Edek01 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 W Almerze 10W60 shella smarował do -20 Teraz w HR16DE lepki olej 5W50 daje sobie wyśmienicie rade z smarowaniem z ciasnych otworków smarujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Tego nie wiesz Edwardzie bo jak sądzę jeszcze nie oglądałeś panewek w swoim silniku w Tiidzie . Kto wie, może są już "podebrane" przez stosowanie W50 . Z drugiej strony 1.5 dci to silnik Renault i nie można go uśredniać jako "japoński". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Na straży podebrania materiału to u mnie jest Militec1 . A z nim na częściach no bardzo ciężko coś podebrać oj trza się bardzo postarać Dokładnie 1.5 Dci to nie Japan dlatego taki wadliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Proszę trzymać się tematu - "JAKI ROZRZĄD ..." Inne wypowiedzi (np. o olejach ) - będą usuwane w trybie natychmiastowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ok, ok, to powiedzcie mniej więcej ile za wymianę paska, napinaczy, pompy w pakiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Części+ robocizna ok.600-800zł no chyba że ASO to ok 1000-1200 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 I wracając do tematu, jaki zestaw do wymiany rozrządu polecacie? Ok,juz po zabiegu. Zestaw rozrządu bosha, pasek wielorowkowy, wszystkie filtry, olej petronas 5w30. 1100 z robocizną. ...no i cyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Cyka to głośno klawiatura na tym 5W30 wymyśle Ku......y i Szatana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Moje wyczulone ucho nie lubi słuchać pracy klawiatur na 5W30 Moja klawiatura na 5W30 cykała tak jak by miała sobie dziurę wycykać w pokrywie zaworów Rafik ale to takie moje wyczulone ucho co lubi delikatne cykanie na bardziej lepkim oleju bo 5 przed W sobie zostawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ale to typ oleju zalecany przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Wiem Rafik że producent zaleca do twojego 5W30 Do mojego też producent zaleca 5W30 ale nie miałem serca słuchać tego napierdzielania i wygładziłem prace silnika sprawdzonym od lat Balsamem Edytowane 29 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 A balsam to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Morderca panewek Mobil 1 5W50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Mi w żadnym silniku a było ich trochę zalanym Balsamem Panewki nie padły Ranger a skąd te informacje że Balsam jest mordercą Panewek ???? Panewki padają ale nie od Balsamu ,padają ze zbyt niskim stanem oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 W silnikach 1.5 dci jest jakiś błąd konstrukcyjny i jest problem z smarowaniem panewek. Olej musi być wymieniany częściej niż zaleca instrukcja i nie może być inny niż zaleca instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ranger przecie ja nie namawiam kolegi na zmianę z 5W30 na Balsam 5W50 I wiem że 1.5dci są bardzo wadliwe po wszystkich poprawkach technicznych jakie przeszły nawet dziś Napisałem o cykaniu, cykaniu na 5W30 a cykaniu na Balsamie to wszystko Bo jeśli chodzi technicznie o Balsam i szybkość smarowania to jest to nadal 5W a nie 10W czy 15W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ja tam teraz latam na Castrol EDGE 5W30 i mam wrażenie, że silnik nigdy tak dobrze mi nie chodził jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Edge 5W30 ale jaki dokładnie ??? Ja tam Castrola to widziałem co on robił z silnikami szlamiaste masakry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Z tym szlamem to było bardzo dawno temu. I tylko z jednym olejem z gamy Castrol. Edge jest ok. Fajnie silnik chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Ranger ja za dobrze znam Castrola i nie tylko Magnatec szlami silniki Ranger tego zalałeś ? Bo do niego dodali Milicjanta co się zwie Titanium FST co redukuje tarcie Bo te szlamią Edytowane 30 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Shell Helix Ultra 5W/40 ....odpukać cisza i komfort Zalewam nim wszystkie silniki (benzynowe)....nigdy więcej Castrola faktycznie szlam w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Shell Helix Ultra 5W/40 ....odpukać cisza i komfort Zalewam nim wszystkie silniki (benzynowe)....nigdy więcej Castrola faktycznie szlam w silniku. Na tym to i frytki lepsze wychodzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Na tym to i frytki lepsze wychodzą.... Shell nie w jednej kuchni gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Dobra dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi