Primerka25 Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 Cześć Wszystkim, Mam pewien problem z mojej mamy samochodem. Trudno znaleźć przyczynę, a być może jest ona banalna. Nie wiem, może pomożecie? Mama jeździ micrą k11 z silnikiem 1:0 16V z 1994 roku. Otóż, w niedziele szukałem przyczyny nie działających spryskiwaczy szyby przedniej, przeparkowałem samochód. Sprawdziłem bezpieczniki, przedmuchałem przewody od dysz spryskujących i tyle. Chciałem ponownie przeparkować auto i tu pojawia się zagadka. Odpalam auto, wrzucam na D i auto nie jedzie. Silnik pracuje, a wajcha od skrzyni niezależnie gdzie ją przestawię, nie jedzie. Wydaje mi się, że chyba wajcha, a raczej na pewni chodzi nieco lżej niż wcześniej, zanim się to zdarzyło. Sprawdziłem również olej i jego poziom jest ok. Olej również był wymieniany w lipcu tego roku. Sprawdziłem połączenie między wajchą a skrzynią, coś tam się rusza. Ale auto nie jedzie, nie ma przełożenia napędu ze skrzyni na koła. Obiło mi się o uszy, że to być może sprzęgło hydrokinetyczne ? to może być to? Nieco się tego obawiam, bo to są już duże wydatki, a ze względu na prawo jazdy mamy, mama musi mieć automat w aucie. Autko służy głównie do dojazdów do pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.