Karol_S Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Witam wszystkich Nissanmaniaków!! Od jakiegoś czasu nurtuje mnie jedno pytanie. Czy warto wymienić halogeny na xenony? Czy to wogóle poprawi komfort jazdy po zmroku i czy jest to opłacalne? Bo jak patrzyłem z grubsza na ceny lamp, prztwornic itd. to ceny są jakby z kosmosu Dodam tylko, że w salonie nissana koszt wycenili od 5000 zł w górę... Proszę o szczere opinie i rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Ksenon moim zdaniem jest dużo lepszy niż halogen, ale w Twoim przypadku interes całkiem nie opłacalny( nie mówimy oczywiście o pseudo tuningu w stodole na chińskich żarnikach) Ksenon daje jasne mocne światło i pożera mniej prądu, Ty pomyśl ewentualnie o lepszych żarówkach konkretnej firmy i tyle. Takie moje zdanie. Dołożenie ksenonów to: lampy z przetwornicami, spryskiwacze reflektorów i układ samo poziomowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_S Posted May 23, 2015 Author Share Posted May 23, 2015 Z tego wszystkiego mam tylko spryskiwacze reflektorów Moze zamontuje ciut mocniejsze żarówki, bo i klosze mam nowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.