Gość Lider Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Polecam portal WWW.otomoto.pl porównując ceny można trafic niezłą ofertę w atrakcyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio_ Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Wynik moich negocjacji za QQ Tekna 2.0 benz. 4x4 metalic to 88800 na wyprzedaży rocznika 2012. Edytowane 19 Lutego 2013 przez janio_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A dywaniki w standardzie czy za dopłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi_tek Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A dywaniki w standardzie czy za dopłatą? Ja dostałem dywaniki welurowe i alarm gratis Oprócz tego rabat na firmę: wersja Tekna, 1.6dCi 4x4 za 96.800 zł (cennikowa 115.800 zł), a więc 19 tys. rabatu. Zakup był w sierpniu a wtedy standardowy rabat wynosił 6 tys., więc udało się urwać dodatkowe 13 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 To po co dają takie wielki ceny skoro dają rabaty. Mogliby wycenic je na 60/70/80 w zalezności od wersji i też by ludzie je kupowali. A tak daja rabaty bo sie nie sprzedaja i są kiepskie??? A na serwisie potem sobie odbijają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 To po co dają takie wielki ceny skoro dają rabaty. Mogliby wycenic je na 60/70/80 w zalezności od wersji i też by ludzie je kupowali. A tak daja rabaty bo sie nie sprzedaja i są kiepskie??? A na serwisie potem sobie odbijają?? Qashqai akurat sprzedaje się świetnie(mimo latek i pojawienia się calej plejady konkurentów)2012 byl już kolejnym wzrostowym a ten rok znowu zaliczył lepszym rezultatem (styczeń 2013do stycznia2012)już w marcu 2011 roku sprzedał się w miljonie sztuk!A w 2007 rokui gdy zaczęto go sprzedawać,nikt mu nie wróżył sukcesu.A nazwa rodem z plemienia Nomadów to już był szok.W ogóle rok 2012 to największa sprzedaż nysek na starym kontynęcie.Wszysty psioczą że to renault i że to już nie to co kiedyś i kupuja na potęgę.cytat:" W 2012 r.nissan sprzedał w Europie 665 756 pojazdów, co przełożyło się na wzrost udziału w rynku z 3,8 do 3,9 proc. Jest to rekordowy wynik japońskiej marki na Starym Kontynencie. Największe wzrosty sprzedaży zanotowano w krajach, gdzie Nissan przeprowadził inwestycje - Wielkiej Brytanii (10 proc.) oraz Rosji (11 proc.). Zakłady w Sunderland wyprodukowały ponad 0,5 mln samochodów, co dało im pozycję największej fabryki motoryzacyjnej w Wielkiej Brytanii. Nissan jest drugi rok z rzędu najlepiej sprzedającą się marką azjatycką w Hiszpanii, przy historycznie wysokim udziale w rynku wynoszącym 5,2 proc. Wzrosty zanotowano aż w 22 krajach europejskich, pomimo ostrej konkurencji oraz kryzysu gospodarczego. Aż 33 proc. sprzedanych samochodów stanowiły modele Qashqai. Mimo tego, że od premiery rynkowej minęło już 6 lat to w Europie nabywców znalazło ponad 250 000 egzemplarzy. Do wzrostu przyczynił się również Juke - jego sprzedaż zwiększyła się o 13 proc. W Polsce na kupno Qashqaia zdecydowało się 7 543 nabywców. Na drugim miejscu uplasował się Juke (2 511 sztuk), trzecim - Micra (1 575 sztuk) zaś czwartym - Note (1 092 sztuki).+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja dostałem dywaniki welurowe i alarm gratis Oprócz tego rabat na firmę: wersja Tekna, 1.6dCi 4x4 za 96.800 zł (cennikowa 115.800 zł), a więc 19 tys. rabatu. Zakup był w sierpniu a wtedy standardowy rabat wynosił 6 tys., więc udało się urwać dodatkowe 13 :-) inny rabat jest dla osoby fizycznej a inny przy zakupie na firmę więc nie urawłeś 13 tys złotych gdyż jeżeli dla os. fizycznej było 6000 zł to za zakup na firmę około 10-12% więc sobie można ile tak naprawdę wytargowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio_ Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) A dywaniki w standardzie czy za dopłatą? Od dealera dostałem alarm i dywaniki gumowe. Proponował "promocję" na zimówki, ale taniej i w lepszej jakości kupiłem na oponeo. Edytowane 1 Marca 2013 przez janio_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Otrzymałem blokadę skrzyni i opony zimowe zamiast po 550/sztuka otrzymałem po 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 W cenie wynegocjowałem dywaniki, alarm i koła zimowe na Alu 17" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likosar Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 W grudniu 2012 za swojego Qashqaia 1,6 wersja Tekna z dodatkowym kompletem opon zimowych 16 cali na alusach, dywaniki gumowe, listwy progowe, alarm zapłaciłem 78.500 gotówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter1 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Odświeżam Co dostaliscie gratis do nowo zakupionego samochodu w 2013 r. Czy gratis jest uzależniony od wersji QQ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Co do gratisów pamiętajmy, że alarmy gratisowe dywaniki itp. są gorszej jakości. Na tym świecie nie ma nic za darmo. Sprzedawca to nie instytucja charytatywna i na pewno nie montuje dobrego alarmu itp Resumując co do rabatów na firmę 12 % z ceny 100 plus 3000 tys za lojalność (podobno już nie dają) no i 2500 zł dostałem po znajomości od sprzedawcy-wcześniej Nota kupowałem. Wielkość rabatów to rzecz subiektywna Z ceny 100 wydają się wielkie Z mniejszego pułapu niższe ceny itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arktomas1 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witaj, ja kupowałem rocznik 2012 w styczniu 2013 i za wersję I-Way, silnik benz. 2,0 zapłaciłem równe 80 tys. PLN. W cenie miałem alarm Cobra, dywaniki gumowe oryginalne, hak (stały) i komplet kół zimowych (opony + felgi stalowe) 16". Czy to super okazja nie wiem, ale coś tam można zawsze wytargować jeszcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORIS7 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witaj, zakup w lipcu 2013 wersja 360 CVT 2.0 benz. total 85,000pln.(tym alarm cobra i dywaniki gumowe) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 15% od ceny podstawowej (czyli tej wyższej) niezależnie od wersji, silnika i pory roku, dodatki w stylu alarm, chlapacze, dywaniki, orurowanie itd. to już kto co wywalczy. Oczywiście nie każdy dealer będzie chciał słyszeć o takim rabacie bo wtedy jego marża będzie niższa, ale jak ktoś chce sprzedać to da. Po 15% rabacie i tak dealer jeszcze nieżle zarobi, a kupujący będzie przeszczęśliwy. Po nowym roku można się spodziewać rabatów nawet do 20% jak pokazuje historia cenników. Przykład qashqai 1.6 Visia teraz wyjściowo kosztuje 72500 zł, po rabacie od nissana 64500 zł, przy wywalczonym 15% rabacie 61000 zł, po nowym roku 58000 zł. Wiedzę czerpie z obserwacji cenników i wyprzedaży na przestrzeni 3 lat, rozmowach i negocjacjach z dealerami w całej Polsce. Oczywiście ceny dla fizycznych. Pozdrawiam zaskoczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 15% od ceny podstawowej (czyli tej wyższej) niezależnie od wersji, silnika i pory roku, dodatki w stylu alarm, chlapacze, dywaniki, orurowanie itd. to już kto co wywalczy. Oczywiście nie każdy dealer będzie chciał słyszeć o takim rabacie bo wtedy jego marża będzie niższa, ale jak ktoś chce sprzedać to da. Po 15% rabacie i tak dealer jeszcze nieżle zarobi, a kupujący będzie przeszczęśliwy. Po nowym roku można się spodziewać rabatów nawet do 20% jak pokazuje historia cenników. Przykład qashqai 1.6 Visia teraz wyjściowo kosztuje 72500 zł, po rabacie od nissana 64500 zł, przy wywalczonym 15% rabacie 61000 zł, po nowym roku 58000 zł. Wiedzę czerpie z obserwacji cenników i wyprzedaży na przestrzeni 3 lat, rozmowach i negocjacjach z dealerami w całej Polsce. Oczywiście ceny dla fizycznych. Pozdrawiam zaskoczonych Ok, Tylko pamiętajmy, że kończy się produkcja Qashqai w tym roku, więc rabat i jego wielkość będzie uzależniona ile aut dealerzy będą mieli na stoku. Jak kupiłem Qashqai 360 z lakierem metalic 72,500 i mam nadzieję, że w 2014 nie będzie ceny 69.00:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Ok, Tylko pamiętajmy, że kończy się produkcja Qashqai w tym roku, więc rabat i jego wielkość będzie uzależniona ile aut dealerzy będą mieli na stoku. Jak kupiłem Qashqai 360 z lakierem metalic 72,500 i mam nadzieję, że w 2014 nie będzie ceny 69.00:) Brawo wyrwałeś 18%. Jak wywalczyłeś tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 produkcja QQ już się praktycznie zakończyła - z tego co wiem to nie można składać już zamówień do fabryki - do sprzedaży pozostało tylko to co dealerzy mieli zamówione i potwierdzone - więc już nawet jak ktoś się zdecyduje cięzko będzie znaleść daną wersję w danym kolorze i wg mnie do końca roku pozostaną jakieś pojedyńcze egzemplarze - w styczniu nie będzie w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Brawo wyrwałeś 18%. Jak wywalczyłeś tyle? Cóż urok osobisty... Ale tak poważnie, Sprzedawcę znałem z zakupu Nota- lepszy kontakt Odwoływałem się do konkurencji z Poznania, że daje mniej. Podkreśliłem, że jestem zainteresowany zakupem, ale motywacją do zakupu będzie optymalna cena dla obydwóch stron. Dealer miał na stoku 5 szt na stoku kolor szary model 360- dzięki temu może coś więcej z ceną zrobić, aniżeli zamawiając auto z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi