robert45 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 c.d. akcji dzisiaj otrzymałem list z centrali Nissana w Warszawie wzywający do serwisu celem kontroli poduszki pasażera. Co ciekawe nie było mojego pojazdu na liście vin uokik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 c.d. akcji dzisiaj otrzymałem list z centrali Nissana w Warszawie wzywający do serwisu celem kontroli poduszki pasażera. Co ciekawe nie było mojego pojazdu na liście vin uokik. może wcześniej miałeś i zdążyłeś sprzedać, ktoś musiał podać Twój adres do centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Już jestem po kontroli. Wszystko OK. A jak wyglądała kontrola. Mechanik wymontował poduszkę pasażera, wyjął nabój, umieścił go w jakimś zamykanym cylindrze z rurką zakończoną strzykawką . Następnie albo zwiększał lub zmniejszał ciśnienie tą strzykawką, pozostawił na ok 10minut i tyle. Ciekawostką jest , że wystawili rachunek na ok.300zł za sprawdzenie poduszki, który po mojej interwencji anulowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jakbyś im powiedział że przyjechałeś na kontrol gdyż otrzymałeś powiadomienie/zaproszenie, to pewnie nie robili by tak dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jakbyś im powiedział że przyjechałeś na kontrol gdyż otrzymałeś powiadomienie/zaproszenie, to pewnie nie robili by tak dokładnie. No nie do końca bo: Pojechałem z listem, którego skan wcześniej wysłałem mailem do weryfikacji, bo ponoć nie znaleźli mojego nr.vin na liście UOKiK. Zaletą tej wizyty jest fakt potwierdzenia, że poduszka jest na miejscu i nie była odpalona. Ponadto obfotografowali cały samochód pod kątem uszkodzeń, sprawdzali wszystkie światła, opony,wycieraczki. Na koniec chcieli umyć samochód ( nie pytając o zgodę) chociaż padał intensywny deszcz, oczywiście nie za darmo. Pożegnanie bardzo miłe, z propozycją atrakcyjnej ceny za wymianę oleju filtrów i.t.p .Cennik dla przykładu wymiana żarówki H7 (usługa) 69zł. Nie wiem też dlaczego, w dokumenty wpisali silnik QG15, a ja mam K9K, pomimo to, że procedura wprowadzania danych do komputera trwała ok 30minut, czyli był czas na weryfikację. Zresztą osoba wprowadzająca dane wprowadzała mój samochód na warsztat i mogła się zorientować , że to diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nie wiem też dlaczego, w dokumenty wpisali silnik QG15, a ja mam K9K, pomimo to, że procedura wprowadzania danych do komputera trwała ok 30minut, czyli był czas na weryfikację. Zresztą osoba wprowadzająca dane wprowadzała mój samochód na warsztat i mogła się zorientować , że to diesel. Tutaj trzeba było reagować, gdyż wszelkie dane już pozostaną w rejestrze. W razie jak będziesz chciał sprzedać autko, to już wszędzie może coś innego figurować niż to co wykazuje VIN. Dostałeś "papierek" czyli wydruk z przeglądu (z zaznaczonymi polami co dobre a co złe?) wcześniej ktoś pokazywał skan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jedynym dokumentem jaki otrzymałem są :zlecenie naprawy oraz zaświadczenie o wykonanej naprawie. Innych druków brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 To widać, iż niektóre serwisy jednak się przykładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi