jeziorskij Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Witam W muszę wymienić olej w przekładni automatycznej nie posiadam żadnych informacji co jest wlane oraz kiedy było wlane. Jaki olej należy zastosować, ile oraz czy w skrzyni też jest jakiś filtr oleju do wymiany. odnośnik Jeszcze jedno pytanie czy klimatyzacja oraz ogrzewanie tylnej szyby mają coś ze sobą wspólnego, jakiś wspólny przekaźnik bezpiecznik ? Pytam ponieważ nie mogę wyłączyć klimatyzacji oraz nie mogę włączyć ogrzewania tylnej szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Olej to idzie taki -Nissan Matic S ATF Co do filtra oleju w skrzyniach automatycznych to jest ,ja bym pojechał do ASO na wymianę oleju i filtra bo druciarze to prędzej popsują !! Bądź wyspecjalizowane warsztaty w naprawie skrzyń automatycznych tam mają pojęcie jaki olej wlać i wymienić filtr oleju ! Co do Elektryki i nie działania to wystarczy podjechać do Elektryka samochodowego to naprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomversa Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mnie tez przestaly działać te przyciski. Ale sądząc po tym ze raz działają raz nie to wina jakis stykow właśnie w nich musze rozebrać i sprawdzić. Mój wujek jest w stanach mechanikiem twierdzi ze wymianę oleju należy w skrzyni należy przeprowadzić przy 60000tys mili albo wcale. Tak tam robią. No ale ich stać na wymianę samochodów co pare lat wiec nie wiem czy w to wierzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.