. Myślę, że wyraźna poprawa może być po zamontowaniu boxu dachowego. Same belki, to tortura dla naszych uszu, szczególnie w tak "wspaniale" wyciszonym Qq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxqa Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Mam nadzieję że tak będzie bo inaczej nie wyobrażam sobie jazdy z gwizdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 U mnie standardowe, aluminiowe belki Nissana mocowane bezpośrednio do dachu (nie mam relingów), mimo owalnego profilu belki i opływowych mocowniań, hałasowały koszmarnie. Dopiero po zamontowaniu czterech uchwytów rowerowych nastała błoga cisza. Myślę, że wyraźna poprawa może być po zamontowaniu boxu dachowego. Same belki, to tortura dla naszych uszu, szczególnie w tak "wspaniale" wyciszonym Qq. Pytanie czy uszczelki są dobrze założone. Jak założyłem swój bez uszczelek, to przy 60 km/h był "gwiżdżący czajnik" nad głową. Z uszczelkami 160 km i w miarę spokój. Zakładam jednak, że kolega ma założone uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke2 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 O jakie uszczelki chodzi? Gumowe pod stopami belek, czy te z gąbki przyklejane od wnętrza platikowej osłony stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) O jakie uszczelki chodzi? Gumowe pod stopami belek, czy te z gąbki przyklejane od wnętrza platikowej osłony stopy? O te, które maskują prowadnice, w które wpinasz uchwyty np.: na narty. Niektóre belki są tak zrobione, że tej uszczelki nie wyciągasz, a inne musisz po założeniu dociąć. Nie wiem jak jest w przypadku Thule Wing Bar Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxqa Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja mam założone uszczelki a i tak słychać gwizd gdy zbliża się do 100 km/h.Przypomnę belki thule wing bar 9585 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja posiadam również Thule wing bar edge 9585 - zakładam belki wtedy jak musze założyć boxa, z boxem na dachu nie gwiżdżą - ja jeżdżę z boxem do 140 km/h. Staram się na codzień nie jeździć z samymi belkami ale nawet jak kilka dni są na relingach to nie słychać gwizdów chociaż na pewno słychać szumy i w aucie jest wyraźnie głośniej gdy przekraczamy 90 km/h - do tej prędkości nie słychać w ogóle belek na dachu. I jeszcze takie spostrzeżenie , że z pełnym, zapakowanym boxem jest ciszej niż w przypadku jazdy z pustym boxem - rezonuje , huczy - ale to tylko w czasie wakacji takie przygody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ja założyłem wspomniane wyżej belki firmy Thule już przed poprzednią zimą, potem używałem box-u ale po sezonie box poszedł do garażu, belki zostały na samochodzie. Jeżdżę sporo autostradami i jedynie przy bocznym wietrze i to nie przy każdym słyszę belki, poza tym jest cicho.Nie wiem jak głośny jest silnik benzynowy, ale przy tej prędkości, o której wspominasz musi być słyszalny, więc w takim razie belki muszą b. głośno gwizdać. U mnie (mam diesla) najgłośniej słyszę odgłos opływającego kabinę powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxqa Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Silnik benzynowy jest cichy a gwizd belek jest słyszalny gdy prędkość zbliża się do 100 km/h.Nie jest to aż taki bardzo głośny gwizd jednak jest słyszalny i to najbardziej irytuje.A w których miejscach masz je zamontowane,może w tym tkwi przyczyna mógłbyś wrzucić jakieś foto na forum dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Silnik benzynowy jest cichy a gwizd belek jest słyszalny gdy prędkość zbliża się do 100 km/h.Nie jest to aż taki bardzo głośny gwizd jednak jest słyszalny i to najbardziej irytuje.A w których miejscach masz je zamontowane,może w tym tkwi przyczyna mógłbyś wrzucić jakieś foto na forum dla porównania? Ponieważ mam box Thule Dynamic 900 więc mam najbardziej belki od siebie są odsunięte, by dopasować je najbardziej optymalnie do boxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi