Shamack Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 A moze taki temat?.nie jestem jakims fanatykiem motoryzacji ani tymbardziej specjalista od jakichkolwiek napraw..stad pomysl na nowy samochod ...po 5000 przejechanych mozna sie pokusic o kilka uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 A moze taki temat?.nie jestem jakims fanatykiem motoryzacji ani tymbardziej specjalista od jakichkolwiek napraw..stad pomysl na nowy samochod ...po 5000 przejechanych mozna sie pokusic o kilka uwag.Będę dopisywać sukcesywnie, ale:- nieforemy bagażnik - stanowczo zbyt mały zbiornik paliwa, jak w Suzuki Splash - wyciszenie niby niezłe, a auta przejeżdżające obok słychać doskonale - start stop działa dziwacznie, teorię o tym, że priorytetem jest komfort w kabinie można między bajki włożyć. Silnik robi off, a w środku robi się sauna. - kto tak nisko poprowadził klakson, efekt przy kreceniu kierownicą łatwo sobie potrąbić. - światła zwykłe świecą kiepsko, małe i wąskie. Może w wersjach z led i ksenonami jest lepiej. - skrzynia biegów - fatalna A ogólnie uważam, że świetne auto za tę kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dlaczego skrzynia fatalna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dlaczego skrzynia fatalna ??? Głośna, biegi chodzą jak chcą. Ogólnie syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 A sprawdzałeś czy masz stan oleju ?????? Przecie tu były przypadki wydawania przez ASO po przeglądzie 0- pulsarów na suchych skrzyniach!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Pewnie znowu wydali klientowi Pulsara bez oleju w skrzyni .............. Podjedz tu do hurtowni oświetlenia mają najtaniej w całej Warszawie najlepsze żarówki !! Osram Philips i wiele innych https://www.google.pl/maps/place/BESTLOOK/@52.2052872,21.0732395,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x185cf7d779e7cbbd!8m2!3d52.2052872!4d21.0732395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Sprawdzałeś czy przypadkiem nie masz zbyt nisko ustawionych? Ja fabrycznie miałem zdecydowanie za nisko. Kup jakieś lepsze żarówki np. Osram Nightbraker - jest trochę lepiej. Jeśli chodzi o skrzynię to chyba masz coś zepsute, bo akurat skrzynia to w Pulsarze chodzi super jak na Nissan'a. Na oko to zasięg mają odpowiedni. Poza tym male klosze, lekkie zabrudzenie i siła świecenia spada na łeb na szyję. Co do skrzyni to przecież byłem w ASO i tam ją gruntownie sprawdzili więc przyjmuję, że tak ma być co do braku oleju to już by się zatarła w tym przypadku. Niedługo będę zmieniać olej w silniku to jeszcze poproszę, żeby sprawdzili. Może kluczem jest jak na Nissana, bo nawet w Fiacie i o zgrozo... w Suzuki biegi lepiej wchodzą Pewnie znowu wydali klientowi Pulsara bez oleju w skrzyni .............. Podjedz tu do hurtowni oświetlenia mają najtaniej w całej Warszawie najlepsze żarówki !! Osram Philips i wiele innych https://www.google.pl/maps/place/BESTLOOK/@52.2052872,21.0732395,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x185cf7d779e7cbbd!8m2!3d52.2052872!4d21.0732395 Edek nie przesadzaj, przejechalem juz ponad 10tkm i sporo po autostradach z prędkościami naprawdę sporymi. Nic się w dźwiękach z tej skrzyni nie zmieniło, nic z auta nie odpadło. Biegi rzeczywiście wchodzą lepiej niż na początku, ale dalej szału nie ma. Na pocieszenie to dzieło Reno i tak jest lepsze niż guano, które montuje PSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Jak ona ma olej i tak pracuję to reklamuj na gwarancji!! Niech ci wymieniają na nową bądź naprawią wyregulują! ciapak źle złożył na stanowisku a ty teraz się męcz niech męczy się gwarant!!!!! Ja na gwarancji powymieniałem bardzo dużo w swoim samochodzie Centrala NIssana wtedy na wszystko się zgadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert-o Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Witam mam pytanie czy ktoś miał problem ze stukami w okolicach bagażnika dokładnie w prawym tyle. W czasie jazdy po płaskiej nawierzchni nic nie słychać wystarczy nierówny asfalt lub bruk słychać stukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Mam kolejny minus. Podstawowe radio nie ma guzika mute, ani na sobie, ani na kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 No to kicha naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nigdy w życiu nie użyłem takiego przycisku nawet gdy go miałem. A ja regularnie, np. gdy podczas słuchania muzyki (głośno) wywęszyłem karetkę lub inną straż pożarną. No to kicha naprawdę Syf :] jeszcze coś mi podpadło, ale już zapomniałen co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Mute - wciśnij włącznik (lewą gałkę) - działa cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Mute - wciśnij włącznik (lewą gałkę) - działa cuda Substytut, choć można to uznać za emulację. Niemniej z kierownicy tego nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ty się ciesz, że masz sterowanie na kierownicy w standardzie w ogóle, w wielu autach ten komfort jest dodatkowo płatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Dobre rozpieszcza!!! jak jadę służbowymi to tłukę palcami po kierownicy szukając przycisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Btw, nie jest to emulacja, dziś spojrzałem, wyświetla "wyciszenie" pełnoprawna funkcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ty się ciesz, że masz sterowanie na kierownicy w standardzie w ogóle, w wielu autach ten komfort jest dodatkowo płatny Bez przesady, to jest porządna wersja Btw, nie jest to emulacja, dziś spojrzałem, wyświetla "wyciszenie" pełnoprawna funkcja! Chyba po pokręceniu, mi chodziło o wyłączenie. Kręcenie do 0 zdecyowanie wygodne nie jest A moze taki temat?.nie jestem jakims fanatykiem motoryzacji ani tymbardziej specjalista od jakichkolwiek napraw..stad pomysl na nowy samochod ...po 5000 przejechanych mozna sie pokusic o kilka uwag.Mam kolejne dwa smaczki. Czemu nie ma doświetlania zakrętów i drugi problem, po wyłączeniu zapłonu, a przed otwarciem drzwi, nie da się zamknąć okna takie ficzery to Punto 17. lat temu miało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Nie, naciśnięcie włącznika (krótkie) powoduje wyświetlenie komunikatu "Wyciszenie" na radiu. A co do okien - też mnie to wkurza, szczególnie że w Mondeo mk3 miałem tak, że przytrzymanie zamknięcia samochodu powodowało samoczynne zamknięcie okien. To dopiero był bajer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Nie, naciśnięcie włącznika (krótkie) powoduje wyświetlenie komunikatu "Wyciszenie" na radiu. A co do okien - też mnie to wkurza, szczególnie że w Mondeo mk3 miałem tak, że przytrzymanie zamknięcia samochodu powodowało samoczynne zamknięcie okien. To dopiero był bajer! Hmm, w zwykłym radiu ten trick? Zaraz sprawdzę jak będę jechać Edit. Sprawdziłem, w Akcencie bez NC lekkie muśniecie guzika wyłącza radio na amen Hmm, w zwykłym radiu ten trick? Zaraz sprawdzę jak będę jechać Edit. Sprawdziłem, w Akcencie bez NC lekkie muśniecie guzika wyłącza radio na amen Kolejne cudo. Kto wymyślił ten pokręcony bagnet do oleju w 1.2? Ten silnik powinien dostać nagrodę dla najbardziej pokręconego silnika 10. lecia Edytowane 15 Października 2016 przez polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 A gdzie on jest pokręcony, bo nie zauważyłem? Musiałbyś zobaczyć bagnet z Renault Mastera. Ten to dopiero jest długi i pokręcony. Na dodatek plastikowy przez co często się łamie i dopiero robi się problem, bo odłamana końcówka wpada do miski olejowej. W naszych kosiarkach jest dość długi, ale chociaż metalowy więc przynajmniej złamanie nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Jeśli chodzi o mechanikę, to nie mam mu nic do zarzucenia. Mam w robocie kilka, z których niektóre mają przejechane ponad 200000 km i z czym jak z czym, ale z silnikami nigdy żaden z tych Masterów nie miał problemów. A lekkiego życia żaden z nich nie ma. Jak to na karetce. But w podłodze na zimno i gaszenie na gorąco i z turbosprężarkami również nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Stare są nie do zajeżdzenia nowe tak jak iveco zrobiły się awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 a Crafter? Muszę kupić taki samochód... Z tym nie miałem niestety do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) A gdzie on jest pokręcony, bo nie zauważyłem? Musiałbyś zobaczyć bagnet z Renault Mastera. Ten to dopiero jest długi i pokręcony. Na dodatek plastikowy przez co często się łamie i dopiero robi się problem, bo odłamana końcówka wpada do miski olejowej. W naszych kosiarkach jest dość długi, ale chociaż metalowy więc przynajmniej złamanie nie grozi. Jak kto gdzie? Przecież ma kształt śruby, przez co przy wkładaniu/wyjmowaniu ma ochotę się kręcić wokół osi. Efektem czego przy wyjmowaniu olej się rozmazuje i nie wiadomo jaki ma poziom no dobra, mniej więcej wiadomo , ale na grzyba tak to zrobili, o rurociągu w dolocie powietrza już tu pisywałem, więc tego nie poruszam. Wszystko fajnie, gdy się nic nie dzieje, ale jak coś trzeba będzie wymienić to pół dnia rozkręcania, a i tak dostęp kiepski. A to klasa C z silnikiem 1.2 Edytowane 15 Października 2016 przez polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi