ceniakenzo Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ze względu na to że, po wszystkich ulepszeniach Terrano zaczęło palić 50l na 100km musiałem pomyśleć o tanszej opcji zasilenia silnika bęzynowego. Po wielu dniach doksztaucania i magazynowania części podjąłem wyzwanie (sam założę sekwęcję) Prawie wszystkie potrzebne elemęty które są potrzebne do montażu LPG mocowanie reduktora musimy lekko go wygiąć reduktor zamontowany elektrozawór z filtrem fazy ciekłej elektrozawór powinien być zamontowany możliwie jak najbliżej przed reduktorem połączenie systemem FARO Wlew LPG Uzbrojony Wlew Trasowanie otworu pod butlą na przewody gazowe Wycięte i zakonserwowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Życzę powodzenia z montażem - może wreszcie nie będziesz narzekał na koszty i wpadniesz do nas pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 wiesz jak jest połowa kosztów, na pewno powiększy zasięg chęci są.... ale zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 będzie gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 wiesz jak jest połowa kosztów, na pewno powiększy zasięg chęci są.... ale zobaczymy co z tego wyjdzie No nareszcie owszem, koszty zmniejszą się drastycznie ale zasięg również ... pojemność butli wyznacza zasięg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 faktycznie butle będę musiał kupić większą, ale z drugiej strony to co 50km powinienem znaleźć stację z LPG hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 W górach wygląda to inaczej ... i pali więcej i do "wodopoju" dalej znane z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Wtryskiwacze LPG Trzeba było połączyć dwie listwy żeby była cyrkulacja. ze względu na to że mam listwy wtryskowe na 4 cylindry, rozmontowałem ostatnie wtryski i wyciągnąłem tłoczki. Połączyłem obydwie listwy wężem Z profilu przyściennego do zabudowy regipsów zrobiłem mocowanie na listwy wtryskowe przykręciłem listwę do osłony cewki zapłonowej pierwszy przewód zamontowany, od wlewu LPG do bagażnika Dzisiaj udało mi się zamontować butlę i podłączyć przewody. teraz tylko muszę ściągnąć cały dolot, ale to musi poczekać. A tu pierwsze przymiarki przed demontażem dolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No i co tam instalacja śmiga .? Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jeszcze nie, ciągle jakieś misje.... Brakuje czasu, a do tego ta pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wszystko fajnie tylko zamiast waldemordów coś lepszego wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 spokojnie... jak wszystko będzie dobrze hulać to butle większą wstawię i wtryski lepsze Póki co nie mam czasu tego podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 To i lepiej dla silnika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi