Edek01 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Nie no w mojej kuchni to tylko Balsam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Zalałem tego drugiego. Nie sądzę aby szlamił. Szlamiły Slx'y jak dobrze pamiętam. EDGE są dobre . Nie wierzcie w mity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Żarty żartami ale jeździłem na Castrol. Edge i chwaliłem sobie, jeździłem tez na Shell Helix-ie i tez złego słowa powiedzieć nie mogę. Oba są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 A co sądzicie o moim petronasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 bądźmy szczerzy - benzynówki Nissana nie są jakoś szczególnie wrażliwe na jakość oleju. Każdy olej zgodny ze specyfikacją będzie dobry. Potronas także . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 bądźmy szczerzy - benzynówki Nissana nie są jakoś szczególnie wrażliwe na jakość oleju. Każdy olej zgodny ze specyfikacją będzie dobry. Potronas także .Ok,tylko mój silnik to 1.5 dci 68km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Bądźmy szczerzy ,najlepszy olej to taki który ma dużo dodatków myjąco-płuczących i dobrą lepkość aby film olejowy chronił a nie udawał że chroni Ranger nie zgodzę się że każdy olej będzie dobry nawet zgodny z specyfikacją ,bo w większości to one nie są dobre tylko udają dobre Im dłużej silnik czysty lśniący w środku tym dłużej sprawny !!!!! Edytowane 31 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Piszcie o olejach we właściwym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ranger ale odpisz Rafikowi bo on zadał pytanie czy Petronas nie wiem jaki dokładnie wlał jest dobry do jego 1.5dci???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Petronas 5w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Petronas 5w30 A co to za wynalazek ? Coś podobnego widziałem w Tesco obok karmy dla kotów, ale nie kojarzę dokładnie. Czym się kierowałeś wlewając to do silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Malezyjska firma petrochemiczna. Na świecie dość znana. Potronas był sponsorem tytularnym BMW Sauber za czasów Roberta Kubicy w F1. Bardzo dobre wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Interesuję się motoryzacją ale słyszałem o tej firmie tylko z reklam na F1.......zachodniej Europy raczej nie zawojowali bo było by więcej wzmianek na ten temat. A czytając opisy olei z tej firmy wszędzie pisze że zgodne ze specyfikacją grupy VW i BMW (specjalnie dedykowane) i nic więcej. A z tym Tesco nie żartuję, litr tego oleum to 3.79f........4l to 13.98f więc to raczej tani niezbyt chodliwy towar. Shell Helix 5W30 kosztuje 6.48f za litr.....za 4l to 23.78f. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Europa jest zdominowana przez europejskie koncerny: Elf, Total, Castrol, Motul to tylko te najbardziej popularne. Potronas jest znany raczej poza Europą. Myślę, że cena w Tesco o której mówiłeś wynika raczej z wyprzedaży produktu, który się słabo sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Warto dodać ,że kupując olej mało znany w Polszy - jest szansa , że kupimy oryginał . W przeciwieństwie do tych wszechobecnych i "jedynie tylko znanych" naszym rodakom Na innych forach motoryzacyjnych ma dobre opinie. @rafik - napisz za jakiś czas jak się autko sprawuje i nie przejmuj się komentarzem rodem z onetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja tam się nie znam na Petronasie ale znam się na Balsamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Skyller, spoko. Jak narazie śmiga bez zarzutu, ale to jeszcze trochę za krótko na opinie Ja tam się nie znam na Petronasie ale znam się na Balsamie Bal-sam, czyli imprezka w pojedynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Balsam impreza w pojedynkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Nie mów że nie kumasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Chyba nie kuma . Kiedyś słyszałem o gościu który przed bal-samem siadał sobie na rękach, żeby zdrętwialy. Wtedy podobno miał wrażenie, że to nie bal-sam, tylko ktoś obcy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ranger miałem kiedyś samotną sąsiadkę co cyklicznie darła mordę jak by ją obdzierali ze skóry! Któregoś raza sąsiad z piętra wyżej nie wytrzymał i zeskoczył na jej balkon piętro niżej celem zobaczenia co ona wyprawia! Jego oczom ukazała się sąsiadka nadziewająca się na nogę od własnego stołu Ona też miała wrażenie że ją koń stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jak Człowiek w potrzebie to różnych sposobów się ima :D . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Oj tak ona imać na nogach się lubowała a znajomość z murzynem o trzech nogach sprawę by załatwiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Hym.. Temat z rozrządem ,czy nierządem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 O Dewiacjach i to ja nie zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi