Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co do dachu - to kwestia jakis kamyczkow spod kol, czy czegos podobnego, nie uszkodzi go??

@Michal_k  -> Co do ubezpieczenia - no tak wychodzi przy braku udzialow wlasnych. Teraz pytanie czy wartosc auta wg eurotaxu czy wartosc jaka bedzie na fakturze z salonu??

u mnie po 87k przebiegu dach jest idealny, tak więc chyba nie leży na linii "strzału" :)

A odnośnie ubezpieczenia - wartość ubezpieczenia to wartość faktury.

u mnie po 87k przebiegu dach jest idealny, tak więc chyba nie leży na linii "strzału" :)

A odnośnie ubezpieczenia - wartość ubezpieczenia to wartość faktury.

Panowie sprzedaję prawdopodobnie swojego QQ 2010 FL tekna 2.0 dCi 4x4. Kupiony w kraju mam 75tkm nalatane. 100000% bezwypadkowy. Ktoś przejąłby leasing. Nie reklamuję się, nie o to chodzi. Zastanawiam się nad kwotą odstępnego i ile takie auto jest realnie warte. Dzisiaj 118 tysięcy minus rabaty. Jakieś sugestie?

Kilka miesięcy temu szukałem podobnego (4x4, 2.0 dci + full wypas) w Niemczech ( tylko u sprzedawców prywatnych) i moje obserwacje są takie zadbane egzemplarze z tego rocznika trzymają cenę 16-16,5 tyś Euro. 

Mnie to osobiście przeraża - zważywszy jak dużo aut które się u nas pojawia jest sprowadzonych.....   Dlatego dla "spokojności" odłożyłem marzenia o 4x4 wziąłem 1,6 z salonu :) 

Też tak można. Ja bym już nie kupił sprowadzonego. Miałem swoje przygody :D Swojego kupiłem nowego i nie żałuję. Stracę przy sprzedaży, ale co moje to moje :D

Witam  jestem zainteresowany zakupem dla żony QQ (lub Rafki)co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu czy cena adekwatna . Preferuje benzynowy silnik - autko ma być na miasto przebiegi do 10tys rocznie. Jak sprawuje się automat w QQ.

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C28727495.html

Edytowane przez ADIX

Dziękuję za ostanie opinie . Znalazłam następnego QQ .Ponownie proszę o opinię . Samochód jest dalego od mojego miejsca zamieszkania i nie wiem czy warto jechać tak daleko by go zobaczyć .  Na razie nie kontaktowałam się ze sprzedawcą , chcę poznać Wasze opinie . Dziękuję za pomoc

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-2-0-dci-150km-4x4-max-opcja-C28012772.html

Gniezno, Legnica - stolice mega przekrętów samochodowych - widziałem już tak zrobiona elektronikę , że nie pokazywała żadnych błędów w rocznym idealnym aucie, a w firmowym serwisie (już po zakupie - haha) - stwierdzono brak... poduszek :). Oczywiście swiata sie nie zmieni, nie mozna generalizować - ale ja używane - to wyłącznie od prawdziwego pierwszego właściciela. Czasem wymaga to i kilku miesięcy szukania - ale warto - zazwyczaj jest to auto w perfekcyjnym stanie. Trzy razy tak kupowałem - QQ szukałem 0d stycznia do kwietnia - ale .... kupiłem samochód przez telefon. Jak wiesz z kim rozmawiasz, jak rozmawiasz i słyszysz ze po drugiej stronie jest "normalny" człowiek który o prostu sprzedaje auto które kupił w salonie i wymienia na kolejne - to wiesz czego się spodziewać. Tu - nic i nigdy nie wiadomo.

Witam  jestem zainteresowany zakupem dla żony QQ (lub Rafki)co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu czy cena adekwatna . Preferuje benzynowy silnik - autko ma być na miasto przebiegi do 10tys rocznie. Jak sprawuje się automat w QQ.

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C28727495.html

Odgrzewam

Ta kolorystyka to chyba jakas zemsta dealera  :thumbsdown: .. kogos poniosla fantazja .. Co do skrzyn biegow automat, to ze swojej strony nie polecam skrzyni CVT. 

Ta kolorystyka to chyba jakas zemsta dealera  :thumbsdown: .. kogos poniosla fantazja .. Co do skrzyn biegow automat, to ze swojej strony nie polecam skrzyni CVT. 

Czy mam rozumieć że przekładnia CVT jest awaryjna ?

Czy mam rozumieć że przekładnia CVT jest awaryjna ?

Nie jest awaryjna, a przynajmniej ja nie mialem z nia zadnych klopotow, Mam na mysli charakterystyke pracy  skrzyn bezstopniowych. Jesli miales okazje jechac np skuterem to wiesz o czym mowie.. Na szczescie QQ jezdzi moja partnerka i jej to nie irytuje  :thumbsup:  .. Wole tradycyjny tip tronic, ktory mam w swoim aucie

bylem o krok od kupna murano cvt

i wtedy zrozumialem dlaczego to takie fajne tanie samochody gdzie naprawa cvt kosztuje wiecej niz polowa samochodu.

na zdjeciu moj niedoszly....

post-38850-0-27761300-1367102208_thumb.jpg

Edytowane przez Tymi

Ten kolor to chyba caffe latte. Na żywo bardzo ładnie się prezentuje. Zdjęcia nieco są "przeeświetlone" i wypaczją efekt.

to nie jest kolor C30 - cafe latte a kolor (symbolu nie pamiętam) którego lokalna nazwa to "zamglone złoto" - oj kolor naprawdę słaby :(

bylem o krok od kupna murano cvt

i wtedy zrozumialem dlaczego to takie fajne tanie samochody gdzie naprawa cvt kosztuje wiecej niz polowa samochodu.

na zdjeciu moj niedoszly....

Remont automatycznej skrzyni firmy ZF powszechnie stosowanej np. w Audi czy Range Rover kosztuje ca.4-5 tys pln. wiec nie sadze aby ew. remont CVT kosztowal wiecej.  W nowoczesnym dieslu jesli padnie uklad wtryskowy czy chociazby turbo lub PDF musisz szykowac wiecej, wiec nie tu tkwi problem.. 

Dla mnie problemem jest charakterystyka pracy skrzyni bezstopniowej, przypominajaca jazde wozkiem golfowym czy skuterem,, Mnie to strasznie irytuje i tylko z tego powodu jest to moj ostatni CVT. 

A jakie macie doświadczenia z instalacją gazową (np. STAG )  w QQ w silniku 2.0 polecacie czy to niewypał...?

Nie kupuj QQ .. Przyjrzyj sie raczej Juke, jesli chcesz kupic autko dla zony,, Jesli w ogole mierzysz w Nissana  :wave: