kiego Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No to ja z 1.5 dci to już całkiem mniejsza mniejszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Co prawda to prawda, poprawiam sie wiec, ze klub seniora QQ sklada sie z silnikow 1.5 i 1.6 dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No to nagrałem sprawę na autko jak to jedno popołudnie potrafi namieszać dzięki za pomoc pieniste zimne dłużny Wam jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No to nagrałem sprawę na autko jak to jedno popołudnie potrafi namieszać dzięki za pomoc pieniste zimne dłużny Wam jestem To rozsadny wybor, w zestawieniu z manualna skrzynia to solidny zestaw. Jedyne problemy o jakich slyszalem dotyczyly przekladni automatycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ale tutaj nie tylko nissan ma problem,w moim poprzednim oplu przez v pisanym automaty miały wycieki oleju ,przez co skrzynie rozpadły się po 30kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jeszcze co do DPFa... domyślam się, że żadna kontrolka się nie zaświeci, gdy przyjdzie mu ochota na wypalanie... gdzie by się tu diodą podpiąć, aby mieć świadomość, iż coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Tego to jeszcze nie wiem,np w insigni system automatycznie załączal grzanie tylnej szyby i lusterek gdzie można bylo się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Zobaczę czy mi w ASO coś powiedzą ta ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A wracajac do zuzycia uleju, to ja odebralam autko 10.10.1015, mam przejechane 4500 km, miarka oleju miedzy min. i max. ma okolo 4 cm a mnie ubyl o od max okolo 4 milimetry, wiec tylko sie cieszyc i na pewno (jak tak dale pojdzie) nie bede musiala robic dolewki przed nastepna wymiana oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A wracajac do zuzycia uleju, to ja odebralam autko 10.10.1015, mam przejechane 4500 km, miarka oleju miedzy min. i max. ma okolo 4 cm a mnie ubyl o od max okolo 4 milimetry, wiec tylko sie cieszyc i na pewno (jak tak dale pojdzie) nie bede musiala robic dolewki przed nastepna wymiana oleju Ja zrobilem tylko jedna, niepotrzebna zreszta. Od tamtej pory nic, nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Pięknie te dane spalania wyglądają czyli przy mojej spokojnej jeździe będę oscylował koło 4,5-5,0l /100km a żonka to znowu będzie rekordy oszczędności mi robić no i z tego co piszecie to DPF nie taka straszna rzecz No ja w ogóle nie potwierdzam takiego spalania, ostatnio przeniosło mi się biuro i baaaardzo zmniejszyła droga do pracy(6km w jedną stronę) i obecne spalanie wychodzi mi 8.5l/100km. Na dłuższych trasach jak jadę "normalnie" wychodzi ~6l/100km. Najniżej zszedłem do 5l/100km ale to cały czas na tempomacie 100km/h. Auto mam 3 rok i żadnych problemów z filtrem DPF, nawet nie wiem kiedy się wypala, szczerze to mnie to nie interesuje wcale,jeżdżę normalnie autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Nie chcę być złym prorokiem ,ale przy tak krótkich trasach nie długo się dowiesz co to dpf , a co do spalania ,nie może być inne na tak krótkich dystansach ,silnik non stop nie dogrzany(co też produkuje większe ilości sadzy i koło się zamyka) Jeśli jednak cyklicznie masz trasy ,to problemu może nie być długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekkkk Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam koledzy jestem tutaj nowy i może u was uzyskam jakąś informację mianowicie posiadam qashqaia z 2014r 1.6 dci automat i podczas zapalania słychać jakby stuknięcie silnika o karoserię sprawdzałem pod spodem nic takiego nie widać chciałem zapytać może ktoś z was też ma taką dolegliwość z góry dziękuję za odpowiedz. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Trochę mało objawów... a czy karoseria w drgania wpada jak silnik pracuje? Jeśli tak to obstawiałbym poduszkę. Tak miałem w b6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Jak powyzej,tylko ze to bardzo podejrzane w tak mlodym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam koledzy jestem tutaj nowy i może u was uzyskam jakąś informację mianowicie posiadam qashqaia z 2014r 1.6 dci automat i podczas zapalania słychać jakby stuknięcie silnika o karoserię sprawdzałem pod spodem nic takiego nie widać chciałem zapytać może ktoś z was też ma taką dolegliwość z góry dziękuję za odpowiedz. pozdrawiam. Ja mam tak.Delikatne stuknięcie ,ale u mnie dobiega gdzieś z tyłu.Też oglądałem,ale nic nie znalazłem.Ani się to nie nasila ,ani nie znika.Pojawiło się po pół roku uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Jacko; to weż WD40 z bagażnika wyciągnij Edytowane 26 Marca 2016 przez Crith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Z tyłu to może być któraś guma na wieszaku trochę slabsza,ale jesli jest stuk z komory to na 99%poduszka,co w tak mlodym wieku oznacza wczesniejsze przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ja miałem podobną sytuację, w serwisie usunęli to zjawisko mówiąc, że to obudowa filtra uderzała o blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jacko; to weż WD40 z bagażnika wyciągnij Jaką WDę!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Hej, wracam do tematu bo może kogoś zainteresuje parę danych po dłuższej trasie. Tak wyszło po wypadzie świątecznym Przejechane: 1190km Średnie spalanie: 5.5l/100km Średnia prędkość: 78km/h Czas za kółkiem: 15:52 Przewidywany zasięg po zatankowaniu do pełna po powrocie z trasy: 979km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga1 Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Pięknie te dane spalania wyglądają czyli przy mojej spokojnej jeździe będę oscylował koło 4,5-5,0l /100km a żonka to znowu będzie rekordy oszczędności mi robić no i z tego co piszecie to DPF nie taka straszna rzecz Przejechałem na tym silniku 30 tys. km. i zadnych problemów z filtrem cząstek stałych, dwumasem, etc. choć w większosci jeżdżę na krótkich odcinkach po miescie ( ca. 20km) i stoję w korkach.... Także oleju nie dolewałem pomiedzy przeglądami rocznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam koledzy jestem tutaj nowy i może u was uzyskam jakąś informację mianowicie posiadam qashqaia z 2014r 1.6 dci automat i podczas zapalania słychać jakby stuknięcie silnika o karoserię sprawdzałem pod spodem nic takiego nie widać chciałem zapytać może ktoś z was też ma taką dolegliwość z góry dziękuję za odpowiedz. pozdrawiam. Również u mnie występuje takowe stuknięcie przy odpalaniu, pojawiło się jakiś czas temu. Póki co nie drążyłem zbyt mocno tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Gdzieś czytałem,że problem może stwarzać poduszka silnika(skrzyni)Podczas rozruchu jest największe szarpnięcie i gdzieś może obijać.Nie zaszkodziłoby zapewne sprawdzenie zawieszenia wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Gdzieś czytałem,że problem może stwarzać poduszka silnika(skrzyni)Podczas rozruchu jest największe szarpnięcie i gdzieś może obijać.Nie zaszkodziłoby zapewne sprawdzenie zawieszenia wydechu. Będę musiał chyba się uśmiechnąć do zaprzyjaźnionego serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi